O-STA

Na Bledu bo v kratkem zgrajenih 60 oskrbovanih najemnih stanovanj

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. ima v lasti 409 oskrbovanih najemnih stanovanj v 17 krajih po Sloveniji. V naslednjih mesecih bo na Bledu zaključena gradnja 60 oskrbovanih najemnih stanovanj, ki so ob Medgeneracijskem centru in neposredni bližini supermarketa Spar Bled. Objekta bosta obsegala klet, pritličje in tri nadstropja, v vsakem bo 30 oskrbovanih najemnih stanovanj velikosti od 40 do 70 m2, ki bodo primerna za bivanje ene ali dveh oseb.

V vsakem objektu bodo opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica. Skupaj bo na voljo 50 parkirnih mest, od katerih jih bo 16 namenjenih invalidom. V podzemni garaži bo 35 parkirnih mest, preostalih 15 pa pred objektoma. Dostopi do objektov, objekta in stanovanja bodo arhitekturno prilagojeni za starejše (dvigalo, držala, širši prehodi, prilagojena oprema ...). Vsa stanovanja bodo imela kopalnico, ložo in shrambo. Opremljeni bosta kuhinja (leseni del, električna kuhalna plošča, korito in napa) in kopalnica (arhitekturno prilagojena z držali, s prho, bidejem in priključkom za pralni stroj).

Stanovanja bodo namenjena osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Najemna pogodba bo sklenjena za nedoločen čas. Prijave za najem bo Nepremičninski sklad sprejemal na podlagi razpisa, ki bo objavljen na spletni strani https://www.ns-piz.si/si po pridobitvi potrebnih dovoljenj, informacija o razpisu bo objavljena tudi v medijih. Stanovanja bodo vseljiva predvidoma v prvi polovici letošnjega leta.

Če ste interesent za stanovanje in želite biti obveščeni o razpisu se prijavite TUKAJ.

Lahko pa jim tudi pišete na naslov Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. Mala ulica 5, 1000 Ljubljana

Foto: NSPIZ