O-STA

Kako poskrbeti zase v času kriz(e) v sklopu projekta Duševno je pomembno

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 23. 11. 2021

(Za takojšnjo objavo)

Kako poskrbeti zase v času kriz(e) v sklopu projekta Duševno je pomembno

Ljubljana, 23. 11. 2021 - Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 7 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki potekajo v novembru in decembru. V tem tednu bo potekal dogodek Skrb zase v času kriz(e).

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja. Že dlje časa opažamo, da na duševno zdravje študentov premnogokrat pozabimo.

Projekt DUŠEVNO = POMEMBNO poteka v novembru in decembru, v sklopu tega pa bo organiziranih 7 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja. S projektom želimo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije, posebej v luči trenutnih razmer. Vsak dogodek bo posvečen specifični tematiki, ki jo bodo predstavili različni predavatelji s tega področja.

V sredo, 24. 11. 2021, ob 18.00 se bo odvijal dogodek z naslovom Skrb zase v času kriz(e) v sodelovanju z doc. dr. Mijo Marijo Klemenčič Rozman, socialno pedagoginjo in psihoterapevtko z oddelka za socialno pedagogiko, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Današnji zahodni svet je prežet z zahtevami po (akademski, delovni, finančni ...) uspešnosti, kar razmeroma pogosto vodi do izgorevanja. Po drugi strani pa naj bi bili uspešni tudi pri skrbi zase, kar se mnogokrat enači z "vlaganjem" vase (v dobro počutje, sproščanje, zunanjo podobo ...), kar ni pravzaprav nič drugega kot še ena v vrsti zahtev po uspešnosti. Trenutna situacija epidemije je večini ljudi prinesla dodatne obremenitve, saj smo se kot družba in kot posamezniki znašli v situaciji, ki je nova, nepredvidljiva in nanjo nismo mogli biti pripravljeni. Obdobje epidemije je zato obdobje krize. Kadar se znajdemo v obdobjih krize, so naši dosedanji načini spoprijemanja z izzivi neučinkoviti in zato je skrb zase v obdobjih krize še toliko bolj pomembna tema. V predavanju z izkustvenim delom bomo skupaj raziskovali, kako si opredeljujemo lastno idejo skrbi zase in kaj nam je lahko še posebej v pomoč v času kriz(e).

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko povezave. Zoom povezavo prijavljeni prejmejo na e-mail naslov po prijavi.

*Dogodek je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

E-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si

Tel. št.: 040 265 373