O-STA

Robert J. Giuffra in Scott Miller postala predsednika podjetja Sullivan & Cromwell LLP

NEW YORK, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Sullivan & Cromwell LLP (S&C) je danes sporočilo, da sta Robert J. Giuffra, Jr. in Scott Miller s 1. januarjem 2022 postala so-predsednika podjetja.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte na https://www.businesswire.com/news/home/20220103005204/en/

Tako Giuffra kot Miller sta od januarja 2021 opravljala funkcijo podpredsednika v podjetju S&C. Sedaj sta na mestu predsednika nasledila Josepha C. Shenkerja, ki je to funkcijo opravljal od leta 2010, sedaj pa bo še naprej deloval v upravnem odboru podjetja, poleg tega pa se bo aktivno ukvarjal s strankami.

Robert J. Giuffra in Scott Miller, so-predsednika podjetja Sullivan & Cromwell LLP. (Foto: Sullivan & Cromwell LLP)

"Vse od časov naših ustanoviteljev je podjetje Sullivan & Cromwell neomajno zavezano svojim strankam, ljudem in skupnosti," je dejal Shenker. "Bob in Scott sta zgleden primer naših usmeritev in sta se že zdavnaj uveljavila kot zaupanja vredna svetovalca, njune dopolnjujoče se prednosti na področju poznavanja sodnih postopkov in prava gospodarskih družb pa odražajo širok obseg dela, ki ga opravljamo za naše stranke po vsem svetu."

"Mednarodno delovanje našega podjetja in zmožnost zagotavljanja celovitih storitev za stranke prek mreže 13 pisarn na štirih celinah sta ključnega pomena za naš uspeh," je dejal Miller. "Več kot polovica strank našega podjetja ima sedež zunaj ZDA, Bob in jaz pa sva v svoji karieri obravnavala njihove najzahtevnejše čezmejne zadeve. Ker je sedaj svet še bolj povezan in so vprašanja, s katerimi se soočajo stranke, še bolj zapletena, pričakujemo, da bo globalna praksa gonilo nadaljnjega uspeha našega podjetja."

"Počaščen sem, da bom lahko sodeloval s Scottom in našimi partnerji ter gradil na močni kulturi odličnosti, inovativnosti ter zavezanosti našim strankam in drug drugemu," je dejal Giuffra. "Naš model je že 143 let preizkušen in uspešen: zaposlujemo in usposabljamo najboljše pravnike, da skupaj z njimi pomagamo našim strankam reševati njihove najpomembnejše izzive in izkoristiti priložnosti z največjo vrednostjo."

Robert Giuffra, ugleden ameriški odvetnik, se je podjetju S&C pridružil leta 1989, potem ko je delal kot odvetniški referent pri vrhovnem sodniku Williamu Rehnquistu na vrhovnem sodišču ZDA in sodniku Ralphu Winterju s prizivnega sodišča ZDA za drugo okrožje. Od leta 2007 je član upravnega odbora podjetja Sullivan & Cromwell. Je tudi član ameriškega kolegija sodnih odvetnikov in mednarodne akademije sodnih odvetnikov ter uspešno zastopa stranke podjetja S&C v večmilijardnih sodnih postopkih in vladnih preiskavah.

Imel je tudi pomembno vlogo pri reševanju nekaterih največjih podjetniških kriz v zadnjih 20 letih, vključno s stečajem podjetja Enron, računovodskimi prevarami podjetij Computer Associates in HealthSouth Corporation, finančno krizo leta 2008 in Volkswagnovo krizo z emisijami dizelskih motorjev, kjer je opravljal vlogo nacionalnega koordinatorskega svetovalca. Med njegovimi trenutnimi strankami so družbe Allianz, Goldman Sachs, Stellantis, UBS in Volkswagen. V preteklosti je že zastopal številne upravne odbore in direktorje podjetij, izvršne direktorje, visoke javne uslužbence, ugledne družine, odvetniške družbe in profesionalne športne ekipe.

Scott Miller, vrhunski korporativni svetovalec, se je družbi S&C pridružil leta 1986, pred tem pa je delal kot pravni svetovalec sodnika Williama A. Norrisa s prizivnega sodišča ZDA za deveti okraj. Redno se ukvarja z večmilijardnimi združitvami in prevzemi, kapitalskimi trgi in drugimi strateškimi transakcijami, notranjimi in vladnimi preiskavami ter drugimi krizami v podjetjih. Trenutno deluje v New Yorku, od leta 2014 je član upravnega odbora podjetja S&C in usklajuje poslovanje podjetja v ZDA in Evropi. Sodeloval je pri združitvah in prevzemih ter transakcijah z vrednostnimi papirji v več kot 20 državah, vključno s prvo privatizacijo v Italiji in prvim odkupom s finančnim vzvodom v Nemčiji. Zastopal je družbo Fiat-Chrysler pri njeni 60 milijard ameriških dolarjev vredni združitvi s podjetjem Peugeot, ki je z ustanovitvijo podjetja Stellantis preoblikovala svetovno avtomobilsko industrijo. Pred tem je že zastopal podjetje Fiat v zvezi z reševanjem Chryslerja leta 2009, podjetje Ferrari pri prvi javni ponudbi delnic leta 2015, in podjetje Alcan v boju proti sovražnemu prevzemu s strani podjetja Alcoa ter Alcanovem prevzemu podjetja Rio Tinto v vrednosti 46 milijard dolarjev.

Že dve desetletji zastopa podjetje DISH Network, nedavno tudi v vrsti transakcij, ki so podjetju DISH pomagale oblikovati in financirati njihovo nacionalno brezžično komunikacijsko omrežje. V zadnjem času je bil v ospredju na trgu prevzemnih družb za posebne namene (SPAC). Med drugim je zastopal DraftKings pri njihovem umiku s seznama SPAC ter drugih prevzemih in financiranjih, s katerimi je nastalo eno največjih svetovnih podjetij za digitalno športno zabavo in igre na srečo. Zastopal je tudi skupino Ermenegildo Zegna Group pri njeni združitvi s prevzemno družbo za posebne namene, ki jo je sponzoriral Investindustrial, s to združitvijo pa je Zegna postala družba, ki kotira na newyorški borzi in katere začetna tržna kapitalizacija presega 3 milijarde dolarjev.

Giuffra je diplomiral na univerzi Princeton in pravni fakulteti Yale. Delal je kot glavni svetovalec odbora za bančništvo ameriškega senata in kot predsednik zveznega odvetniškega sveta. Je član newyorške stalne komisije za dostop do pravosodja in stalnega odbora za pravila prakse in postopke sodišč ZDA, ob tem pa opravlja tudi vlogo predsednika ameriške švicarske fundacije.

Miller je diplomiral na državni univerzi v Arizoni in doštudiral pravo na univerzi Columbia. Bil je vodilni partner pisarne Sullivan & Cromwell v Palo Altu v Kaliforniji, deloval pa je tudi v pisarnah te družbe v Londonu in Los Angelesu. Je skrbnik Sveta ZDA za mednarodno poslovanje.



O podjetju Sullivan & Cromwell LLP

Sullivan & Cromwell LLP je globalna odvetniška družba, ki svetuje pri pomembnih sodnih sporih, preiskavah podjetij in zapletenih regulativnih zadevah, večjih združitvah in prevzemih, finančnih transakcijah, transakcijah in prestrukturiranju podjetij, davkih in načrtovanju premoženja. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1879 in zaposluje približno 900 odvetnikov, ki so razporejeni v pisarnah v New Yorku, Washingtonu, Los Angelesu, Palo Altu, Londonu, Frankfurtu, Parizu, Bruslju, Hongkongu, Pekingu, Tokiu, Melbournu in Sydneyju.



Za ogled izvirne različico na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20220103005204/en/

Kontakt

Matthew J. Corrigan
corriganm@sullcrom.com
+1 (212) 558-4906

Vir: Sullivan & Cromwell LLP


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.