O-STA

Društvi Humanitarček in UP-ornik prejeli donacijo v višini 1.000 €

Adventni čas povezujemo s preživljanjem trenutkov z najbližjimi, z zimskimi radostmi in obdarovanjem, obenem pa so v ospredje postavljene vrednote sočutja, bližine in nesebične pomoči sočloveku. V Europarku Maribor so se v teh dneh, ko marsikdo potrebuje pomoč in podporo, povezali z društvoma Humanitarček in UP-ornik. Europark je obema humanitarnima društvoma podaril donacijo v višini 1.000 €, v skupni vrednosti torej 2.000 €.

Najlepše darilo je pomoč in podpora sočloveku

V mariborskem Europarku z veseljem podpirajo dobrodelne akcije in navdihujoče pobude, ki so pomembne za lokalno okolje. Vseskozi si prizadevajo, da bi družbeno odgovornost živeli tudi v praksi, zato večkrat na leto gostijo poučne razstave in organizirajo srčne akcije, s katerimi želijo med obiskovalce razširiti pomembna sporočila in jih spodbuditi k dejanjem. V današnjem času sta medsebojna pomoč in skrb za skupnost bolj pomembni kot kadarkoli doslej. Ker je zaradi nepredvidljivih razmer nekaj dogodkov, načrtovanih za mesec december, odpadlo, so se v Europarku odločili sredstva donirati društvoma Humanitarček in UP-ornik. Vsako ob obeh humanitarnih društev je prejelo donacijo v višini 1.000 €. V nakupovalnem središču si želijo, da bi mariborski društvi s svojim pomembnim poslanstvom še naprej uspešno delovali v smeri, da bi čim več ljudem omogočili dostojno življenje ter jim polepšali vsakdan.

Pomembnost sodelovanja in fleksibilnosti

Predsednica društva Humanitarček, Ninna Kozorog je takole strnila svoje misli ob prejemu donacije: "Za Europark Maribor pogosto rečemo, da nam je kot malce starejši brat. Skupaj sodelujemo že zadnje desetletje in predvsem v času epidemije se je pokazalo, kako zelo pomembna je fleksibilnost njihovega osebja. Čez vse leto nam omogočajo, da se naši starostniki najedo v toplem, varnem okolju. Decembra pa so nam podali roko in bomo skupaj omogočili, da bo 50 starostnikov lahko opravilo nakupe osnovnih potrebščin in tudi kakšne božično novoletne malenkosti." Gospod Boris Krabonja, predsednik društva UP-ornik pa dodaja: "Ker se UP-ornik vsak teden srečuje z ljudmi, ki živijo pod pragom revščine, je vsaka takšna donacija več kot dobrodošla in seveda se Europarku zahvaljujemo, ne le za to donacijo, ampak za vso podporo, ki smo jo UPorniki deležni."

V Europarku Maribor si želijo, da bi s pomočjo podarjenih sredstev ljudem v stiski povrnili voljo do življenja ter jim pomagali prebroditi najhujše življenjske okoliščine. Stopimo skupaj in v decembrskem času pričarajmo nasmeh na obraze tistim najbolj pomoči potrebnim. Prav vsak lahko pomaga!