O-STA

Okrepite svoje zdravje in se pripravite na poletje na svežem morskem zraku

Po velikonočnih pojedinah je čas, da poskrbimo za svoje zdravje z rednim gibanjem in svežo sezonsko prehrano ter svoje telo pripravimo na poletje. Ste tudi vi med prazniki opustili redno vadbo in pojedli kak kos potice več? Zdaj je idealna priložnost, da okrepite svoje telo in z aktivnim oddihom preženete spomladansko utrujenost. Če še ne veste, kam bi se odpravili, je ena od idej lahko šarmantno mestece Opatija z bogato zgodovinsko in kulturno tradicijo. Znano je, da svež morski zrak blagodejno vpliva na počutje in da na morju boljše spimo. Zakaj ne bi torej združili prijetnega s koristnim in nekaj dni preživeli na obali, si privoščili okusno sredozemsko hrano, dolge sprehode med vasicami in se poživili z zimskim plavanjem?

Popolna kombinacija sproščanja in aktivnega oddiha

Ob vsakdanjem stresu in obilici obveznosti je izjemno pomembno, da si vzamete čas za počitek in regeneracijo. Poleg dobrega spanca in uravnoteženih obrokov vam bo energijo povrnilo tudi ukvarjanje s športom. Tisti, ki ste v zimskih mesecih "pozabili" na gibanje, lahko začnete z dolgimi sprehodi, nežno vadbo ali plavanjem. Pospešite si srčni utrip z nordijsko hojo ali jutranjo jogo, ki ju organizirajo v Active Healthy Hotelu Istra v Opatiji. Bolj pogumni se lahko udeležite spomladanskega plavanja v morju, ki krepi imunski sistem in poskrbi za osredotočenost. Skok iz cone udobja v hladno vodo bo zagotovo ugodno vplival na vašo samozavest.

Umirite podivjane misli z dihalnimi vajami

V podivjanem ritmu vsakdana redko najdemo trenutek za umirjanje in odklop od begajočih misli, čeprav je to ključno za kvalitetno in dolgo življenje. Popolno sprostitev najdete ob morju, saj je tam zrak bogat z negativnimi ioni. S pravilnim, globokim dihanjem boste v telo vnesli kisik in pregnali utrujenost. V Active Healthy Hotelu Istra se lahko udeležite vodenih dihalnih vaj, na voljo pa je tudi okusna ionizirana voda. Za regeneracijo telesa po vadbi lahko poskrbite v masažni kadi in pololimpijskem bazenu v Thalassotherapiji Opatija. Prednost oddiha na morju so tudi sveža sredozemska živila, bogata z antioksidanti, in ribe, ki vsebujejo omega-3 maščobne beljakovine, vitamine B3, B12, A in D ter minerale. Poskrbite za zdravje od zunaj in on znotraj!

Idilični obmorski kraji so čudovita lokacija za spomladanski pobeg na lepše. Med raziskovanjem skritih kotičkov pozabite na vsakdanje skrbi, z aktivnostmi na prostem pa poskrbite za krepitev mišic in globok spanec. Za piko na i si ob koncu dneva privoščite še slastno zdravo večerjo. Ali tudi vi že nestrpno pričakujete naslednji sproščujoči aktivni oddih?