O-STA

Uspešno prvo polletje za podjetje DISS

Direktor podjetja DISS Janez Bregar je spregovoril o poslovnih rezultatih in viziji ter podpisu distribucijske pogodbe z izraelskim podjetjem Radix.

Na tiskovni konferenci je Janez Bregar, direktor podjetja DISS, predstavil podjetje kot največjega slovenskega Compaqovega partnerja, saj je prodaja Compaqovih izdelkov v prvem polletju 2001 znašala 48 odstotkov celotne Compaqove prodaje v Sloveniji. Bregar je opozoril, da je kljub padcu prodaje na trgu informacijskih tehnologij (6 odstotkov na letni ravni) DISS v prvem polletju 2001 zabeležil 50-odstotno rast, celoten promet v letu 2000 pa je znašal 2 milijardi SIT. V prodajnem programu Compaq je ta odstotek prav tako 50-odstoten, pri čemer so podvojili prodajo prenosnikov, prodaja osebnih računalnikov se je povečala za 22% in strežnikov za 25%.

Za takšen uspeh pri prodaji je Bregar navedel tri razloge – kakovost izdelkov, ki je povezana s cenovno sprejemljivostjo, enostavnost poslovanja podjetja s svojimi partnerji in jasna vizija, ki predvideva širitev na trge regije Adriatic. Obenem je direktor poudaril, da rast do konca leta ne bo tako radikalna, saj se je čas nakupov vladnih in državnih institucij skrajšal do konca septembra, moč pa je opaziti tudi splošno recesijo v ZDA, ki se seli v Evropo.

Glede združitve podjetij Hewlett-Packard in Compaq je Bregar napovedal, da bo le-ta spremenila obe podjetji in tudi njun prodajni kanal (trenutno je v Sloveniji 5 distributerjev in 8 direktnih partnerjev), čeprav na trgu ne pričakuje sprememb še vsaj 9 mesecev. Tako naj bi se spremembe v distribucijski mreži zgodile šele v drugi polovici leta 2002.

Na koncu so v DISS-u predstavili podpis distribucijske pogodbe z izraelskim podjetjem Radix (za območje celotne regije Adriatic), ki se ukvarja z izdelavo rešitev za računalniški inženiring. V živo so predstavili delovanje t.i. zaščitne kartice (Protector Card), rešitve, ki avtomatično popravi napake, nastale zaradi nestrokovnega ravnanja, slučajnega izbrisa datotek, napada hekerjev, virusov …


O podjetju DISS d.o.o.

Delujemo od leta 1998, pričeli pa smo z distribucijo izdelkov Compaq, kar je tudi sedaj naša osnovna dejavnost. V dobrih dveh letih smo postali največji slovenski Compaqov partner, poslovno pa smo pričeli sodelovati tudi s podjetji Microsoft, Minolta, Allied Telesyn in Radix. Partnerjem ponujamo blago najvišjega kakovostnega razreda ter jasno logistiko, podprto s strani naših dobaviteljev. V želji po najboljši podpori imamo organiziran neodvisen servis ter pomoč pri uporabi računalniške opreme.