O-STA

Svet, poln srčnosti, je svet, poln priložnosti

Tu smo doma. In za svoj dom želimo skrbeti po svojih najboljših močeh ter tako ustvarjati priložnosti za boljši svet. Zato smo tudi letos v prazničnem času dobrodelne ustanove na vseh trgih, kjer posluje naša NLB Skupina, podprli z donacijami. V Sloveniji ponosno sodelujemo s programom Botrstvo in društvom Humanitarček, saj sta starostniki in otroci dve najranljivejši skupini v družbi ter naš navdih in opomnik, da se dobro vrača z dobrim.

e tako izjemen talent potrebuje podporo in oporo. V Botrstvu letno namenijo 500 evrov za vsakega otroka, ki je del njihovega Sklada za razvoj talentov. V letu 2022 bodo z našo donacijo 200 prikrajšanim otrokom lahko ponudili priložnost, da razvijejo svoj talent. Na drugi strani pa v Sloveniji pod pragom revščine živi kar 97.000 starostnikov. Društvo Humanitarček jim bo z našo pomočjo lahko priskrbelo 21.000 toplih obrokov.

Zato smo letošnjo donacijo v višini 200.000 evrov enakomerno razdelili Botrstvu in Humanitarčku.

"V NLB ne pravimo zaman, da smo tu doma. Tu dihamo s polnimi pljuči, ustvarjamo, doživljamo vzpone in padce, tkemo vezi. Zato je povsem naravno, da si želimo tukaj aktivno sodelovati, vplivati in izboljševati kakovost življenja - tudi z vključevanjem tistih, ki so prikrajšani. In z zagovarjanjem enakih možnosti za naslavljanje številnih priložnosti. Na sodelovanje z Botrstvom in društvom Humanitarček smo res zelo ponosni. In v NLB vse to počnemo iskreno in s srcem. Ker je svet, poln srčnosti, svet, poln priložnosti," je ob tem povedal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.
Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje: "Prav vsak otrok na svet prinese eno od močnih področij, okoliščine pa so tiste, ki mu omogočajo ali pa ne, razvoj le-teh. Do danes smo več kot 400 mladim športnikom, glasbenikom in ostalim talentiranim otrokom, da uresničijo svoje sanje. Zato smo izjemno hvaležni NLB, da bomo tudi z njihovo pomočjo prihodnje leto pomagali še več otrokom. Prošenj za pomoč je namreč ogromno, prihajajo pa prav vsak dan."
Ninna Kozorog, predsednica društva Humanitarček: "V projekt Vida, ki je zasnovan za starostnike, ki si ne morejo privoščiti toplega obroka, imamo vključenih 1.560 starostnikov. Na terenu to pomeni, da dostikrat mešajo mačjo hrano in testenine, ker je cenejša. Ali pa si lakoto milijo s kamiličnim čajem. Zato smo toliko bolj veseli, da nam je NLB podala roko in nam omogočila, da bo 725 v letu 2022 preskrbljenih, kar skupno pomeni skoraj 22.000 tisoč toplih obrokov."

Naš svet bi bil veliko lepši in barvitejši, če bi drug drugemu večkrat stali ob strani. Svet, poln srčnosti, je namreč svet, poln priložnosti.

NLB Komuniciranje