O-STA

Tekelec je sklenil pogodbo za prodajo in izdelavo OEM opreme s podjetjem NEC Neva; partnerstvo bo Tekelecu omogočilo prodajo svojih singnalnih in preklopnih rešitev na ruskem trgu

MOSKVA, Rusija - 19. januar, 2006 - Podjetje Tekelec (Nasdaq:TKLC), eden od vodilnih proizvajalcev telekomunikacijskih izdelkov za naslednjo generacijo fiksnih, mobilnih in paketnih omrežij, je sporočilo, da je sklenilo pogodbo z ruskim podjetjem za komunikacijske sisteme v mešani lasti ZAO NEC Neva Communications Systems. Pogodba bo omogočala učinkovitejše sodelovanje z regionalnimi telekomunikacijskimi podjetji.

V skladu s to pogodbo bo podjetje NEC Neva postalo regionalni distributer in prodajalec Tekelecovih rešitev za prenos signalov in prenos poslovnih informacij. Podjetje NEC Neva bo obenem postalo Tekelecov partner za izdelovanje OEM opreme in bo prilagajalo Tekelecove preklopne izdelke naslednje generacije za ruski trg. Prav tako bo razširilo prodajo in distribucijo skupnih izdelkov na ruskem trgu in na trgu Skupnosti neodvisnih držav. Med izdelki sta Tekelecova preklopna oprema Tekelec 9000 Distributed Switching Solution in Tekelecov strežnik Tekelec 6000 VoIP Applications Server.

Podjetje NEC Neva kot pomembnega dobavitelja opreme priporočajo tudi podjetja združena v konzorciju Svjazinvest. Ta konzorcij sedmih velikih regionalnih operaterjev skupaj predstavlja največjega ponudnika telekomunikacijskih storitev v Ruski federaciji. Podjetje Tekelec je za svoje rešitve že pridobilo odobritev in certifikat za rusko omrežje, prav tako pa je uspešno prestalo testiranje, ki ga je za OAO SvjazInvest izvedlo telekomunikacijsko podjetje Technopark ZNIIS. Skupaj s podjetjem NEC Neva bo Tekelec lahko izkoristilo več priložnosti na tem trgu, medtem ko želi SvjazInvest svojo trenutno analogno in digitalno opremo nadomestiti z naslednjo generacijo omrežnih rešitev, internetnim multimedijskim podsistemom (IMS).

"Tekelecove preklopne in prenosne rešitve nudijo boljšo obvladljivost, zanesljivost in fleksibilnost," je povedal A. Ševjakov, direktor podjetja NEC Neva. Jurij Rudov, predsednik uprave podjetja NEC Neva, je dodal: "Podjetje NEC Neva pričakuje, da ga bo Tekelec oskrbel z IMS tehnologijo, ki jo trenutno namečšajo ruski operaterji."

Wolrad Claudy, direktor podjetja EMEA, Tekelec, je dodal: "Kot vodilni dobavitelj prenosnih in preklopnih rešitev ter dodatnih aplikacij želimo zadostiti zahtevam večjih svetovnih trgov. Podjetje Tekelec na ruskem trgu deluje od leta 2003 in je navdušeno nad priložnostmi, ki jih nudi sodelovanje s podjetjem NEC Neva. Med preklopnimi izdelki podjetij Tekelec in NEC obstaja veliko sinergij, ki zagotavljajo uspešnost sodelovanja za obe podjetji in za naše stranke.

"O podjetju NEC Neva

Podjetje ZAO TelecomInvest Productions ima v lasti 35% podjetja ZAO NEC Neva Communications Systems. Drugi delničarji so japonski proizvajalec telekomunikacijske opreme, NEC Corporation, in japonski trgovski družbi Mitsui & Co. Ltd. in Sumitomo Corporation. Od leta 1997 se podjetje NEC Neva Communications Systems ukvarja predvsem s proizvodnjo, prodajo, namestitvijo in servisiranjem NEAX61 Sigma, digitalnega preklopnega sistema za glavne centrale, ki ga večinoma uporabljajo regionalni operaterji podjetja SvyazInvest Company. Podjetje prav tako prodaja, namešča in servisira NEC-ov mikrovalovni radijski sistem, Pasolink. Pred kratkim je podjetje NEC Neva razširilo svoje področje delovanja, kar je rezultat NEC-ovih dosežkov na področju telekomunikacijske tehnologije. Podjetje NEC Neva predstavlja kanal, po katerem NEC vstopa na ruski trg z najnovejšo IP tehnologijo, nudi pa tudi vso potrebno servisiranje in vzdrževanje opreme ter usposabljanje. V bližnji prihodnosti bo podjetje NEC Neva ruskim operaterjem prav tako nudilo tehnično podporo za telekomunikacijsko opremo tretje generacije.

O podjetju Tekelec

Tekelec je vodilni proizvajalec preklopnih in prenosnih telekomunikacijskih izdelkov za naslednjo generacijo, orodij za poslovno obveščanje ter dodatnih aplikacij. Tekelecove inovativne rešitve se uporabljajo po vsem svetu v tradicionalnih fiksnih in mobilnih omrežjih ter omrežjih in centralah naslednje generacije. Sedež družbe je v Morrisvilleu v Severni Karolini, ZDA, raziskovalni in razvojni oddelki podjetja pa se nahajajo po vsem svetu. Več informacij je na voljo na spletni strani www.tekelec.com.

KONTAKT:

Tekelec, Morrisville

Joni King Brooks, 919-461-1065 (odnosi z javnostjo)

Mobitel: 919-349-1003

joni.brooks@tekelec.com

ali

Jim Chiafery, 919-461-6825 (odnosi z investitorji)

Mobitel: 919-308-3984

jim.chiafery@tekelec.com

ali

GolinHarris za Tekelec

Lisa Popplewell, + 44-0-20-7067-0631

LPopplewell@golinharris.com