O-STA

Robotic Research napoveduje financiranje serije A v višini 228 milijonov dolarjev za komercialno razširitev avtonomnih tehnologij

Naložba pod vodstvom skladov SoftBank Vision Fund 2 in Enlightenment Capital bo komercialnemu oddelku podjetja RR.AI omogočila povečanje obsega in zagotavljanje celovitih rešitev na področju avtonomnih vozil za transportne in logistične trge.


CLARKSBURG, Maryland, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Robotic Research, eno od vodilnih podjetij na področju avtonomne mobilnosti in robotskih rešitev, je danes objavilo rezultate prvega kroga financiranja serije A v višini 228 milijonov dolarjev - to je prvi zunanji kapital, ki ga je podjetje zbralo. To financiranje bo spodbudilo nadaljnje inovacije in širitev komercialnega oddelka podjetja Robotic Research, RR.AI, ki se osredotoča na zagotavljanje celovitih rešitev avtonomne vožnje za komercialna tovorna vozila, avtobuse, vozila za prevoz blaga in logistična vozila. Vlagatelji v krogu serije A so SoftBank Vision Fund 2, Enlightenment Capital, Crescent Cove Advisors, Henry Crown and Company in Luminar Technologies, Inc.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20211208006171/en/

"Ta naložba odraža naš uspeh pri razvoju avtonomnih rešitev za naše ameriške vladne stranke in bo zagotovila sredstva, ki jih potrebujemo tudi za izpolnjevanje vse večjega povpraševanja s strani komercialnih strank in za širitev naših komercialnih prizadevanj," je dejal Alberto Lacaze, izvršni direktor podjetja Robotic Research. "Naša dolgoletna zgodovina in izkušnje so nam omogočile, da smo razvili preverjeno rešitev, ki ni le robustna, varna in zanesljiva, temveč tudi vsestranska in idealna za delovanje ob raznolikih načinih uporabe v različnih okoljih in vremenskih razmerah."

Družba Robotic Research je uspešno uvedla avtonomne in robotske rešitve na cestah po vsem svetu ter tudi v najtežjih, nestrukturiranih okoljih v industriji. Komplet RR za avtonomno vožnjo AutoDrive® je bil že vgrajen v različna vozila, vključno s prvim severnoameriškim avtomatiziranim težkim tranzitnim avtobusom in različnimi vrstami tovornjakov. Sistem AutoDrive® se lahko uporablja na cesti, na terenu ali na dvoriščih v industrijskih conah, zato je edinstveno primeren za zagotavljanje 360-stopinjske rešitve avtonomne vožnje, ki zajema različna kompleksna področja operativne zasnove (ODD).

"Verjamemo, da lahko tehnologija avtonomnih vozil preoblikuje način prevoza blaga in ljudi," je dejal Akshay Naheta, višji podpredsednik družbe SoftBank Group in nekdanji vodilni partner v družbi SoftBank Investment Advisers. "Podjetje Robotic Research ima izkušnje z delovanjem v komercialnem sektorju in je z osredotočanjem na oprijemljive priložnosti, ki prinašajo prihodke, ustvarilo inovativno rešitev za avtonomna vozila. Navdušeni smo, da lahko postanemo finančni partner in zagotovimo sredstva, potrebna za pospešitev komercializacije rešitev podjetja."

Naložba v Robotic Research je hkrati tudi prva strateška kapitalska naložba podjetja Luminar, vodilnega svetovnega proizvajalca strojne in programske opreme lidar za avtomobilsko industrijo. Družba Robotic Research z Luminarjem sodeluje pri strateških priložnostih za razvoj avtonomije in je to podjetje izbrala za svojega ponudnika tehnologij lidar dolgega dosega. Investicijska banka UBS je delovala kot finančni svetovalec in posrednik med podjetjem in investitorji, podjetje Cravath, Swaine & Moore LLP je delovalo kot pravni svetovalec, podjetje Covington & Burling LLP pa kot posebni svetovalec podjetja Robotic Research.

O oddelku RR.AI znotraj podjetja Robotic Research

RR.AI je komercialni oddelek podjetja Robotic Research - globalnega tehnološkega podjetja, ki že dve desetletji zagotavlja rešitve za avtonomno mobilnost in robotiko v obrambnem sektorju. Komplet za celovito avtonomijo (AutoDrive®), ki ga je razvil oddelek RR.AI, je preizkušen sistem za avtonomno vožnjo v cestnem in terenskem okolju, ki mu zaupajo tudi vodilni industrijski proizvajalci originalne opreme (OEM). Je edinstveno primeren za zagotavljanje celovite 360-stopinjske rešitve avtonomne vožnje za komercialne prevoze, ki zajema kompleksna področja operativne zasnove (ODD). Če želite izvedeti več o oddelku RR.AI, obiščite stran www.rr.ai.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211208006171/en/


Kontakt


Kontakt za medije:
Don Lefeve
Vodja oddelka za korporativne zadeve
Press@rr.ai

Vir: Robotic Research


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.