O-STA

Z 12 urami dobrodelnega kolesarjenja bodo ponovno osrečili otroke iz socialno ogroženih družin

Dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 23. maj 2022

V petek, 20. maja 2022, je v Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana ponovno potekalo dobrodelno kolesarjenje. Marko Baloh je pedala za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin poganjal že šestnajstič. V 12 urah je ultramaratonski kolesar, skupaj z ostalimi športnimi navdušenci, prevozil 444 kilometrov in naredil 2119 višinskih metrov. V času dogodka so udeleženci zbirali tudi hrano za otroke iz socialno ogroženih družin. Dobrodelnemu zbiranju živil, ki poteka v sodelovanju z Anino zvezdico, se lahko pridruži prav vsak, saj le-to traja še do 31. maja. Zbrana živila bodo predana izbranim družinam, s čimer bo vsaj nekoliko olajšan njihov vsakdan.

Šestnajsto dobrodelno kolesarjenje, ki je potekalo v Športnem centru Millenium, je tudi letos združilo dobrosrčne športne navdušence. Slovenskemu ultramaratonskemu kolesarju se je virtualno, preko aplikacije Zwift, pridružilo veliko kolesarjev s celega sveta, skupaj se jih je virtualno zvrstilo več kot 200. V Športnem centru Millenium so Marka Baloha spodbujali in se mu pridružili še mnogi navijači in znani slovenski športniki. Med njimi tudi Mitja Petkovšek, Samo Jeranko, Ana Čufer, Tjaša Kysselef, Teja Belak, Lucija Hribar, Zala Trtnik in člani mladinske ekipe Kolesarskega društva Rog.

Marko Baloh, zvezda tradicionalnega dobrodelnega maratona, je prvovrsten slovenski kolesar, ki na dolge razdalje podira svetovne rekorde in osvaja najvišje tekmovalne stopničke. Med drugim je svetovni rekorder na cestni vožnji na 1000 kilometrov, zmagovalec na RAAM (Race Across America) v kategoriji 50+ ter trikratni svetovni prvak 24-urnega kronometra. Na tokratnem dobrodelnem kolesarjenju je v 12 urah prekolesaril 444 kilometrov. Med tem je spil 12 litrov proteinskih napitkov, porabil pa je kar 7248 kalorij. Poleg dobrodelne note je tovrstni dogodek zanj tudi izjemna oblika treninga in priprave na prihajajoča tekmovanja.

Dobrodelno kolesarjenje so pozdravili tudi predstavniki družbe BTC. Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja, je izpostavil: "V družbi BTC smo ljubitelji in podporniki različnih športnih disciplin, prav kolesarstvo pa ima posebno mesto v našem srcu. Z dolgoletno podporo rekreativnemu in tekmovalnemu kolesarstvu, tudi s podporo mladih kolesarjev in kolesark, prispevamo k razvoju discipline in spodbujamo zdrav življenjski slog. Vesel sem, da smo tudi del tako čudovite in pozitivne iniciative kot je dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom, ki ljubezen do kolesarjenja povezuje s sočutjem in pomočjo družinam v stiski ter prispeva k lepšanju sveta, v katerem živimo."

Za udeležbo na kolesarski preizkušnji so kolesarji prispevali živila z daljšim rokom trajanja, poleg tega pa so hrano donirali tudi navijači. K doniranju pozivajo tudi širšo javnost. Ljudje dobrega srca lahko svoj prispevek v obliki prehranskih izdelkov za Anino zvezdico oddajo do 31. maja kar v Športnem centru Millenium.

Ana Lukner Roljić, ustanoviteljica Anine zvezdice, poudarja: "Vsaka dobrodelna gesta, vsaka dobrodelna kampanja mi ogromno pomeni. In zato seveda tudi dobrodelni maraton z Markom, kjer sodelujemo že drugič. Časi so izjemno težki in žal še težji prihajajo, kar pomeni, da še več posameznikov in družin potrebuje našo pomoč. Vse to se dogaja okoli nas zato je izjemno pomembno, da se povezujemo in skupaj pomagamo. Vedno pravim, da dajati pomeni zares živeti in naša človeška dolžnost je, da si vedno med seboj pomagamo, spoštujemo in delujemo iz srca. Marko je izjemen človek, izjemen športnik. In vedno misli na druge ter pomaga. Skozi šport združuje ljudi, širi pozitivno energijo in sočutje. Zelo ga spoštujem in se mu zahvaljujem za vse, kar je naredil."

Dodatne informacije:

BTC d.d., Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 00, e-pošta: press.btc@btc.si