O-STA

Timija Zajca po odličnih nastopih na olimpijskih igrah sprejeli v BTC Cityju

Sporočilo za javnost Ljubljana, 21. februar 2022

V BTC Cityju Ljubljana so predstavniki družbe BTC in slovenskega skakalnega športa danes sprejeli blestečega olimpijca - smučarskega skakalca Timija Zajca, ki se je z odličnimi nastopi na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu zapisal v zgodovino slovenskega športa. Na sprejemu je s strani družbe BTC, ki je njegov ponosni sponzor, prejel tudi denarno nagrado.

Timi Zajc se je z letošnjih zimskih olimpijskih iger v Pekingu vrnil z lesketajočimi dosežki. Skupaj z Uršo Bogataj, Niko Križnar in Petrom Prevcem je osvojil zlato medaljo na tekmi mešanih ekip. Individualno je na srednji skakalnici dosegel 9. mesto, na veliki skakalnici pa 6. mesto. Za zaključek smučarsko skakalne pravljice pa so Timi Zajc, Peter Prevec, Cene Prevec in Lovro Kos osvojili še srebrno medaljo na moški ekipni tekmi.

V družbi BTC Timiju Zajcu že peto leto stojijo ob strani s sponzorsko podporo in so ponosni na njegovo športno pot, ki ga je vodila vse do olimpijskih odličij. Za uspehe na olimpijskih igrah v Pekingu je Timi prejel tudi denarno nagrado, ki mu jo je predal mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC.

"V družbi BTC že vrsto let stojimo ob strani posameznikom od najmlajših selekcij do vrhunskih profesionalnih športnikov, katerih uspehi odmevajo po celem svetu. Verjamemo, da z vlaganjem v razvoj slovenskega športa pripomoremo tudi k vračanju družbi ter pomagamo soustvarjati zgodbe uspeha. Posebno vez pa delimo ravno s smučarskimi skoki. S podporo smo pomagali popeljati ženske smučarske skoke od Ljubnega do Pekinga, smo dolgoletni podpornik SSK Ljubno BTC, kjer se kalijo prihodnje generacije smučarskih skakalcev in smo tudi osebni sponzor Timija Zajca, ki nas je navduševal že mnogokrat, na letošnjih olimpijskih igrah pa osvojil kar dve medalji. Zavedamo se, da se za olimpijskim leskom skriva velika mera neomajne vztrajnosti, trdega dela in poguma, zato smo na Timija izjemno ponosni in se veselimo njegovih nadaljnjih uspehov in dolgih poletov." je izpostavil mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC.


"S svojimi dosežki na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu smo Slovenci ponovno dokazali, da smo odlični športniki, ki zmoremo presegati meje in poseči po najvišjih rezultatih. Vesel sem, da so moji podporniki ponosni name in da sem upravičil njihovo zaupanje. Posebej sem hvaležen za dolgoletno podporo družbe BTC. Že peto leto mi stojijo ob strani in navijajo zame, kar mi vliva dodatno motivacijo," je na sprejemu povedal Timi Zajc.

S strani družbe BTC so bili poleg glavnega izvršnega direktorja mag. Damjana Kralja na sprejemu prisotni tudi Jože Mermal, predsednik upravnega odbora, Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja, in Sašo Bertoncelj, strokovni sodelavec za sponzorstva in donatorstva. Sprejemu so se pridružili tudi Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno, Rajko Pintar, predsednik organizacijskega komiteja FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji in Alojz Murko, predsednik SSK Ljubno BTC.

Družba BTC bo prihodnje leto že tri desetletja zvest podpornik Smučarsko skakalnega kluba Ljubno BTC, ki vzgaja in za smučarske skoke navdušuje naslednje generacije mlajših skakalk in skakalcev, njegov član pa je tudi Timi Zajc. Že enajsto leto družba BTC zvesto podpira tudi ženske smučarske skoke in je generalni pokrovitelj FIS Svetovnega pokala na Ljubnem ter k podpori tega projekta spodbuja še ostale sponzorje in poslovne partnerje. Je tudi veliki sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije in podpornik olimpijskega gibanja. Podpora olimpizma in različnih športnih disciplin ter posameznikov je del uresničevanja zavez družbene odgovornosti, s podporo slovenskih športnikov pa želijo prispevati tudi k ozaveščanju o pomenu rekreativnega športa in aktivnega življenjskega sloga ter krepitvi športne kulture v Sloveniji.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 00, e-pošta: press.btc@btc.si