O-STA

Varno v prometu z Big Bangom in Zavodom Vozim

Ljubljana, 1. september 2021 - Z začetkom novega šolskega leta se je na ceste vrnilo približno 270.000 otrok in najstnikov. Pri kolesarjenju, skejtanju, vožnji z vedno bolj popularnimi električnimi skiroji in hoji pa so prav najmlajši tudi najbolj ranljivi udeleženci v prometu. Z uporabo telefonov in slušalk v prometu se tveganja za njih še dodatno povečajo, na kar v novi vseslovenski kampanji opozarjata Big Bang in Zavod Vozim.

V Big Bangu se zavedamo, da imamo širšo družbeno odgovornost, saj smo eden izmed največjih in najbolj prepoznavnih slovenskih prodajalcev telefonov in slušalk. Zaradi tega smo začeli novo družbeno odgovorno kampanjo, s katero želimo ozavestili problem uporabe telefonov in slušalk v prometu. Cilj kampanje je, da bi se med državljani razširilo zavedanje, da v prometu pospravijo telefone in druge moteče dejavnike. Najbolj UAU telefoni in slušalke so namreč tiste, ki jih ne uporabljamo v prometu.

V kampanjo so vključeni tudi številni partnerji Big Bang, kot so KK Cedevita Olimpija, NK Bravo, RK Celje Pivovarna Laško, NŠ Mura, znani vplivneži in druge organizacije, ki so se poistovetili z osnovnim motivom kampanje in želijo prispevati k pozitivni spremembi.

Big Bang in Zavod Vozim bosta v naslednjih mesecih pripravila serijo inovativnih delavnic za mlade, ki bodo potekale po vsej Sloveniji. Z vključevanjem športnih klubov, športnikov in drugih vplivnežev, ki jim mladi dnevno sledijo, bodo delavnice potekale tudi v nadgrajenih formatih v fizičnem ter virtualnem svetu. V prehodu v mesec oktober, ko se na ceste vračajo tudi študenti, Big Bang in Zavod Vozim načrtujeta tudi večje število drugih aktivnosti, saj se zavedata, da se ustaljene navade lahko spremenijo zgolj s kontinuiranimi koraki, ki jih je potrebno skozi čas dopolnjevati in nadgrajevati.