O-STA

Ara Shoes je z linijo obutve "ara a-round" zakorakala na bolj zeleno pot!

Superge "ara a-round" v beli barvi

SPOROČILO ZA JAVNOST

Ljubljana, marec 2022

Ara je z linijo a-round zakorakala na zeleno pot!

"ara a-round" je segment kolekcije ara obutve z lastnim logotipom, ki se bo širil ter dopolnjeval iz sezone v sezono. Vsak od modelov izpolnjuje več trajnostnih kriterijev, kot so uporaba usnja, ki je strojeno brez kroma, podplati superg izdelani brez uporabe lepil, vezalke iz recikliranih PET plastenk, vložki pa so iz obnovljivih surovin.

'ara a-round' se lansira v novi pomladno-poletni kolekciji 2022 z linijo visokih in nizkih superg Avio. Združujejo sproščen videz in izredno udobje pri nošenju. Usnje je izjemno mehko in ima svilnat mat zaključek. Priporočena maloprojajna cena nizkih superg, ki so na voljo tudi v Sloveniji, je 99,95 EUR.

Trajnostna načela družinskega podjetja s sedežem v Langenfeldu se zdaj odražajo tudi v embalaži izdelkov. Od aktualne kolekcije pomlad-poletje 2022 naprej bodo vse škatle za čevlje izdelane brez dodanega lepila in bodo vsebovale recikliran ovojni papir.

Čevlji v segmentu kolekcije 'ara a-round' so izdelani v lastni tovarni na Portugalskem po nemških standardih.

V prihodnje bo ara še naprej podpirala razvoj okolju prijaznejših proizvodnih procesov, ki ohranjajo naravne, obnovljive vire. Čevlji ara so tako zakorakali v zeleno smer z zmanjšanim ogljičnim odtisom.

KONTAKT ZA MEDIJE:

Eva Novak

Sidera, komunikacijska agencija d.o.o.

eva@sidera.si

+386 31 763 015

ACO. since 1949
sidera