O-STA

Že 15. mednarodna doktorska šola o tehnologiji elektroporacije in zdravljenja z njo (EBTT)

Med 14. in 20. novembrom bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala že 15. mednarodna doktorska šola EBTT (ang. Electroporation-Based Technologies and Treatments). Mednarodna doktorska šola, ki jo organizira Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, bo ponudila delavnice in predavanja na temo tehnologij in zdravljenj, ki temeljijo na elektroporaciji.

Letos prvič v hibridni obliki

Program bo letos prvič izveden v hibridni obliki, tj. predavanja in delavnice bodo potekali v živo na fakulteti, vsebine pa bodo udeležencem na voljo tudi prek spleta. Vsebine so sicer namenjene tako začetnikom kot tudi strokovnjakom s področja elektroporacije; poleg uporabnikov metode so vabljeni predvsem doktorski študenti in raziskovalci s področja biologije, medicine in biotehnologije. Letos na mednarodni doktorski šoli pričakujejo 65 udeležencev iz 10 držav, medtem ko je do sedaj gostila že 960 udeležencev iz 43 držav.

Elektroporacija - osnove, področja uporabe in smernice za prihodnost

Direktorja šole EBTT, prof. dr. Damijan Miklavčič s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in dr. Luis Mir z Inštituta Gustave Roussy in CNRS-a iz Pariza, sta s pomočjo sodelavcev in številnih gostujočih predavateljev tudi letos poskrbela za kakovosten program, ki bo omogočal izmenjavo znanj med raziskovalci in znanstveniki z vsega sveta. Petnajst mednarodnih in domačih strokovnjakov bo predstavilo najnovejše raziskave in dognanja s področja elektroporacije. Obravnavali bodo osnove elektroporacije, področja trenutne uporabe v medicini in biotehnologiji ter zastavili smernice za prihodnost. Poudarki letošnjega programa med drugim vključujejo uporabo elektroporacije kot ablacijske metode v srcu, terapevtske aplikacije genske elektrotransfekcije, krioprezervacijo tkiv ter uporabo elektroporacije pri predelavi hrane.

Kreditne točke za sodelujoče študente

Sodelujoči študenti, ki predložijo povzetek in na kratko predstavijo svoje delo, lahko v okviru EBTT pridobijo 5 kreditnih točk ECTS. Udeleženci lahko prejmejo tudi 34 kreditnih točk CME, saj je tečaj akreditiran tudi s strani Zdravniške zbornice Slovenije.

Za več informacij o programu in registraciji obiščite http://2021.ebtt.org/.