O-STA

Zotkin poletni tabor računalništva 2021

Novica

Ljubljana, 17. avgust 2021 - V soboto, 14. avgusta, se je v CŠOD Gorenje, Gorenje pri Zrečah, pričel že 13. poletni tabor računalništva, ki ga Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organizira v soorganizaciji s Šolo prihodnosti Maribor.

Pod vodstvom prekaljene ekipe mentorjev se 28 mladih računalničarjev na zabaven in sproščen način podaja v svet računalništva in programiranja. Glede na predznanje, so mladi razdeljeni v tri skupine, tako je poskrbljeno tudi za tiste, ki še nimajo izkušenj s programiranjem. Če pa slučajno kdo računalnika nima, ga je v uporabo brezplačno prejel za čas trajanja tabora. Vendar pa mladi ne bodo samo sedeli pred računalniki, saj se bodo tudi dovolj gibali na svežem zraku, občudovali izjemno okolico in možgane pretegovali v sodelovanju s poletno šolo logike.

Poletni tabor računalništva tudi letos, tako kot že nekaj let, podpirata podjetji Adacta in Sportradar, ki sta prepoznali potencial mladih računalničarjev in pomen strokovnega dela z njimi.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s številnimi partnerji že od leta 1967 za mladino organizira poletne raziskovalne tabore, delavnice in ustvarjalne poletne šole s področij naravoslovja in tehnike, v okviru katerih mladi poučno in ustvarjalno preživijo poletne počitnice. Na poletnih aktivnostih pod skupnim nazivom Mladini prijazna znanost udeleženci taborov ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. Tako mladi dodatno plemenitijo svoje znanje tudi izven šolskih klopi, spoznavajo vrstnike iz drugih krajev, se družijo ter izmenjujejo znanje in izkušnje.

Več informacij o preostalih letošnjih Zotkinih poletnih aktivnostih se nahaja tukaj.

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije

Helena Lesar
Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Zaloška 65, p. p. 2803
1000 Ljubljana
E-naslov: tabori@zotks.si
Telefon: 01/25 13 727
GSM: 041 585 793