O-STA

Podjetje Gupshup prevzelo Dotgo, vodilno platformo na področju sporočanja prek protokola RCS

Prevzem platforme Dotgo za Gupshup pomeni prevzem vodilne vloge v svetu na področju sporočanja prek protokola RCS (obogatene komunikacijske storitve) in utrjuje njihovo platformo za pogovorno sporočanje na osnovi IP.

Dotgo bo podjetju Gupshup pomagal tudi pospešiti rast v Afriki.


SAN FRANCISCO & BERKELEY HEIGHTS, New Jersey - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Gupshup, vodilno na področju pogovornega sporočanja, je danes objavilo, da je prevzelo platformo Dotgo iz New Jerseyja. Dotgo je vodilno platforma na področju obogatenega poslovnega sporočanja RCS (RBM) z nagrajenimi tehnologijami, kot so RichOTP®, RichSMS™, Bot Store® in MaaP (Messaging as a Platform), ki spodbujajo rast poslovnega sporočanja z RCS. Dotgo, ki je močan partner podjetij Google, Mavenir, Synchronoss, Vodafone in Orange, upravlja RBM na več trgih in nadzoruje največje vozlišče RBM na svetu, ki omogoča globalno povezovanje uporabnikov RCS. Dotgo je v edinstvenem položaju za to, da lahko blagovnim znamkam s preprostimi vmesniki API pomaga vključiti kanal RCS v komunikacijo s strankami, bodisi za prodajo, podporo, storitve ali druge poslovne procese.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210923005293/en/

Platforma Dotgo, katere motor je ekipa ustanoviteljev z bogato zgodovino tehnoloških inovacij, je diplomant v kategoriji "Cohort 6" pri pospeševalniku start-up podjetij IIT Startups. Dotgo je leta 2021 hitro rasel, saj se je protokol RCS uveljavil v Severni Ameriki, Evropi, Indiji, Braziliji in Nigeriji. Njihov sistem MaaP, ki ga ponujajo v sodelovanju s platformo Google Jibe in je vanjo vnaprej integriran, je za upravljanje poslovnih sporočil RCS izbralo že več mobilnih operaterjev. Platforma Dotgo je vodilni sodelavec pri opredeljevanju standardov in postopkov za poslovna sporočila RCS v sodelovanju s forumom Mobile Ecosystem Forum in združenjem GSMA.

Dotgo bo znatno okrepil Gupshupovo platformo za pogovorno sporočanje, ki podjetjem in razvijalcem omogoča ponujanje kvalitetnih uporabniških izkušenj. Podjetje Gupshup namerava izkoristiti tudi bogate izkušnje in prisotnost podjetja Dotgo v Afriki za lastno širitev na tej celini.

"Pogovorne izkušnje postajajo ključne za interakcije med podjetji in strankami, pri čemer je kanal za sporočanje RCS ključnega pomena," je dejal Beerud Sheth, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Gupshup. "Inovacije platforme Dotgo na področju izdelkov, tržna privlačnost in vodilna vloga v ekosistemu RCS so resnično impresivni. Skupaj bomo lahko podjetjem in razvijalcem ponudili širši nabor rešitev za pogovorno sporočanje. Z veseljem jih pozdravljamo v družini Gupshup."

Inderpal Singh Mumick, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Dotgo, je dejal: "Poslovno sporočanje RCS bo spremenilo način komuniciranja podjetij s strankami. Podjetje Dotgo smo ustanovili, da bi ustvarili API vmesnike, ki blagovnim znamkam in drugim akterjem v ekosistemu olajšajo uporabo RCS, hkrati pa poskrbijo za vse zapletene zaledne funkcije in jih zakrijejo pred našimi strankami. Z dodatkom RCS bo Gupshup nedvomno postalo najmočnejše podjetje za sporočanje na osnovi IP, kar nam bo pomagalo pri izvrševanju našega poslanstva."

Johanna Kollar, vodja partnerstev na področju komunikacijskih izdelkov pri Googlu, je dejala: "Platformi Dotgo in Gupshupu čestitamo za ta prevzem. Z Dotgo smo že sodelovali in smo navdušeni nad kakovostjo njihovih izdelkov in storitev. Veselimo se, da se bo naš odnos še okrepil in razširil, ko bo ekipa platforme Dotgo postala del podjetja Gupshup."

"Člani ekipe Dotgo so bili vizionarji, saj so prepoznali potencial protokola RCS že v času, ko je bil le-ta še malo razširjen. Čestitamo jim, da so ustvarili vodilne izdelke v panogi, ki so jih sprejele stranke po vsem svetu, in to ravno v času, ko je RCS začel delovati. Njihovo tveganje se je izkazalo za preudarno, združitev z izjemnim podjetjem, kot je Gupshup, pa bo ustvarila veliko močnejšo ponudbo vrednosti na trgu," je dejal Naren Gupta, izvršni direktor družbe Nexus Venture Partners.

RCS bo ključni kanal za sporočanje v Gupshupovi platformi za pogovorno sporočanje, ki bo dopolnjevala 30 drugih kanalov, ki so strankam na voljo prek Gupshupovega enotnega vmesnika API za sporočanje. RCS, ki je del standarda 5G, je protokol za sporočila SMS naslednje generacije, ki vključuje slike, zvok, video in prisotnost, skupaj z izboljšano varnostjo in šifriranjem. Sporočila RCS se dostavljajo v vnaprej naložene aplikacije za sporočanje, kot sta Google Business Messages in Samsung Messages na telefonih z operacijskim sistemom Android. Poslovna sporočila RCS uporabljajo bogate in interaktivne funkcije RCS za omogočanje varnega poslovnega sporočanja. RCS je na voljo po vsem svetu z več kot 600 milijoni mesečno aktivnih uporabnikov, vključno s približno 20 % indijskimi uporabniki pametnih telefonov.

O platformi Dotgo

Dotgo®, vodilni svetovni ponudnik storitev RCS, gradi vmesnike API in platforme v oblaku, ki so ključnega pomena v današnjem svetu, v katerem mora biti vsako podjetje prisotno v aplikacijah za sporočanje, prav tako kot mora imeti spletna mesta in aplikacije za pametne telefone. Vmesniki API in storitve platforme Dotgo omogočajo blagovnim znamkam in razvijalcem, da gradijo pogovorne izkušnje, ki transformirajo interakcije s strankami, mobilnim operaterjem pa pomagajo uvajati, upravljati in monetizirati poslovno sporočanje RCS. Dotgo je upravitelj trgovine Dotgo Bot Store®, prvega in največjega direktorija botov RCS in WhatsApp na svetu, ter tehnologij Dotgo MaaP, RichOTP®, RichSMS™ in RBM Hub. Je tudi Googlov partner, WhatsAppov ponudnik poslovnih rešitev in član foruma Mobile Ecosystem Forum. Za več informacij obiščite www.dotgo.com. Bot Store, Dotgo in RichOTP so blagovne znamke podjetja Dotgo Systems Inc., registrirane v ZDA.

O podjetju Gupshup

Gupshup omogoča boljše sodelovanje s strankami prek pogovornih sporočil. Gupshup je z več kot 6 milijardami sporočil na mesec vodilna platforma za sporočila. Na tisoče velikih in majhnih podjetij na hitro rastočih trgih uporablja Gupshup za ustvarjanje pogovornih izkušenj prek marketinga, prodaje in podpore. Gupshupova nosilna platforma nudi enoten vmesnik (API) za sporočila za več kot 30 kanalov, bogat komplet orodij za gradnjo pogovornih izkušenj za vsak primer uporaba in mrežo partnerstev na hitro rastočih trgih za vse sporočevalne kanale, proizvajalce naprav, neodvisne ponudnike programske opreme in operaterje. Pogovori so z Gupshupom za podjetja postali sestavni del njihovega uspeha pri vključevanju potrošnikov. Gupshup je prisoten v Indiji, Latinski Ameriki, Jugovzhodni Aziji, na Bližnjem vzhodu, v Vzhodni Evropi, Afriki in v Združenih državah. Obiščite www.gupshup.io. Klepetajte z botom Gupshup.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210923005293/en/

Kontakt

Mediji
Richard Laermer
RLM PR | gupshup@rlmpr.com | (212) 741-5106 x 216

Vir: Gupshup

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.