O-STA

Družba Clear Hydrogen UK bo z uporabo Protonove metode proizvedla 5.000.000 kg vodika na dan

Od leve proti desni: Glavni poslovodja Setayesh Afshordi, direktorji Belinda Oakland, Hertford King in Grant Strem (foto: Business Wire)

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Clear Hydrogen UK Ltd. (CHUK) z veseljem oznanja razširitev sporazuma s podjetjem Proton Technologies.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220424005124/en/

Proton ima najcenejšo metodo za proizvodnjo čistega vodika, ki je okolju najprijaznejša in najcenejša metoda za proizvodnjo vodika.

Načrt je proizvodnja čistega vodika iz starajočih britanskih naftnih zmogljivosti na morju ob skladiščenju velikih količin CO2 v obliki trdnega karbonata znotraj teh istih sistemov.

Leta 2021 so ustanovitelji družbe CHUK v družbo Proton vložili 3,7 milijona kanadskih dolarjev in pridobili licenco za 20-tonsko dnevno proizvodnjo z možnostjo uporabe v Veliki Britaniji in na Irskem. Danes napovedana širitev je 250-krat večja, kar pomeni implicitno skupno vrednost licence kar 925 milijonov kanadskih dolarjev za 5000 ton na dan. Pogoji vključujejo 45-odstotno lastništvo družbe CHUK v družbi Proton, ki bo ekipi družbe CHUK zagotavljala večjo tehnično podporo in nadzor nad upravljanjem. Upravnemu odboru družbe Proton se bosta pridružila tudi dva ustanovitelja družbe CHUK.

Predsednik družbe CHUK Hertford King je povedal naslednje: "Veselimo se delovnih mest in gospodarske varnosti, ki se obeta Veliki Britaniji z uporabo Protonove tehnologije z nizkimi stroški in negativnimi emisijami ogljika ob izkoristku opreme, sredstev, znanja in ljudi, ki že podpirajo britansko proizvodnjo energije na morju. Naš namen je, da CHUK postane pomemben del prizadevanj Velike Britanije, da postane energetsko neodvisna z nizkimi emisijami ogljika, in naš sporazum s podjetjem Proton je velik korak pri doseganju tega cilja."

Predsednik podjetja Proton Technologies Grant Strem je dejal: "Naše poslanstvo je kar najhitreje razširiti to izredno razširljivo tehnologijo čiste energije po vsem svetu. Radi sodelujemo z odločnimi in sposobnimi skupinami, kot je CHUK, da bi izpolnili pogodbe o odjemu, o katerih že potekajo napredne razprave. Strokovnjaki v Veliki Britaniji zlahka tehnično prilagodijo Protonove strojne rešitve za uporabo na morju, zato je partnerstvo s podjetjem CHUK dobra novica za britansko okolje in gospodarstvo na splošno. Energetski sektor je vreden približno 10 bilijonov dolarjev na leto. Pričakujemo, da bomo proizvajali vodik s stroški energije, ki bodo nižji od stroškov zemeljskega plina; posledice tega pa so globoke."

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220424005124/en/


Kontakti

Za dodatne informacije:

Hertford King

Hertford@proton.energy

ali

Grant Strem

grant.strem@proton.energy

+1-403-467-1220


Vir: M: Proton Technologies


Večpredstavnostna gradiva

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, kiima lahko pravne posledice.