O-STA

Mladi vedoželjni reševanja podnebnih izzivov

Razmišljamo o podnebni prihodnosti in kako bodo živeli naši potomci? Zagotovo premalo. In prav zaradi tega, ker je mladim mar za podnebno prihodnost so združili svoje ideje dijaki Šole za storitvene dejavnosti in Šole za strojništvo, geotehniko in okolje.

Dijaki in dijakinje Šole za storitvene dejavnosti 2. GTT oddelka, Sara Germ, Benjamin Merzdovnik, Ella Lesjak in Rok Kopitar ter dijaki Šole za strojništvo, geotehniko in okolje, Adin Omerović 2.OKO, Sven Turnšek, 2. ISI, Maks Mastnak, 3. OVT, Adriana Polovšak, 3. OVT, Isak Hankić, 1.OVT, Nace Kac, 1.OVT, Anej Tamše Marinič, 1. OVT in Manja Dmitrović, 1.OVT, so se pridružili sodelovanju na mladinskem podnebnem hekatonu, ki je potekal v soboto, 4. 12. 2021, v virtualnem okolju.

Dijaki so, ob podpori mentoric, Vlaste Čukur in Ines Pirmanšek ter strokovnjakov, iskali in predlagali rešitve za dani podnebni izziv. Inovativne rešitve, ki so jih mladi iznajditelji predlagali so navdušile strokovno komisijo in zagotovo bodo vključene v reševanje podnebnih problemov. Dogodek poln izzivov, inovativnega razmišljanja in novih pristopov učenja je del mednarodnega izobraževalnega programa Mladi iznajditelji, katerega cilj je opremiti mlade s spretnostmi in znanjem za podnebne rešitve.

Ines Pirmanšek

Šola za storitve dejavnosti

Šolski center Velenje