O-STA

Mary Kay z izzivi Svetovne serije inovacij (WSI) organizacije NFTE spodbuja mlade podjetnike k iskanju rešitev za enakost spolov na delovnem mestu

DALLAS - (BUSINESS WIRE) - Mary Kay Inc., eno vodilnih podjetij na področju opolnomočenja žensk in podjetnic, je danes napovedalo svoj drugi izziv Svetovne serije inovacij (World Series of Innovation - WSI Challenge), ki ga bo izvedlo v partnerstvu z mrežo NFTE (Network for Teaching Entrepreneurship), s katero sodeluje že drugo leto. Partnerja bosta sponzorirala letošnjo Svetovno serijo inovacij organizacije NFTE, globalno izobraževalno izkušnjo, ki vabi mlade med 13. in 24. letom, da svoje kritično razmišljanje in veščine reševanja problemov usmerijo v iskanje rešitev za največje izzive današnjega časa, pomagajo pospešiti doseganje ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov (ZN) in tako pomagajo vzpodbuditi podjetniško miselnost.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na https://www.businesswire.com/news/home/20211104005178/en/

Izziv podjetja Mary Kay v sklopu Svetovne serije inovacij poziva študente, da razmišljajo o načinih vzpodbujanja enakosti na delovnem mestu in zagotavljanju enakega dostopa do gospodarskih priložnosti za ženske in dekleta. (Foto: Mary Kay Inc.)

Izziv podjetja Mary Kay v sklopu Svetovne serije inovacij vzpodbuja mlade po svetu, da predlagajo inovativne rešitve za uresničitev petega cilja trajnostnega razvoja ZN - enakost spolov. Pri tem izzivu morajo študenti in mladi razmišljati o načinih promoviranja enakosti na delovnem mestu in zagotavljanju enakega dostopa do gospodarskih priložnosti za ženske in dekleta. Podatki kažejo, da so se pred pandemijo novega koronavirusa ženske kljub vztrajni razliki v plačilu v primerjavi z moškimi desetletja vzpenjale na delovnem mestu, in vse več žensk je vsako leto vstopalo na trg dela. Pandemija pa je ženske močno prizadela in od leta 2020 je vzpon k enakosti na delovnem mestu zanje spet postal vse bolj strm.

"Mary Kay pozna pomen in vlogo, ki jo podjetništvo igra v svetu danes in v prihodnosti, zaradi česar vsako leto vlagamo v programe in pobude za opolnomočenje žensk in deklet po svetu," je dejala Deborah Gibbins, izvršna finančnica pri podjetju Mary Kay Inc. "Poleg zagotavljanja možnosti izobraževanja pa jim želimo tudi pomagati pri uresničevanju svojih sanj. Smo neizmerno veseli, da je ta izziv tako zelo povezan z osnovnim poslanstvom našega podjetja."

NFTE je mednarodna neprofitna izobraževalna organizacija, ki prinaša moč podjetništva med mlade iz dohodkovno šibkih okolij. Izzivi Svetovne serije inovacij s pomočjo sponzorstva podjetij skušajo pomagati pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja ZN. Lani je NFTE, ki sodeluje s sto tisoč mladimi po svetu, v sklopu izzivov Svetovne serije inovacij dobil predloge od skoraj štiri tisoč študentov iz različnih okolij, skoraj 350 študentov pa je sodelovalo v prvem izzivu za spopadanje z dvanajstim ciljem trajnostnega razvoja ZN: odgovorna potrošnja in proizvodnja, ki ga je sponzoriralo podjetje Mary Kay. Trije zmagovalci izziva Mary Kay leta 2020 so bili:

  • Prvo mesto: Loop Tee Loop
    • Loop Tee Loop je trajnostno tekstilno podjetje, ki združuje tovarne liocela in reciklažo uniform v Manili na Filipinih.
  • Drugo mesto: SwagSwap
    • SwagSwap je ameriška socialna mreža rabljenih oblačil, ki omogoča izmenjavo oblek med najstniki.
  • Tretje mesto: Project DBrand
    • Project DBrand je edinstvena storitev, ki z rabljenih uniform odstrani oznake in našitke, da se uniforme lahko nato ponovno uporabi v ZDA.

"Podpora razvoju podjetništva med mladimi je ključna pri ustvarjanju boljšega sveta za bodoče generacije," je dejal predsednik in izvršni direktor NFTE J.D. LaRock. "Vsako leto nas navdušujejo inovacije, ki si jih zamisli naslednja generacija podjetnikov, in veselimo se vseh novih idej tekmovalcev letošnje Svetovne serije inovacij. Hvaležni smo podjetju Mary Kay, ki že drugo leto zapored podpira ta pomemben globalni izziv, ki skuša povečati enakost na delovnem mestu in zagotoviti enak dostop do gospodarskih priložnosti za ženske in dekleta."

Družba Mary Kay je poleg Svetovne serije inovacij podprla tudi druge programe organizacije NFTE - Podjetništvo v vsako šolo, ki prinaša podjetniške vsebine v učne programe v ZDA in drugje po svetu; in sponzorirane Regionalne izzive za mlade podjetnike, kjer študenti tekmujejo za zagonski denar za poslovne priložnosti.

Letošnjo Svetovno serijo inovacij organizacije NFTE organizira Citi Foundation, vsebuje pa izzive institucij Bank of the West, Citi Foundation, Ernst & Young LLP (EY US), Mary Kay Inc., Maxar Technologies, PIMCO, in Saint-Gobain. Izzivi so se začeli 15. septembra, predloge pa je treba posredovati do 15. decembra. Ocenjevanje se bo začelo januarja 2022, finalisti bodo razglašeni februarja, zmagovalci pa 31. marca.

Za več informacij o Svetovni seriji inovacij in drugih izzivih obiščite spletno stran https://innovation.nfte.com

O podjetju Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred več kot 56 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, ter izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej blesti z vsako šminko posebej. Več o tem lahko preberete na MaryKay.com.

O organizaciji NFTE

Network for Teaching Entrepreneurship (NFTE) je globalna neprofitna organizacija, ki ponuja visokokakovostno podjetniško izobrazbo za učence višjih razredov osnovne šole in dijake iz revnejših skupnosti, prav tako pa tudi programe za študente in odrasle. NFTE bo v letošnjem šolskem letu dosegla 45.000 ali več učencev, programe pa izvaja v 25 zveznih državah po vsej ZDA in 20 drugih državah. Izobrazili so že več kot milijon študentov prek šolskih, obšolskih, fakultetnih in poletnih programov, tako na spletu kot v živo. Za več informacij o tem, kako NFTE spodbuja vključujoči kapitalizem in gradi naslednje generacije raznovrstnih podjetnikov, obiščite spletno stran www.nfte.com.

Za ogled izvirne različice na businesswire.com obiščite: https://www.businesswire.com/news/home/20211104005178/en/

Kontakt

Mary Kay Inc. Global Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972-687-5332 ali media@mkcorp.com



Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Izziv podjetja Mary Kay v sklopu Svetovne serije inovacij poziva študente, da razmišljajo o načinih vzpodbujanja enakosti na delovnem mestu in zagotavljanju enakega dostopa do gospodarskih priložnosti za ženske in dekleta. (Foto: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.