O-STA

Podjetje Milliken & Company prevzelo družbo Encapsys, LLC

SPARTANBURG, Južna Karolina - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Milliken & Co. ("Milliken"), globalni diverzificirani proizvajalec z več kot stoletjem in pol izkušenj in strokovnega znanja na področju znanosti o materialih, je od holdinga Cypress Performance Group LLC ("Cypress") uradno prevzel družbo Encapsys, LLC ("Encapsys"), ki je vodilna na svetu na področju mikrokapsulacije. Prevzem je bil uradno zaključen 18. oktobra 2021.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20211018005946/en/

"Da bi dosegli napredek na področju trajnosti, je potrebno široko razmišljanje in tesno sodelovanje. Navdušeni smo nad tem, da Encapsys prihaja v našo ekipo," je dejal Halsey Cook, predsednik in izvršni direktor podjetja Milliken & Co. "Strokovno znanje podjetja Encapsys bo skupaj z našo zmožnostjo povečevanja obsega spodbujalo naša skupna prizadevanja za zagotavljanje trajnostnih inovacij za naše stranke."

"Encapsys v Millikenovo ekipo prinaša edinstveno kombinacijo inovacij, znanosti in tehnologije," je dodala Cindy Boiter, izvršna podpredsednica in predsednica Millikenovega kemičnega sektorja. "Ta prevzem bo okrepil naš portfelj specialnih kemikalij z globalnim dosegom in pospešil trajnostne rešitve, tako za trge kot naše stranke."

Ob vključevanju družbe Encapsys v podjetje Milliken se bo vsakodnevno poslovanje, vključno z odnosi z obstoječimi dobavitelji in strankami, nadaljevalo brez prekinitev.

Družba Encapsys s sedežem v Appletonu v ameriški zvezni državi Wisconsin je vodilna na področju tehnologij mikrokapsulacije, s pomočjo katerih se na mikronski ravni oblikuje enakomerna polimerna lupina okoli osnovnega materiala in tako ustvari kapsule. Mikrokapsulacija se uporablja v različnih panogah in podjetjem pomaga pri doseganju bolj trajnostnih izdelkov, saj spodbuja odgovorno in učinkovito uporabo aktivnih snovi.

"Vsi družbeniki Encapsysa smo navdušeni, da bomo postali člani Millikenove ekipe in v severovzhodnem Wisconsinu sprejeli organizacijo svetovnega formata," je dejala Mary Goggans, predsednica družbe Encapsys. "Naša kultura in naše vrednote se popolnoma ujemajo in veselimo se, da bomo lahko izkoristili Millikenove globalne zmogljivosti za pospeševanje inovacij in rasti."

Milliken sta zastopala Jones Day kot pravni svetovalec in J.P. Morgan Securities LLC kot finančni svetovalec. BofA Securities, Inc. in Credit Suisse Securities (USA) LLC sta bila v vlogi finančnih svetovalcev, družba Morgan, Lewis & Bockius LLP pa je bila pravni svetovalec družbe Encapsys.

O podjetju Milliken

Milliken & Company je globalno proizvodno podjetje, ki se osredotoča na znanost o materialih in že danes zagotavlja prebojne dosežke jutrišnjega dne. Milliken ustvarja izdelke, ki izboljšujejo življenja ljudi, in zagotavlja inovativne rešitve za svoje stranke in skupnosti, od najnaprednejših molekul v industriji do najnovejših trajnostnih inovacij. Na podlagi več tisoč patentov in poslovnega portfelja na področjih tekstila, talnih oblog, specialnih kemikalij in zdravstva Milliken združuje občutek za integriteto in odličnost, da bi pozitivno vplival na svet za prihodnje generacije. Odkrijte več o Millikenovih radovednih mislih in navdihujočih rešitvah na milliken.com ali sledite podjetju na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, LinkedIn in Twitter.

O družbi Encapsys

Družba Encapsys s sedežem v Appletonu v ameriški zvezni državi Wisconsin je svetovno priznan inovator na področju mikrokapsulacije. Podjetje Encapsys je patentirani izumitelj mikrokapsulacije in že več kot 65 let zagotavlja inovativne rešitve za poslovne partnerje na področjih oskrbe na domu, osebne nege, kmetijstva, tekstila, posteljnine in samokopirnega papirja. Če želite izvedeti več o družbi Encapsys, obiščite spletno stran www.encapsys.com.

O družbi Cypress Performance Group LLC

Encapsys je od leta 2015 v lasti družbe Cypress Performance Group. Cypress je holding, ki ga je ustanovil poslovnež George Sherman in se osredotoča na proizvodnjo z dodano vrednostjo ali industrijske storitve. Cypress pomaga podjetjem pri izvajanju njihovega strateškega načrta tako, da se s svojimi poslovnimi sistemi osredotoča na rast in operativno učinkovitost, hkrati pa razvija inovativne prakse za izboljšanje izkušenj strank in zagotavljanje vrednosti za delničarje.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211018005946/en/

Kontakt

Betsy Sikma, Milliken
betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908

Vir: Milliken & Company


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.