O-STA

Pospeševalnik ženskega podjetništva pozdravlja Mednarodno telekomunikacijsko zvezo kot novega partnerja ZN pri odpravljanju digitalnega razkoraka med spoloma

Dejavnosti bodo koristile podjetnicam iz držav v razvoju in najmanj razvitih držav

NEW YORK & GENEVA - (BUSINESS WIRE) - Prelomno poročilo inštituta McKinsey Global Institute ugotavlja, da bi se lahko svetovni BDP do leta 2025 povečal za 12 bilijonov ameriških dolarjev, če bi ženske po vsem svetu, ki nimajo dovolj dostopa do izobraževanja o ključnih digitalnih spretnostih, dobile dostop do tega izobraževanja.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte na https://www.businesswire.com/news/home/20220208005293/en/

Ta zaskrbljujoča vrzel je bila podlaga za najnovejše partnerstvo pospeševalnika ženskega podjetništva (WEA) z Mednarodno telekomunikacijsko zvezo (ITU), specializirano agencijo Združenih narodov za informacijske in komunikacijske tehnologije. WEA in ITU nameravata skupaj premostiti digitalni razkorak med spoloma.

Skupaj s podporo podjetja Mary Kay bosta ITU in WEA kmalu s kakovostnim programom usposabljanja za pridobivanje veščin podjetnicam po vsem svetu omogočila pridobitev potrebnih digitalnih veščin za njihovo lastno gospodarsko krepitev. Poleg spletnih modulov in ob podpori WEA bosta ITU in Mary Kay z uvedbo letnega inovacijskega izziva prispevala tudi k oblikovanju ekosistema za krepitev vloge žensk.

"Digitalna pismenost ni več le nekaj lepega - je nuja," je dejala operativna direktorica družbe Mary Kay Inc Deborah Gibbins. "Bistveno je, da imajo ženske v državah v razvoju in najmanj razvitih državah dostop do visokokakovostnega in zelo učinkovitega usposabljanja o digitalnih veščinah, da lahko enakovredno konkurirajo podjetnikom z razvitih trgov. Z našim sodelovanjem z WEA in ITU bomo to dosegli."

Digitalni razkorak v državah v razvoju ostaja velik, saj le 19% žensk uporablja internet in ima od njega koristi. Te neenakosti so bile še posebej izpostavljene med pandemijo Covida-19. Če ne vsi, pa so se morali mnogi podjetniki prilagoditi trenutnim okoliščinam tako, da so svoja podjetja prenesli na splet. Preprosto povedano: potencialne podjetnice v državah v razvoju in najmanj razvitih državah ne morejo začeti poslovati, če nimajo potrebnih digitalnih znanj.

"ITU je navdušena nad sodelovanjem z ženskim podjetniškim pospeševalnikom, ki bo navdihoval, izobraževal in opolnomočil podjetnice po vsem svetu," je dejala direktorica urada za razvoj telekomunikacij pri ITU Doreen Bogdan-Martin. "S skupnimi močmi pri razvoju digitalnih spretnosti in okolja, ki omogoča IKT, lahko pomagamo ženskam, da zavzamejo svoje mesto kot enakovredne in usposobljene voditeljice pri spodbujanju gospodarske rasti."

Pobuda "Premostitev digitalnega razkoraka med spoloma", ki bo prevedena v več jezikov, bo obsegala:

  • 17 spletnih modulov za usposabljanje o splošnih digitalnih spretnostih za mlade ženske in podjetnike v državah v razvoju in najmanj razvitih državah

  • 8 spletnih modulov o digitalnih veščinah za podjetnice v tekstilnem in oblačilnem sektorju

  • 4 spletne module o veščinah upravljanja za podjetnice v tehnološkem sektorju

  • 2-4 spletne module za tečaj o zelenem podjetništvu in gospodarstvu

  • 2-4 spletne module za tečaj o skrbstvenem podjetništvu in gospodarstvu


Projekt je po svojem potencialnem globalnem dosegu brez primere. Osredotočenost usposabljanja na zagotavljanje preobrazbenih digitalnih spretnosti za ženske podjetnice bo prispevala tudi k zagotavljanju vključujočih družb in gospodarstev s pomočjo informacijskih in komunikacijskih tehnologij. Ženskam iz držav v razvoju in najmanj razvitih držav bo omogočil dostop do brezplačnega visokokakovostnega učnega načrta, ki jih bo popeljal skozi strateško učno pot od samoopredelitve kot podjetnice do pridobitve digitalnih spretnosti, potrebnih za napredovanje v digitalnem gospodarstvu.

Projekt bo prispeval k pospeševalniku ženskega podjetništva z ustvarjanjem ugodnega ekosistema za podjetnice, da bodo lahko uspevale ter pospeševale vključujočo in trajnostno rast. Prav tako neposredno prispeva k uresničevanju agende za trajnostni razvoj do leta 2030 in več njenih ciljev, in sicer tistih, ki se nanašajo na cilje 1 (revščina), 4 (izobraževanje), 5 (enakost spolov) in 17 (partnerstva).

O Mednarodni telekomunikacijski zvezi

Mednarodna telekomunikacijska zveza (ITU) je specializirana agencija Združenih narodov za informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT), ki skupaj s 193 državami članicami in več kot 900 podjetji, univerzami ter mednarodnimi in regionalnimi organizacijami spodbuja inovacije na področju IKT. ITU, ki je bila ustanovljena pred več kot 150 leti, leta 1865, je medvladni organ, odgovoren za usklajevanje skupne svetovne uporabe radijskega spektra, spodbujanje mednarodnega sodelovanja pri dodeljevanju satelitskih orbit, izboljšanje komunikacijske infrastrukture v državah v razvoju in določanje svetovnih standardov, ki omogočajo nemoteno medsebojno povezovanje številnih komunikacijskih sistemov. ITU si prizadeva za povezovanje sveta, od širokopasovnih omrežij do najsodobnejših brezžičnih tehnologij, letalske in pomorske navigacije, radioastronomije, oceanografskega in satelitskega spremljanja Zemlje ter zbliževanja fiksne in mobilne telefonije, interneta in radiodifuznih tehnologij. Za več informacij obiščite www.itu.int.

O Pospeševalniku ženskega podjetništva

Pospeševalnik ženskega podjetništva (Women's Entrepreneurship Accelerator - WEA) je partnerstvo več zainteresiranih strani na področju podjetništva žensk, ki je bilo ustanovljeno na 74. zasedanju Generalne skupščine ZN. Združuje šest agencij ZN, Mednarodno organizacijo dela (ILO), Mednarodni trgovinski center (ITC), Mednarodno telekomunikacijsko zvezo (ITU), Program ZN za razvoj (UNDP), Svetovni dogovor ZN (UNGC), Agencijo Združenih narodov za ženske in Mary Kay Inc. za opolnomočenje pet milijonov podjetnic do leta 2030.

Končni cilj pobude je, čim bolj povečati razvojni učinek ženskega podjetništva pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja (SDG) z ustvarjanjem ugodnega ekosistema za podjetnice po vsem svetu. Pospeševalnik je zgled preobrazbene moči večstranskega partnerstva edinstvenega obsega za izkoriščanje potenciala ženskih podjetnic.

Več informacij na we-accelerate. Sledite nam na Twitterju (We_Accelerator), Instagramu (@we_accelerator), Facebooku (@womensentrepreneurshipaccelerator) in LinkedInu (@womensentrepreneurshipaccelerator)

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena od prvih prebojnic, je pred več kot 58 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje s tremi cilji: razviti priložnosti za nagrajevanje žensk, ponuditi neustavljive izdelke in narediti svet boljši. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Podjetje Mary Kay se posveča vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvodnji vrhunske nege kože, barvne kozmetike, prehranskih dodatkov in dišav. Mary Kay si prizadeva za krepitev moči žensk in njihovih družin s sodelovanjem z organizacijami z vsega sveta, pri čemer se osredotoča na podporo raziskavam raka, zaščito žrtev nasilja v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Prvotna vizija Mary Kay Ash še vedno sije - z vsako šminko posebej. Več informacij najdete na marykayglobal.com.

1 https://www.itu.int/itu-d/reports/statistics/2021/11/15/the-gender-digital-divide/

Izvirnik je na voljo na businesswire.com na https://www.businesswire.com/news/home/20220208005293/en/

Kontakti:


Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com


Vir: Pospeševalnik ženskega podjetništva (WEA)

Večpredstavnostne vsebine


Foto: Doreen Bogdan-Martin, direktorica Urada za razvoj telekomunikacij pri Mednarodni telekomunikacijski zvezi (ITU) (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto: Logotip Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU) (grafika: Mary Kay Inc.)

Foto: Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica družbe Mary Kay Inc. (Foto: Mary Kay Inc.)


Avtor: MAB


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, kije edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.