O-STA

Mary Kay Inc. obeležuje mednarodni dan gozdov in svetovni dan dreves s poročilom, v katerem podrobno opisuje vplivno partnerstvo z organizacijo Arbor Day Foundation



Do danes je blagovna znamka posadila več kot 1,2 milijona dreves po vsem svetu.

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Dobre stvari najdeš na drevesih. Po mednarodnem dnevu gozdov in svetovnem dnevu dreves je Mary Kay Inc., ena vodilnih družb na področju korporativnega upravljanja in trajnosti, objavila poročilo, v katerem podrobno opisuje svoje dolgoletno partnerstvo z organizacijo Arbor Day Foundation. Mary Kay Inc. in Arbor Day Foundation sta skupaj posadila več kot 1,2 milijona dreves po vsem svetu, kar ima merljiv vpliv na podnebne spremembe, emisije CO2 in pogozdovanje.

Ta objava za medije vsebuje multimedijske vsebine. Oglejte si celotno besedilo na https://www.businesswire.com/news/home/20220321005134/en/

Logotip podjetja Mary Kay (grafika: Mary Kay Inc.)

"Na svetu vsako leto izgubimo približno 18 milijonov akrov dreves," je povedala Deborah Gibbins, operativna direktorica družbe Mary Kay Inc. "Zaradi požarov v naravi, žuželk, bolezni, podnebnih sprememb in še česa je potreba po obnovi gozdov zelo velika. Mary Kay ima odtis na trgih po vsem svetu - zato moramo storiti vse, kar je v naši moči, da svet tudi zaščitimo. Naše partnerstvo z Arbor Day Foundation nam omogoča, da zagotovimo bolj trajnostno prihodnost za prihodnje generacije."

Najnovejše poročilo o drevesih podjetja Mary Kay, ki je objavljeno na spletni strani MaryKayGlobal.com, navaja tri kumulativne koristi sajenja dreves na podlagi dosedanjega dela tega partnerstva.

  • Ogljik: S sajenjem, varovanjem in skrbjo za drevesa se absorbira ogljik. Ko drevesa rastejo, se ogljik iz ozračja nalaga v deblih, koreninah in vejah.

    • Doslej absorbirane metrične tone CO2: 1,018.021

  • Voda: Drevesa in gozdovi imajo pomembno vlogo pri kakovosti in količini vode. Zdrava drevesa in gozdovi zmanjšujejo erozijo tal, filtrirajo meteorno vodo in kmetijske namakalne vode, povečujejo infiltracijo padavin in zmanjšujejo površinsko odtekanje vode.

    • Galoni preprečenega odtekanja vode: 81,902.445 (kar predstavlja čisto vodo za 930.710 ljudi)

  • Zrak: Drevesa proizvajajo kisik, ki ga dihamo. Poleg tega poskrbijo, da zrak ni več onesnažen, saj znižujejo temperaturo zraka, sprostijo vodo v ozračje in filtrirajo delce.

    • Tone odstranjenih onesnaževalcev zraka: 4.236

Družba Mary Kay Inc. je leta 2021 v sodelovanju z Arbor Day Foundation izvedla šest osrednjih projektov sajenja. Ti so vključevali:

  • 7.000 dreves pod okriljem brazilskega projekta obnove avtohtonih gozdov po požaru

  • 26.496 dreves v dolini ameriške reke Mississippi

  • 49.004 dreves v letalski bazi Tyndall v ameriški zvezni državi Floridi

  • 7.500 dreves v kitajski provinci Gansu in gozdovih avtonomne regije Notranja Mongolija

  • 5.000 dreves v perujskih regijah Cajamarca in Amazonija

  • 5.000 dreves v nemških gozdovih pod okriljem projekta za obnovo sveta žuželk

Leta 2022 namerava Mary Kay saditi drevesa na Kitajskem, v Braziliji, na Madagaskarju in na Floridi.

Poleg partnerstva z organizacijo Arbor Day Foundation je Mary Kay sodelovala kot izvršna producentka dokumentarnega filma Forest of Hope, ki osvetljuje boj za rešitev našega planeta pred grožnjami podnebnih sprememb in uničujočega človeškega ravnanja. V sodelovanju z Media One in Nature Conversancy je Mary Kay obiskala mesto Monterrey v Mehiki, da bi predstavila skupino podjetnic, ki si prizadevajo za obnovo lokalnih drevesnih vrst in ekosistemov. Film je doživel premiero leta 2021 in bo predvidoma prikazan na prihodnjih filmskih festivalih.

Celotno poročilo družbe Mary Kay Inc. in organizacije Arbor Day Foundation je na voljo tukaj.

O podjetju Mary Kay Inc.

Mary Kay Ash, ena od pionirk na področju preseganja steklenega stropa, je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Kot podjetje, ki spodbuja razvoj podjetništva, si Mary Kay prizadeva z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami opolnomočiti ženske na njihovi poti do ekonomske neodvisnosti. Mary Kay vlaga v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvaja vrhunsko nego kože, kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame v prizadevanja, ki danes bogatijo življenja za trajnostni jutri, sodelovanje z organizacijami z vsega sveta, ki se osredotočajo na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito žensk, ki so preživele nasilje v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Več informacij je na voljo na marykayglobal.com, sledite pa nam lahko tudi na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, LinkedIn in Twitter.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220321005134/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. korporativne komunikacije
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.