O-STA

Po enoletnem premoru se bodo zopet pomerili najboljši slovenski orači

Ljubljana, 31. 8. 2021 - Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v soorganizaciji z Občino Sveti Jurij ob Ščavnici, KGZS - KGZ Murska Sobota, Društvom oračev Pomurja, Biotehniško šolo Rakičan in PGD Bolehnečici organizira že 64. državno tekmovanje oračev Slovenije in 26. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju. Državni tekmovanji bosta potekali v soboto, 4. septembra 2021, v naselju Bolehnečici.

Najboljši slovenski orači se bodo letos pomerili v oranju strnišča, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Na prizorišču se bo odvijal tudi pester spremljevalni program z razstavo kmetijske mehanizacije, na stojnicah pa bo na ogled raznovrstna ponudba lokalnih ponudnikov. Podrobnejši program tekmovanj s predstavitvijo spremljevalnega programa se nahaja v prilogi.

Svečano odprtje tekmovanja bo v soboto, 4. septembra, ob 11.00 uri na prizorišču v Bolehnečicih.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na spodnjem e-naslovu in telefonski številki.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Foto: Rok Horvat/ZOTKS

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije

Irena Lipar

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Zaloška 65, p. p. 2803

1000 Ljubljana

E-naslov: irena.lipar@zotks.si

Telefon: 01/25 21 543