O-STA

Družba Silver Lake od družbe L-GAM prevzela Grupo BC

Skupaj z ustanovnimi delničarji in vodstveno ekipo vlaga v podporo organski rasti in pospeševanju načrta za združitve in prevzeme vodilnega ponudnika hipotekarnih, pravnih in digitalnih storitev na Iberskem polotoku in v Latinski Ameriki

MADRID & LONDON - (BUSINESS WIRE) - Družba Grupo BC, vodilni ponudnik hipotekarnih, pravnih in digitalnih storitev za finančni sektor na Iberskem polotoku in v Latinski Ameriki, je danes sporočila, da bo Silver Lake, vodilno svetovno tehnološko investicijsko podjetje, skupaj z ustanovnimi delničarji in upravo družbe Grupo BC od večinskih lastnikov L-GAM prevzel 100% družbe, da bi pospešil naslednjo fazo rasti in ustvarjanja vrednosti družbe Grupo BC.

Santiago Bellver, predsednik družbe Grupo BC, in Xavier Costa, izvršni direktor družbe Grupo BC, sta povedala: "Hvaležni smo podjetju L-GAM za podporo in sodelovanje v šestih letih njihove naložbe v družbo Grupo BC in navdušeni nad novim partnerstvom s podjetjem Silver Lake, vodilnim svetovnim vlagateljem v tehnologijo, ki nam zaupa in s katerim bomo lahko okrepili našo organsko rast s pomočjo njihovega tehnološkega znanja in izkušenj ter s selektivnimi prevzemi. Kmalu bomo sporočili cilje našega strateškega načrta in sestavo novega upravnega odbora."

Christian Lucas, eden od vodij družbe Silver Lake za regijo EMEA, je dejal: "Grupo BC je izjemno podjetje z edinstveno vrednostjo, saj je razširjen in tehnološko podprt ponudnik kritičnih storitev in programske opreme za finančne institucije na Iberskem polotoku in v Latinski Ameriki. Navdušeni smo nad tem, kako so Santiago, Xavier in preostali člani ekipe v preteklih letih razvili in nenehno digitalizirali platformo Grupo BC ter jo razvili v partnerja, ki si ga izberejo stranke v njenem ekosistemu. Vlaganje v vplivne, vodilne in tehnološko podprte poslovne modele je v središču DNK-ja družbe Silver Lake, zato nam je v čast, da lahko sodelujemo z vodstvom družbe Grupo BC v novi fazi organske in anorganske rasti."

Felipe Merry del Val in Tito Soso, partnerja pri L-GAM, sta dodala: "Naša pot z družbo Grupo BC je bila izjemna zgodba o preobrazbi, večkratni rasti in uspehu ter, kar je zelo pomembno, izjemno koristno partnerstvo z vrhunsko vodstveno ekipo pod vodstvom predsednika Santiaga Bellverja in izvršnega direktorja Xavierja Coste, ki se jima zahvaljujemo za izjemna prizadevanja in dosežke. Družbi Grupo BC želimo še naprej uspešno delovanje pri njenih prihodnjih vznemirljivih prizadevanjih."

Družba Grupo BC, ustanovljena leta 1974 s sedežem v Madridu, je vodilni ponudnik tehnološko podprtih platform za obdelavo, programske opreme in storitev za upravljanje hipotek, spletno posredovanje hipotek, pravnih rešitev (obdelava zahtevkov in upravljanje posojil) ter digitalnih rešitev za finančni sektor v Španiji, na Portugalskem, v Mehiki, Braziliji, Kolumbiji, Čilu in Peruju. Družba Grupo BC je vodilna na trgu na svojih ključnih področjih z več kot pol milijona obdelanimi hipotekarnimi datotekami na leto in 5300 zaposlenimi. Za več informacij obiščite https://www.grupobc.com.

Naložba družbe Silver Lake je namenjena nadaljnjemu razvoju izdelkov, da bi okrepili in razširili nabor rešitev družbe Grupo BC ter nadaljevali njene pionirske dosežke na področju digitalnih inovacij, kar je v skladu z jasno usmeritvijo uprave, da bo družba Grupo BC razvijala zmogljivosti programske opreme in podatkovne analitike, da bi izboljšala svoje rešitve za stranke, ter spodbujala nadaljnjo organsko in anorgansko rast.

Transakcija bo predvidoma zaključena novembra 2021. Nadaljnji pogoji naložbe niso razkriti. Družbi Socios Financieros in Canson Capital Partners sta bili finančni svetovalki družbe Grupo BC in njenih delničarjev. dwf-RCD je bila pravna svetovalka družbe Grupo BC in njenih delničarjev. Podjetji Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP in Uría Menéndez sta bili pravni svetovalki podjetja Silver Lake.

O podjetju Silver Lake

Silver Lake je globalno tehnološko investicijsko podjetje, ki ima v upravljanju več kot 88 milijard ameriških dolarjev skupnih sredstev in angažiranega kapitala ter ekipo strokovnjakov v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Podjetja v portfelju družbe Silver Lake skupaj ustvarijo več kot 221 milijard dolarjev prihodkov letno in zaposlujejo več kot 526 tisoč ljudi po vsem svetu. Več informacij o družbi Silver Lake in njenem portfelju je na voljo na spletni strani http://www.silverlake.com.

O družbi L-GAM

L-GAM je mednarodna investicijska družba, ki so jo leta 2013 ustanovili njeni strokovnjaki v sodelovanju z družino Lihtenštajn in drugimi velikimi evropskimi, azijskimi in ameriškimi družinami. Njen edinstven in diferenciran poslovni model temelji na dolgoročni, industrijski podobni naložbeni usmeritvi v partnerstvu z zelo uglednimi malimi in srednje velikimi podjetji po vsej Evropi. Za več informacij o podjetju L-GAM obiščite http://www.l-gam.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com na naslovu https://www.businesswire.com/news/home/20211019005511/en/

Kontakti

Mediji
Za Silver Lake:
Španija: Paula Bonet, paula.bonet@edelman.com, +34 629 814 440
Mednarodno: Jess Gill, Edelman Smithfield, silverlakemedia@edelman.com, +44 (0)7980 684 247

Vir: Silver Lake

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.