O-STA

INC Research je prevzela NDDO Oncology; Vodilna organizacija za izvajanje pogodbenih terapevtskih raziskav je svoje globalno onkološko strokovno znanje obogatila s prevzemom vodilnega evropskega podjetja za razvoj zdravil proti raku.

RALEIGH, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 1. december 2005 - INC Research je danes objavila prevzem NDDO Oncology, BV, izjemno cenjenega in izkušenega svetovnega podjetja za pogodbene raziskave (CRO), obenem enega od vodilnih svetovnih podjetij na področju zdravil proti raku.

"Z nakupom NDDO Technology bo INC Research postal dominantni svetovni ponudnik specializiranih terapevtskih storitev", je dejal Jim Ogle, izvršni direktor INC Research. "Kupci naših farmacevtskih in biotehnoloških izdelkov zahtevajo zunanje partnerje s specializiranim znanjem ter izkušenimi raziskovalci. Priznane onkološke zmogljivosti podjetja NDDO in njegove močne povezave z onkološkimi raziskovalci in vodilnimi strokovnjaki po celotnem svetu pomenijo občutno primerjalno prednost za našo organizacijo, prav tako pa bodo imele takojšen vpliv na izboljšanje specializiranih raziskav ter uslug, ki jih ponujamo svojim strankam. V veselje mi je pozdraviti NDDO Oncology v naši organizaciji ter obenem izrekam dobrodošlico doktorju medicine Coenu van Kalkenu, ustanovitelju in nekdanjemu izvršnemu direktorju NDDO Oncology, v raziskovalni upravni odbor ICN."

Dr. Kelvin Logan, predsednik INC Research Europe je dodal da "vodilni managerji NDDO Oncology predstavljajo pomembno pridobitev za INC Research. Prepričan sem, da bodo kmalu postali sestavni del INC Research ter poglobili naše že obstoječe znanstveno, klinično in regulatorno znanje. Zadovoljni smo, da bomo našemu podjetju dodali to izkušeno skupino iz Nizozemske in njihovo evropsko znanje v zgodnjih onkoloških kliničnih raziskavah."

"Že od začetka smo delovanje NDDO Technology zastavili kot CRO, z namenom mednarodnega razvoja visoko kakovostnih zdravil in terapij proti raku", je dejal sedanji izvršni direktor NDDO Oncology Eric van der Putten. "Naša prednostna naloga je bilo zagotavljanje kar najvišje ravni kakovosti uporabniških storitev. Ob naraščanju farmacevtskih in biotehnoloških potreb naših klientov, ki so zahtevali vse bolj robustne in celovite globalne zmogljivosti, smo se trudili, da bi tem zahtevam zadostili. In prav to nam bo omogočila združitev z INC Research. Inovativnost, kakovost in storitve tvorijo temelj obeh podjetij. Zadovoljni smo, da smo postali del INC Research."

O INC Research

INC Research je vodilna organizacija za izvajanje pogodbenih terapevtskih raziskav na področju upravljanja onkoloških in CNS kliničnih raziskav. Že preko dve desetletji je podjetje zavezano upravljanje vseh vidikov svetovnih kliničnih razvojnih programov za stranke iz področja farmacije in biotehnologije, ki razvijajo zdravljenja v teh obsežnih področjih. S pomočjo svojega sektorja INC DataSpectrum, INC zagotavlja popoln obseg upravljanja s podatki, statistične analize in navodila za zdravila ter tako omogoča globalen razvoj zdravil za vsa terapevtska področja. INC Research deluje v Severni Ameriki, Zahodni, Vzhodni in Srednji Evropi. Za več podatkov o podjetju si poglejte www.incresearch.com.

INC Research

Trisha Vonder Reith,

858-597-6418 email:

tvonder@incresearch.com