O-STA

Na dobrodelnem Miklavževem koncertu za otroke v stiski zbrali 90.500 evrov

Ljubljana, 3. december 2021 - Tradicionalni dobrodelni Miklavžev koncert je letos, poleg dobrega glasbenega programa, postregel tudi z zavidljivo številko zbranih sredstev za otroke v stiski. Na dobrodelni prireditvi, ki je nastala ob sodelovanju RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Distrikta 1912, so zbrali skoraj 90.500 evrov, ki jih bodo namenili osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem.

Kot je povedal David Lukanović, predsednik Rotary kluba Ljubljana in koordinator Miklavževega koncerta, gre za drugi najuspešnejši Miklavžev koncert v zgodovini. Letos želijo z zbranimi sredstvi pomagati otrokom iz ranljivih okolij. "Pri tem sodelujemo z različnimi osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Zavedamo se, da ne gre za velike zneske, ampak pomagamo res mnogim otrokom," je povedal Lukanović. Sredstva otroci dobijo preko svoje šole in šolskih skladov - šola sama razporedi znesek tistim, za katere ve, da ga najbolj potrebujejo. Letos bodo zbrana sredstva v pomoč tudi otrokom, ki se težje spoprijemajo z epidemijo covida-19.

Dobrodelni koncert sta letos povezovala igralca Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza, nastopilo pa je preko 25 glasbenih gostov, med drugim Iztok Mlakar, Oto Pestner, Anja Bukovec, Gregor Ravnik, Nina Pušlar, Ana Soklič in Nina Strnad. Zapeli so v družbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Big banda RTV Slovenija, Otroškega pevskega zbora RTV Slovenija, in številnih drugih. Dirigentske taktirke so vihteli Simon Dvoršak, Gašper Salobir, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner, Sebastjan Vrhovnik in Anka Jazbec.

Prijave in donacije še vedno odprte

V času koncerta so člani Rotary kluba Ljubljana in Rotary Distrikta 1912 odgovarjali na telefonske klice in sprejemali donacije poslušalcev iz cele Slovenije. Sredstva pa lahko darujete še cel december in sicer tako, da na 1919 pošljete besedo MIKLAVZ10 ali MIKLAVZ5 in darujete 10 oziroma 5 evrov. Prav tako se na razpis za prejetje sredstev še vedno prijavijo osnovne šole. Vse informacije in prijavni obrazec najdete na http://www.rotary-klub-lj.si/.

Lani obdarjenih kar 46 osnovnih šol

Na lanskem dobrodelnem koncertu je bilo zbranih kar 66.616 evrov, kar pomeni da so organizatorji lahko obdarili 46 osnovnih šol za otroke s posebnimi potrebami po vsej Sloveniji, 523 otrok pa se je razveselilo šole v naravi in obšolskih dejavnosti. Prav tako je posebno donacijo prejela Pediatrična klinika UKC Ljubljana.