O-STA

NLB s sindikatom bank uspešno financira širitev Petrola na Hrvaškem

V NLB kot vodilni banki na trgu organizacije sindiciranih posojil in izdaje vrednostnih papirjev še naprej uspešno podpiramo in financiramo širitev slovenskih podjetij v regiji. Tako smo s podjetjem Petrol d.d., Ljubljana podpisali sindicirano kreditno pogodbo za financiranja nakupa 100 % poslovnega deleža v družbi Crodux Derivati Dva d.o.o. v višini 200.000.000,00 EUR.

Mednarodno sindicirano posojilo smo organizirali skupaj s Privredno Banko Zagreb d.d., v okviru sindikata bank pa so sodelovale še Banka Intesa Sanpaolo d.d., UniCredit Banka Slovenija d.d., SID banka, d.d., Ljubljana in SKB banka d.d., Ljubljana.

"NLB ostaja zanesljiv partner slovenskemu gospodarstvu tako doma kot pri širitvi njihovih dejavnosti na mednarodne trge. Svojim strankam zagotavljamo dolgoročne vire financiranja in jim svetujemo, kako jih ustrezno strukturirati. Na ta način podpiramo ključne projekte, ki so pomembni za razvoj Slovenije, pa tudi celotne regije," je ob zaključku postopka dejal Andrej Lasič, pomočnik uprave NLB za korporativno in investicijsko bančništvo. "Ponosni smo, da smo z ekipo in v sodelovanju s tujo partnersko banko posel uspešno sklenili in tako poglobili dolgoletno sodelovanje s skupino Petrol, ki bo pomembno povečala prisotnost slovenskega gospodarstva na trgih Jugovzhodne Evrope," je dodal.

Prevzem družbe Crodux Derivati Dva d.o.o. je največja transakcija družbe Petrol v zadnjih 10 letih. Z njim bo skupina Petrol na Hrvaškem pridobila 93 bencinskih servisov. Število njenih prodajnih mest se bo z že obstoječimi Petrolovimi servisi povzpelo na prek 200, tržni delež skupine Petrol pa bo z 13 % zrasel na 23 %. Kot poudarjajo v skupini Petrol, bodo s prevzemom povečali tudi svojo vlogo pomembnega člena pri povečevanju energetske neodvisnosti in učinkovitosti, prihrankov CO2, deleža obnovljivih virov energije in trajnostne mobilnosti v regiji.

NLB Komuniciranje