O-STA

Dexcom G7 prejel oznako CE; naslednja generacija sistemov za neprekinjeno spremljanje ravni glukoze v krvi bo revolucionarno spremenila obvladovanje sladkorne bolezni

  • Najbolje prodajani sistem na svetu za neprekinjeno spremljanje nivoja glukoze v krvi (CGM) v realnem času1 je zdaj še zmogljivejši in enostavnejši za uporabo z majhno nosljivo napravo in popolnoma prenovljeno mobilno aplikacijo

  • Novi sistem Dexcom G7 ponuja najhitrejše segrevanje senzorja na trgu* brez vbodov v prst ali skeniranja.

  • Dexcom G7 temelji na zaupanja vrednem delovanju sistema Dexcom CGM, ki klinično dokazano znižuje A1C, zmanjšuje hiper- in hipoglikemijo ter podaljšuje čas uravnotežene ravni glukoze v krvi.2,3

EDINBURGH & SAN DIEGO - (BUSINESS WIRE) - DexCom, Inc. (NASDAQ:DXCM) je svetovno vodilno podjetje na področju sistemov za neprekinjeno spremljanje glukoze v realnem času (CGM) pri ljudeh s sladkorno boleznijo. Podjetje je danes sporočilo, da je pridobilo znak CE (Conformité Européenne) za sistem za neprekinjeno spremljanje glukoze Dexcom G7, ki je primeren za vse bolnike s sladkorno boleznijo, ki so stari dve leti ali več, vključno z nosečnicami.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220309005998/en/

Dexcom G7 uporabnikom ponuja način za boljši nadzor nad sladkorno boleznijo, tako da z njo lahko vsak dan bolj samozavestno upravljajo. Praktično neopazna naprava "vse v enem" ima senzor, ki se segreje hitreje kot kateri koli drug CGM na trgu,* odčitke glukoze v realnem času pa samodejno pošilja v združljivo pametno napravo oziroma sprejemnik, brez vbodov v prste.† Dexcom G7 ponuja tudi širok nabor prilagodljivih opozoril, ki lahko opozorijo na visoke ali nizke vrednosti glukoze in uporabnikom pomagajo pri tem, da dlje časa vzdržujejo sprejemljivo raven glukoze v krvi.§,2

Sistem Dexcom G7 odčitke nivoja glukoze v realnem času samodejno pošilja v priloženo prikazovalno napravo. (Foto: Business Wire)

Vrhunske zmogljivosti tega sistema pri spremljanju in poročanju uporabnikom omogočajo, da ostanejo v stiku s svojimi bližnjimi in negovalnimi ekipami kjerkoli in kadarkoli.

"Današnji dan je neverjeten mejnik za naše podjetje, pa tudi za sladkorne bolnike po vsej Evropi," je dejal Kevin Sayer, predsednik in izvršni direktor podjetja Dexcom. "Ta popolnoma nova platforma ponuja izjemno zmogljiv CGM, ki je preprost za uporabo, našim uporabnikom pa na enem zaslonu zagotavlja podrobne podatke o glukozi v krvi, kar jim pomaga, da porabijo manj časa za zdravljenje sladkorne bolezni in več časa za stvari, ki jih imajo radi. Dexcom G7 vključuje vse, kar je ljudem všeč pri verziji G6, ob tem pa je G7 še boljši."

Nove funkcije sistema Dexcom G7:

  • 60% manjši, vse v enem, neopazen pri nošenju, razvit v partnerstvu z družbo Verily

  • le 30-minutno ogrevanje senzorjev, kar je najhitreje od vseh sistemov CGM, ki so trenutno na voljo*

  • 12-urni rok za zamenjavo dotrajanih senzorjev za bolj nemotene prehode med njimi

  • prenovljena in poenostavljena mobilna aplikacija#,**

  • izboljšane nastavitve opozoril za še večjo diskretnost

  • prenovljena sprejemna naprava, ki je manjša, z bolj živahnim in lažje berljivim zaslonom

  • možnost združljivosti s pametno uro Apple Watch (predvidene tudi posodobitve programske opreme).

Funkcije sistema Dexcom G6, ki jih ima tudi Dexcom G7:

  • brez vbodov v prste, skeniranja ali umerjanja

  • odčitki glukoze v realnem času se samodejno pošljejo na združljivo prikazovalno napravo‡

  • nošenje na hrbtni strani zgornjega dela roke in trebuha pri starosti 2 leti in več ali na zgornjem delu zadnjice pri starosti 2-17 let

  • integracija z največjim povezanim ekosistemom CGM na svetu

  • spremljanje na daljavo, ki uporabnikom omogoča medsebojno izmenjavo podatkov o glukozi z do 10 spremljevalci||

  • dokazana natančnost in učinkovitost izdelkov Dexcom4

Dexcom tesno sodeluje tudi s partnerji, ki izdelujejo inzulinske črpalke, da bi sistem Dexcom G7 čim prej vključili v sedanje in prihodnje avtomatizirane sisteme za dovajanje inzulina.

"V zadnjih 20 letih je Dexcom eden od pionirjev pri razvoju tehnologije CGM za beleženje nivoja glukoze v krvi v realnem času," je dejal profesor Partha S. Kar (OBE), svetovalec za sladkorne bolezni pri britanski nacionalni zdravstveni službi in svetovalec za endokrinologijo pri trustu za upravljanje bolnišnic v Portsmouthu. "Upamo, da bo Dexcom G7 z izboljšanimi funkcijami in dodatno preprostostjo olajšal obvladovanje sladkorne bolezni tako bolnikom kot zdravstvenim delavcem, kar je še posebej pomembno, saj o koristih rabe sistemov CGM pri širši populaciji bolnikov s sladkorno boleznijo obstaja vedno več dokazov."

Podjetje Dexcom pričakuje, da bo v naslednjih nekaj tednih sistem Dexcom G7 uradno predstavilo v Evropi. Načrtujejo tudi, da bodo v letu 2022 predstavili posodobljen algoritem CGM, ki bo omogočil naslednji korak naprej v učinkovitosti senzorjev CGM.

Obiščite stran Dexcom.com, začnite uporabljati napravo Dexcom G6 še danes ter izkusite prednosti sistemov CGM. Če želite izvedeti več o napravi Dexcom G7 in pridobiti dodatne informacije o tem, kdaj bo na voljo v Evropi, obiščite Dexcom.com/G7.

Podjetje Dexcom je v 4. četrtletju leta 2021 Upravi za hrano in zdravila v ZDA predložilo celovito prijavo pred trženjem 510(k), v okviru katere bo izveden regulativni pregled sistema Dexcom G7 CGM, v skladu s posebnimi nadzori iCGM.††

O podjetju DexCom, Inc.

Dexcom, Inc. z inovativnimi sistemi za neprekinjeno spremljanje glukoze (CGM) omogoča bolnikom, da prevzamejo nadzor nad svojo sladkorno boleznijo. Podjetje Dexcom s sedežem v San Diegu v Kaliforniji in dejavnostmi po vsej Evropi je postalo eno izmed vodilnih podjetij na področju tehnologij za sladkorne bolnike. S posluhom za potrebe uporabnikov, negovalcev in ponudnikov storitev družba Dexcom poenostavlja in izboljšuje obvladovanje sladkorne bolezni za bolnike po vsem svetu. Za več informacij o sistemih Dexcom CGM obiščite www.dexcom.com.

Previdnostna izjava v zvezi z izjavami, usmerjenimi v prihodnost

Sporočilo za javnost vsebuje izjave o prihodnosti, ki se nanašajo na namere, prepričanja, pričakovanja in strategije podjetja Dexcom ali njegovega vodstva, vključno z izjavami glede časovnega načrta uvedbe Dexcom G7 v Evropi, posodobitev algoritma CGM in vplivov na zdravljenje sladkorne bolezni. Vse izjave o prihodnosti in razlogi, zakaj bi se rezultati lahko razlikovali od izjav, vključenih v to sporočilo za javnost, temeljijo na informacijah, ki jih ima družba Dexcom trenutno na voljo. Izjave obravnavajo prihodnje dogodke, so predmet različnih tveganj in negotovosti, vključno s tveganji in negotovostmi v zvezi z našim razvojem, pripravo in morebitno prihodnjo predložitvijo vloge 510(k) za Dexcom G7 ameriški agenciji FDA ter morebitnim časom ali rezultati regulativnega pregleda takšne vloge, zato se lahko dejanski rezultati lahko bistveno razlikujejo od tistih, predvidenih v teh izjavah o prihodnosti. Tveganja in negotovosti, zaradi katerih se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od trenutnih pričakovanj družbe Dexcom, so podrobneje opisani v četrtletnem poročilu družbe Dexcom na obrazcu 10-Q za obdobje, ki se je končalo 30. septembra 2021. Poročilo je bilo 28. oktobra 2021 predloženo Komisiji za vrednostne papirje in borzo v ZDA. Razen v primerih, ki jih zahteva zakon, Dexcom ne prevzema nobene obveznosti, da bi po datumu tega poročila posodobil katerokoli takšno izjavo o prihodnosti ali da bi te izjave o prihodnosti uskladil z dejanskimi rezultati.

*Senzor pri napravi Dexcom G7 se lahko ogreje v 30 minutah, medtem ko druge blagovne znamke sistemov CGM potrebujejo do eno uro ali več.Če se v vašem primeru opozorila o glukozi in odčitki naprave Dexcom G7 ne ujemajo s simptomi ali pričakovanji, uporabite klasičen merilnik glukoze v krvi.
Seznam pametnih naprav, ki so kompatibilne s sistemom Dexcom G7, je na voljo na spletni strani dexcom.com/compatibility.§Rezultati, pridobljeni s prejšnjo generacijo sistema Dexcom CGM.
||Potrebna sta ločena aplikacija Dexcom Follow in internetna povezava. Za skupno rabo podatkov je potrebna internetna povezava. Uporabniki morajo vedno potrditi odčitke v aplikaciji ali sprejemniku Dexcom G7, preden sprejemajo odločitve glede zdravljenja. V primerjavi s prejšnjo generacijo sistema Dexcom CGM.
#Zdravstveni delavci se lahko za uporabo storitve Dexcom Clarity registrirajo na spletni strani clarity.dexcom.com/professional/registration.
**Za pošiljanje podatkov o ravni glukoze v krvi v sistem Dexcom Clarity prek združljive pametne naprave je potrebna internetna povezava. Zdravstveni delavci si pacientove podatke o glukozi lahko ogledajo le, če se pacient odloči, da jih bo z njimi delil prek storitve Dexcom Clarity. Več informacij na dexcom.com/compatibility. Čaka na odobritev prijave 510(k) - še ni na voljo za prodajo v ZDA

1 Dexcom, lastni podatki iz evidence (2021)
2 Beck RW, et al. JAMA. 2017;317(4):371-378.
3 Welsh JB, et al. Diabetes Technol Ther. 2019;21(3):128-132.
4 Dexcom G7 navodila za uporabnike

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220309005998/en/

Kontakt

Kontakt za medije
James McIntosh
619-884-2118
james.mcintosh@dexcom.com

Kontakt za investitorje
Sean Christensen
858-203-6657
sean.christensen@dexcom.com

Vir: DexCom, Inc.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, kiima lahko pravne posledice.