O-STA

DataTreasury dosegel dogovor z vodilnim svetovnim proizvajalcem elektronskih transakcijskih terminalov, ki je priznal pravnomočnost patentov DataTreasury

MELVILLE, ameriška zvezna država New York -- (BUSINESS WIRE) -- 7. novembra 2005 -- Podjetje DataTreasury Corporation, ki se ukvarja z avtorizacijo plačilnih transakcij, je danes sporočilo, da je doseglo dogovor z vodilnim svetovnim proizvajalcem elektronskih transakcijskih terminalov POS, francoskim podjetjem Groupe Ingenico, o izvensodni poravnavi patentnega spora. Tožba proti Ingenicu je ena izmed številnih, ki jih je podjetje DataTreasury sprožilo proti vodilnim bankam in podjetjem, ki se ukvarjajo z avtorizacijo plačilnih transakcij. Do izvensodnega dogovora s podjetjem Ingenico je prišlo po podobnih dogovorih z banko JPMorgan Chase, proizvajalcem programske opreme za avtorizacijo plačil NetDeposit in proizvajalcem transakcijskih terminalov RDM Corporation.

DataTreasury je podjetje Ingenico obtožil kršitve patentov številka 5.910.988 in 6.032.137, ki jih je podjetje pridobilo v letih 1999 in 2000 za zajem slike, centralizirano obdelavo podatkov in elektronsko shranjevanje dokumentov in podatkov o čekih. Ti patenti zadevajo postopke, ki omogočajo uresničevanje ameriškega zveznega zakona o obdelavi čekov v 21. stoletju (Check Clearing for the 21st Century Act). Del izvensodnega dogovora s podjetjem Ingenico je shranjen v obliki potrdila o privolitveni sodbi na Okrožnem sodišču za vzhodni del zvezne države Teksas, in sicer na enoti Texarkana. Potrdilo je podobno tistim, ki veljajo za izvensodne dogovore z JPMorgan Chase in Bank One. Potrdilo, ki ga je izdalo Ingenico (ogled je možen na spletni strani www.datatreasury.com/consentdocuments), potrjuje pravnomočnost patentov DataTreasury.

Medtem je DataTreasury podjetju Ingenico že izdal licenco za uporabo patentov. Pogoji licenčne pogodbe so poslovna skrivnost. "To je še ena velika zmaga za naše lastnike, še toliko bolj zato, ker je do nje prišlo samo en teden po tem, ko smo se dogovorili o licenčni pogodbi s Community Banking Systems, enim vodilnih podjetij za digitalizacijo dokumentov. Dosegamo hitro rast izdaje licenc," je povedal izvršni direktor DataTreasury Keith DeLucia.

"Zastopnik podjetja Ingenico je bil Larry Nixon iz Nixon & Vanderhye, ene najboljših odvetniških pisarn za intelektualno lastnino, ki se je boril proti nam vse od začetka postopka," je povedal odvetnik podjetja DataTreasury Ed Hohn. "Toda na koncu je podjetje Ingenico vendarle priznalo, da mu ni uspelo izpodbiti patentov DataTresury, podobno kot pred tem to ni uspelo JPMorgan Chase. Zelo sem zadovoljen, da je sodišče vpisalo še eno privolitveno sodbo, ki potrjuje pravnomočnost teh patentov. Naša odvetniška ekipa bo še naprej ščitila intelektualne pravice podjetja DataTreasury s tožbami proti First DataCorporationn, Wells Fargo, Bank of America in Citigroup in nekaterim drugim podjetjem zaradi kršitve patentov in posledične škode. Naj se sojenja začnejo!"

O podjetju DataTreasury Corporation

Podjetje DataTreasury je bilo ustanovljeno leta 1998 in ne kotira na borzi. Glavna dejavnost podjetja temelji na patentih, ki zadevajo enega najbolj naprednih svetovnih sistemov za upravljanje informacij "Global Repository Platform". Podjetje je v letih 1999 in 2000 pridobilo patenta za zajem slike, centralizirano obdelavo in elektronsko shranjevanje dokumentov in podatkov o čekih. Možnost patentne zaščite te tehnologije je potrdilo že nekaj držav, medtem pa je DataTreasury že vložil več dodatnih zahtev za izdajo patentov, povezanih s tem sistemom.

Eric Wetzel,

512-474-7514