O-STA

RubrYc Therapeutics v prednostno delniško financiranje serije A2, sodelovanje in licenco RTX-003 s podjetjem iBio, Inc.

SAN CARLOS, Kalifornija, ZDA--(BUSINESS WIRE)-Podjetji RubrYc Therapeutics, Inc. ("RubrYc") in iBio, Inc. ("iBio", NYSEA: IBIO) sta danes poročali o sklenitvi RubrYcovega prednostnega delniškega financiranja serije A2 in sočasni sklenitvi dogovora o licenci in sodelovanju na področju raziskav, razvoja in komercializacije zdravil s protitelesi, ki se vežejo na epitop. S to transakcijo postaja iBio pomemben strateški investitor z investiranjem 7,5 milijona ameriških dolarjev v RubrYcove prednostne delnice serije A2 ter se tako pridružuje podjetjem Third Point Ventures, Paladin Capital Group, Vital Venture Capital in Hayan Health Networks, dosedanjim investitorjem v podjetje. Poleg tega dogovor iBiu zagotavlja ekskluzivne globalne pravice za izboljševanje RubrYcovega vodilnega programa, RTX-003, ciljnega monoklonskega protitelesa CD25 za selektivno brisanje regulatornih T-celic v trdnem mikrookolju tumorja.

Sodelovanje bo omogočilo obema stranema, da združita RubrYcov Discovery Engine in znanje pri odkrivanju protiteles z iBiovimi zmogljivostmi za razvoj biofarmacevtskih izdelkov nove generacije in pionirskim delom na področju trajnostnega sistema hitre izdelave zdravil FastPharming Manufacturing System®, da bi ustvarili nove načine zdravljenja za bolnike v stiski. V skladu s pogodbo bo RubrYc odgovoren za odkrivanje kandidatov za zdravila, ki se vežejo na epitop, s pomočjo RubrYcovovega patentiranega sistema Meso-scale Engineered Molecules za upravljanje kampanj odkrivanja protiteles k določenim epitopom na obojestransko sprejemljivih bolezenskih tarčah. iBio bo sodeloval v kampanjah in bo odgovoren za izvajanje predkliničnih, kliničnih in komercializacijskih dejavnosti za izbrane kandidate zdravil v okviru sodelovanja.

V skladu s pogodbo bo lahko RubrYc v primeru, da iBio razvije in komercializira več kandidatov v okviru sodelovanja, prejel več kot 84 milijonov prelomnega plačila za dejavnosti odkrivanja in razvoja. RubrYc lahko prav tako prejme tantieme od globalne neto prodaje od vsakega tržnega izdelka, razvitega v okviru sodelovanja.

"Vznemirjeni smo, da bomo sodelovali z iBiom," je dejal soustanovitelj in glavni izvršni direktor RubrYca, dr. Isaac Bright, "ambicioznim partnerjem, katerega strateška preobrazba se sklada z našo vizijo učinkovitega odkrivanja in razvoja zdravil, ki se vežejo na epitope, s potencialom za boljše rezultate, kot jih imajo precendenčne molekule, odkrite na konvencionalen način. iBio je tudi fantastičen partner za izboljšanje naše vodilne kampanje RTX-003, ciljnega monoklonskega protitelesa CD25, ki smo ga odkrili in ki kaže velikanski potencial kot regulatorni brisalec T-celic za različne indikacije tumorjev v trdnem stanju."

"Pričakujemo, da bo RubrYcova tehnologija za odkrivanje epitopskih protiteles poganjala raznolike kampanje za napadanje težavnih tarč in bo učinkovito nudila številne priložnosti za odkrivanje in izboljševanje epitopskih protiteles za boj proti dobro opisanim onkološkim tarčam," je dejal glavni izvršni direktor iBia, Tom Issett, ki se bo pridružil RubrYcovemu upravnemu odboru. "RTX-003 je neverjetna prednost, ki jo dodajamo svoji terapevtiki in veselimo se, da bomo dopolnili svoje dejavnosti za iskanje novih zdravil, medtem ko nadaljujemo s širjenjem svojih raziskovalnih in razvojnih zmogljivosti."

O podjetju RubrYc Therapeutics, Inc.

RubrYc Therapeutics, Inc., je biotehnološko podjetje, ki s pomočjo patentiranih rešitev s področja strojnega učenja in računalniške biologije odkriva epitopsko selektivna mono- in bispecifična protitelesa. Na podlagi nedavnega napredka v molekularni sintezi, masovnem pregledovanju in računalniški obdelavi podatkov RubrYc ustvarja novo pot za odkrivanje terapevtskih protiteles na podlagi informacij. RubrYc Therapeutics, Inc. uporablja tehnologijo MEMs Discovery Engina za hitro identifikacijo velikih števil protiteles z edinstvenimi lastnostmi vezave v boju proti potrjenim in zahtevnim tarčam. RubrYc je leta 2018 nastal iz HealthTell, Inc. z željo, da bi pospešil razvoj bioterapevtskih zdravil in sklenil partnerstva z najboljšimi farmacevtskimi podjetji, ki delijo našo misijo glede širjenja možnosti zdravljenja in izboljšanja izgledov za bolnike v stiski. RubrYc ima sedež v San Carlosu v Kaliforniji. Za več informacij obiščite www.rubryc.com.

O podjetju iBio, Inc.

iBio je globalno vodilno podjetje na področju izdelave trajnostnih bioloških zdravil na osnovi rastlin. Njegov sistem FastPharming System® kombinira vertikalno kmetovanje, avtomatizirano hidroponiko in nove glikozilacijske tehnologije za hiter razvoj visokokakovostnih monoklonskih protiteles, cepiv, bio-črnil in drugih proteinov. iBio razvija patentirane kandidate za zdravila, ki vključujejo biofarmacevtska sredstva za zdravljenje rakavih obolenj kot tudi fibroznih in nalezljivih bolezni. Hčerinsko podjetje iBio CDMO LLC nudi storitve razvoja in proizvodnje po sistemu FastPharming po pogodbi ter storitve Glycaneering Development Services™ za napredno rekombinantno oblikovanje proteinov. Za več informacij obiščite www.ibioinc.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210825005165/en/

Kontakti

Dr. Isaac Bright
RubrYc Therapeutics, Inc.
soustanovitelj in glavni izvršni direktor
650.832.6473
info@rubryc.com

Vir: RubrYc Therapeutics, Inc.


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.