O-STA

Royal Robbins ni želel puščati sledi v naravi in temu načelu sledi tudi njegova znamka oblačil

Ko v zadnjih letih slišimo za tekstilno industrijo, je naša prva asociacija onesnaževanje okolja in trajnostni vidik mode, ki ga želi doseči večina proizvajalcev. S sajenjem dreves, pogozdovanjem, uporabo recikliranih in ekoloških materialov, zmanjšanjem ogljičnega odtisa na okolje itd. Le redki pa imajo to vizijo že od samega začetka delovanja. Royal Robbins, plezalec iz Sierra Nevade, ki v naravi za sabo ni hotel puščati niti plezalnih klinov, je skupaj z ženo Liz v 60. letih zasnoval znamko oblačil, ki si že vsa leta prizadeva za čim manjšo obremenitev okolja. Z misijo, da izdelata oblačila, ki bodo imela čim širši spekter uporabnosti in bodo uporabnike lahko spremljala skoraj na vsakem koraku, sta zasnovala oblačila zanjo in zanj, v katerih lahko uživate v naravi, službi ali fini večerji, v restavraciji.

Danes blagovna znamka še vedno izdeluje trajnostna, klasična oblačila za ljudi, ki uživajo v naravi in v njej radi preživljajo svoj čas. Royal Robbins s svojo sodobno klasiko ljudem omogoča, da zjutraj vstanejo in se "oblečejo enkrat." Narejena so z mislijo na popotnike, zato se hitro sušijo, enostavno pakirajo in udobno nosijo. Barvna paleta je v prefinjenih barvah narave. Kolekcija obsega vse od spodnjega perila in nogavic, majic, hlač, puloverjev in jaken. Oblačila poleg kakovosti in klasičnega dizajna odlikujejo še mnoge funkcije, zaradi katerih vam bodo zlezla pod kožo.

Tako najdete linijo izdelkov Spotless, iz katerih lahko vse madeže na vodni osnovi sperete pod tekočo vodo, posušeni pa bodo v 15 minutah, kar vam na potovanjih prihrani veliko prostora. Linija Featherweight bo navdušila vse popotnike, saj je resnično peresno lahka,oblačila pa se zložijo tako, da zavzamejo kar se da malo prostora. Za vse, ki "dišite" komarjem, je tukaj linija Bug Barrier, obdelana s posebnim preparatom, ki odganja komarje in ostali mrčes.

Oblačila, ki so primerna za skoraj vsak del vašega dneva, so izdelana iz naravnih ali recikliranih materialov, ki v prvi vrsti skrbijo za vaše udobje, večfunkcijskost pa vas bo prepričala, da za vsako priložnost ne potrebujete drugega seta oblačil, ampak lahko funkcionirate z občutno manjšim številom kosov oblačil in tako naredite nekaj dobrega za naš planet.

V Sloveniji so že na voljo v trgovinah Annapurna in Rebel, 1. marca pa prihajajo z novo pomladno kolekcijo tudi na police ljubljanske trgovine Emporium.