O-STA

Big Bang je najboljši spletni trgovec v regiji

Ljubljana, 12. november 2021 - Big Bang je bil na mednarodnem tekmovanju Web Retailer Award 2021" v konkurenci 412 slovenskih, hrvaških in srbskih trgovcev izbran za najboljšo spletno trgovino v celotni regiji Adriatic. Tekmovanje Web Retailer Award že desetletje organizira Ceneje.si, ki je del skupine Heureka, največje platforme ter svetovalca za primerjalno spletno nakupovanje v Evropi.

"Prejem nagrade je še dodatno priznanje za dobro dosedanje delo in spodbuda za prihodnost. Spletna prodaja in vrhunsko svetovanje sta pomembna gradnika naše vse-kanalne prodajne strategije, ki je v prvi vrsti usmerjena h kupcu. Police v trgovinah se namreč ne končajo v fizičnem svetu, ampak so povezane z digitalnim. Prihodnost trgovine je prav v povezovanju obeh svetov, saj bomo lahko zgolj na ta način zadovoljili pričakovanja in zahteve naših kupcev. Ti danes pričakuje enako raven storitve ne glede na to, kje opravijo nakup. To s seboj razumljivo prinaša številne izzive in prav zaradi tega smo se v Big Bang odločili, da postavimo popolnoma novo platformo, s katero narekujemo nove trende v Sloveniji in širše," je povedal Peter Curk, direktor organizacijske enote uporabniki in izkušnja v Big Bang.

"V zadnjem letu smo ogromno naredili za izboljšanje uporabniške izkušnje. Našim kupcem želimo ponuditi edinstveno vse-kanalno izkušnjo, svetovanje, dostavo, montažo, odvoz in vse ostale storitve, saj ne želimo biti zgolj navaden spletni trgovec. To smo si zadali tudi v naši ambiciozni strategiji, v osrčje katere smo postavili naše kupce, njihove želje ter potrebe. Do leta 2025 želimo prihodke povečati na 110,2 milijona evrov, pomembno gonilo te rasti pa bo prav spletna prodaja," pravi Peter Curk. "Spletna prodaja se spreminja in nadgrajuje iz dneva v dan in tudi v prihodnje bomo v Big Bang sledili naši strategiji razvoja in UAU zavezi do kupca," še dodaja Curk, ki novosti v spletni trgovini www.bigbang.si napoveduje že za prvo četrtletje prihodnjega leta.

Spletna trgovina že zadnje desetletje beleži nadpovprečne stopnje rasti, v zadnjih dveh letih pa se je ta trend zgolj še okrepil. Nakupovalne navade kupcev so se namreč bistveno spremenile, vedno več posameznikov pa nakupe v fizičnih trgovinah dopolnjuje z nakupi prek spleta. Ker kupci ob tako hitrem razvoju tehnologije tudi pri nakupih prek spleta potrebujejo nasvet, je Big Bang kot prvi slovenski trgovec uvedel možnost video nakupovanja, ki je bila pri kupcih izredno dobro sprejeta. Nadgradil pa je tudi lastno dostavo, moderniziral prevzemne točke po vsej Sloveniji in kot prvi slovenski trgovec v prestolnici uvedel možnost hitre dostave izbranih izdelkov v roku treh ur, ...