O-STA

Doživite "The Mystery of Banksy" v CITYPARKU v Gradcu

Europark Maribor v imenu Cityparka v Gradcu, ki je del skupine SES, vabi na razstavo o znamenitem uličnem umetniku Banksyju. CITYPARK v Gradcu ne ponuja le odra za mednarodne blagovne znamke in regionalne trgovce, temveč je tudi redno prizorišče ekskluzivnih razstav in umetniških uprizoritev za svoje obiskovalce. Trenutni primer: Senzacionalna razstava "The Mystery of Banksy - A Genius Mind" je posvečena najbolj znanemu in še vedno anonimnemu grafitnemu umetniku ter slikarju na svetu Banksyju in bo debitirala v Gradcu v CITYPARKU od 18. februarja do 15. maja 2022. Vstopnice so zdaj na voljo v predprodaji.

Razstava o zvezdniku ulične umetnosti v graškem nakupovalnem središču

Razstava je lani doživela svetovno premiero v Münchnu in prikazuje izbor najboljših in najbolj impresivnih motivov izjemnega umetnika Banksyja. Superzvezdnikove nove reprodukcije ulične umetnosti, ki so zveste originalu, vključno z edinstvenimi grafiti, fotografijami, skulpturami, videoinstalacijami in odtisi na različnih materialih, kot so platno, tkanine, aluminij, forex in pleksi steklo, pokrivajo 1700 kvadratnih metrov panoramskega nadstropja v CITYPARKU. Z več kot 150 izbranimi deli lahko obiskovalci, ki jih zanima umetnost, pridobijo celovit vpogled v delo tega izjemnega umetnika.

Svetovno znani in še danes anonimni grafitni umetnik in slikar Banksy je znan po tem, da izziva meje umetniškega trga. S svojimi časovno kritičnimi deli že leta povzroča senzacijo. Večina teh je v zasebni lasti in zato javnosti ni na voljo. Z novo razstavo "The Mystery of Banksy - A Genius Mind" producenta in organizatorja COFO Entertainment naj bi se to spremenilo. Skladno z Banksyjevim motom "Copyright is for losers ©TM" umetnik zaradi svojega anonimnega statusa sam ne avtorizira del, prikazanih v razstavi v CITYPARKU v Gradcu.

"Tukaj sta nakupovanje in zabava tesno povezana. To vključuje zlasti visokokakovostne razstave in ekskluzivna sodelovanja. Za spektakularno Banksyjevo razstavo smo v središču zagotovili 1700 kvadratnih metrov veliko površino - tukaj lahko naši obiskovalci uživajo v edinstvenih sodobnih delih izjemnega umetnika. V CITYPARKU prav tako verjamemo, da je naše poslanstvo narediti umetnost in kulturo dostopno ljudem," pravi Waldemar Zelinka, vodja središča CITYPARK.

Rezervirajte terminsko vstopnico zdaj - izognite se čakalnim dobam

Vstopnice za razstavo lahko zdaj dobite na www.mystery-banksy.com. Za optimalno usmerjanje obiskovalcev in izogibanje čakalnim dobam je treba rezervirati terminsko vstopnico. Ta omogoča dostop do razstave v rezerviranem terminu; trajanje obiska je neomejeno. Za obiskovalce, ki svoje vstopnice ne morejo predhodno kupiti na spletu, so vstopnice na voljo tudi na blagajni. Cena vstopnice vključuje obsežno in informativno multimedijsko vodenje prek pametnega telefona.

CITYPARK v Gradcu: Nakupovalno središče z dolgoletno tradicijo

CITYPARK v Gradcu, center, ki ga upravlja podjetje SES Spar European Shopping Centers, je eno najbolj tradicionalnih nakupovalnih središč v Avstriji. Že od začetka je stalna točka graške maloprodajne scene, ki je vedno privlačila množice v središču mesta. Nakupovalno središče je bilo prenovljeno leta 2016 in od takrat žari v novem sijaju. Zaradi edinstvenih konceptov trgovin, arhitekturnih poudarkov, kot je strešna terasa s pogledom na Schlossberg, privlačnih storitvenih objektov ter inovativnih dogodkov in razstav je to priljubljeno zbirališče obiskovalcev. V CITYPARKU je poleg nakupovanja že vrsto let stalnica izobraževalna in prostočasna ponudba, s katero popestrimo obiske kupcev, jih presenetimo z novostmi in nudimo prava doživetja v nakupovalnem središču. Tema umetnosti ima pri tem visoko prednost. Na slikarskem dogodku v živo so umetniki na primer poslikali stebre, prav tako pa nakupovalno središče že približno dve leti redno gosti razstave ustanov Griesgalerie in Kunstvermittlung Graz.

Kdo je Banksy

Vse od dražbe njegovega umetniškega dela "Girl with Balloon", ki se je med dražbo samouničilo, vsi govorijo o Banksyju. Banksy je verjetno najbolj znan in tudi najbolj skrivnosten grafitar na svetu, hkrati pa tudi eden najdražjih sodobnih umetnikov. Njegova umetniška dela so prodana za milijone. Njegova identiteta je skrivnost - njegova umetniška dela pa po drugi strani osvajajo ulice in dražbene hiše na mednarodni ravni. Njegove slike se čez noč pojavijo na zidovih mest in včasih provokativno komentirajo svetovne dogodke. Tako izjemni umetnik nagovarja tudi ljudi, ki niso posebno zavzeti za umetnost. Njegovo priljubljenost povečujejo zlasti najnovejša dela, kot je slika "Game Changer" kot posvetilo bolnišničnemu osebju v Southamptonu, ali njegova gverilska akcija z zdaj svetovno znanimi podganami v londonskem podzemlju. Čeprav vsi izvirniki trenutno niso javno dostopni, lahko nič manj impresivne reprodukcije občudujemo v razstavi "The Mystery of Banksy - A Genius Mind".

Informacije o razstavi: "The Mystery of Banksy - A Genius Mind"

Obdobje razstave: od 18. 2. do 15. 5. 2022

Odpiralni čas: od ponedeljka do nedelje: 10.00-19.00

Kje: CITYPARK v Gradcu

Prihod: po ulici Fabriksgasse, parkirna raven A4, panoramsko nadstropje

Vstopnice: vstopnice so na voljo na spletu na www.mystery-banksy.com; od 17,00 € za odrasle; popusti za otroke, družine, študente in skupine. Za optimalno usmerjanje obiskovalcev in s tem upoštevanje veljavnih pravil higiene in vedenja je treba rezervirati termin.

Več informacij, člankov in slik lahko prenesete na www.mystery-banksy.com.