O-STA

Bartek napoveduje gradnjo največjega obrata za proizvodnjo jabolčne in fumarne kisline na svetu

Projekt bo končan v četrtem četrtletju leta 2023 in bo podvojil obstoječe zmogljivosti podjetja

STONEY CREEK, Ontario--(BUSINESS WIRE)--- Družba Bartek Ingredients je začela gradnjo najsodobnejšega, vertikalno integriranega obrata, ki bo postal največji svetovni obrat za proizvodnjo jabolčne in fumarne kisline za živila. Ko bo projekt, vreden 160 milijonov dolarjev, končan v četrtem četrtletju 2023, bo podvojil Bartekovo zmogljivost in utrdil položaj podjetja kot vodilnega svetovnega proizvajalca jabolčne in fumarne kisline.

Družba Bartek pričakuje nadaljnjo širitev trga, zato bodo te dodatne zmogljivosti podpirale rast jabolčne in fumarne kisline še vrsto let. Novi obrat bo mogoče razširiti tudi za proizvodnjo novih izdelkov, kot so pufrske in obogatitvene soli ter dodatne količine jabolčne in fumarne kisline.

Gradnjo in projektiranje projekta vodi svetovno priznano inženirsko svetovalno podjetje WSP Global.

O družbi Bartek Ingredients

Družba Bartek Ingredients Inc., ustanovljena leta 1969, je vodilni proizvajalec jabolčne in fumarne kisline ter maleinskega anhidrida. Družba Bartek s sedežem v Stoney Creeku v Ontariu v Kanadi zaposluje 150 ljudi v svojih dveh proizvodnih obratih v južnem Ontariu. Bartekova obrata sta registrirana po standardu ISO 9001:2015. Bartek ima tudi certifikat BRC Global Standard for Food Safety in distribuira v več kot 40 držav po vsem svetu. Za več informacij o družbi Bartek obiščite bartek.ca/.

O družbi TorQuest Partners

Družba TorQuest Partners, ustanovljena leta 2002, je kanadski upravitelj skladov zasebnega kapitala. Z več kot 2 milijardama ameriških dolarjev lastniškega kapitala v upravljanju TorQuest vlaga v podjetja na srednjem trgu in v tesnem sodelovanju z vodstvom ustvarja vrednost. Če želite izvedeti več o družbi TorQuest Partners, obiščite torquest.com/.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220404005874/en/

Kontakti

Erin Robbins
MarketPlace
erin.robbins@market-pl.com
+1-314-366-3562

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, kiima lahko pravne posledice.