O-STA

S športom v nove zmage

25. maj 2022

Danes se je približno 3 tisoč učenk in učencev šestih velenjskih osnovnih šol v okviru Otroške olimpijade 2022 pomerilo v različnih športnih disciplinah. Mlade športnike je nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je povedal, da v Velenju podpiramo vse športne aktivnosti, saj ukvarjanje s športom v mladosti pripomore tudi k osebnostnemu razvoju za lažje soočanje z vsakodnevnimi izzivi. "Zavedamo se, da je potrebno konsistentno in kontinuirano vlagati v šport in potrebno infrastrukturo, kar v Velenju tudi uresničujemo. Potrudili se bomo, da bo Velenje mesto prijazno športu, prijazno do vseh ljudi."

Ob tej priložnosti sta župan Peter Dermol in direktor Rdeča dvorana ŠRZ Dimitrij Amon namenu predala prenovljeno malo nogometno igrišče z novo umetno travo, ki sedaj ustreza vsem standardom in certifikatom FIFE.

Športna zveza Velenje je skupaj z učenci in učitelji osnovnih šol na mestnem stadionu in drugih lokacijah po mestu pripravila že 15. Otroško olimpijado, v okviru katere športni klubi predstavijo športne discipline in osnovne tehnike. Učenci so se pomerili na športnem poligonu, v nogometu, borilnih veščinah ter drugih ekipnih in individualnih športih. Po dve ekipi iz posamezne šole, torej skupno 12 ekip, se je med seboj pomerilo v otroški atletiki na osrednjem igrišču na mestnem stadionu. Ob polnih tribunah je učenke in učence na zaključni slovesnosti pozdravila tudi podžupanja Aleksandra Vasiljević. Vsem je iskreno čestitala za odlične rezultate, saj je zmagovalec vsak sleherni tekmovalec. Poudarila je, da je prihodnost v rokah mladih, šport pa je zakon!

V skupnem seštevku je pokal za 3. mesto osvojila ekipa Osnovne šole Antona Aškerca, 2. mesto ekipa Osnovne šole Gorica in 1. mesto ekipa Osnovne šole Livada.

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje