O-STA

VABILO PTZ - Konferenca: Zgrabimo priložnost

Po dveh letih druženja preko ekranov Podjetniško trgovska zbornica (PTZ) letos z veseljem najavlja 9. mednarodno konferenco za mikro mala in srednja (MSP) podjetja z naslovom "Zgrabimo priložnost" v živo. Dvodnevni dogodek, ki bo sicer na voljo v hibridni obliki, torej tudi preko povezave, se bo odvijal v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Konferenca je namenjena vodstvenemu kadru v mikro, malih in srednjih družbah, podjetnikom, računovodskim servisom, vodjem in zaposlenim v kadrovskih službah ter vodjem in zaposlenim v trženju. Kot vsako leto se tudi letos konferenca dotika aktualnih tematik. Prvi dan bo namenjen Virom financiranja za mikro, mala in srednja podjetja, kar je v luči aktualne situacije po pandemiji, vojne v bližini in napovedim večje gospodarske krize velik izziv.

Drugi dan konference pa se bo posvetil podjetnicam. Marca 2022 je pod okriljem Podjetniško trgovske zbornice ( PTZ) začela delovati Sekcija podjetnic, ki trenutno šteje 24 podjetnic z ambicioznim ciljem povezovanja, medsebojni pomoči, izobraževanja, ozaveščanja in promocije ženskega podjetništva. Tematski poudarki konference v petek 8. aprila bodo kompetence, ki jih podjetnice potrebujejo za vstop, razvoj in obstanek v podjetništvu.

Ena glavnih strateških usmeritev PTZ je tudi organizirani pritisk za pospešeno ustvarjanje primernega okolja za dinamičen in zdrav razvoj malega gospodarstva. In prav zato je cilj konference tudi Memorandum MSP, ki ga bo PTZ naslovila na Vlado RS in na vse pristojne institucije s poudarkom na problematiki mikro, malih in srednjih podjetij. Tu seveda ste mediji za nas ključnega pomena, saj ste glasniki sporočil do javnosti.

Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo na konferenco, ki se je lahko udeležite v celoti ali v sklopih, ki so vam še posebno zanimivi. V kolikor boste to želeli, vam bomo posredovali tudi povezavo za ogled dogodka na daljavo.

Istočasno so vam na voljo predstavniki PTZ in tudi predavatelji za morebitne individualne izjave, pogovore ali intervjuje. Sporočite nam s kom bi radi opravili pogovor in vam bomo zagotovili ali termin ali posredovali vaša vprašanja.

Več informacij o konferenci.