O-STA

Synology je predstavil Surveillance Station 9.0 in rešitev za varnostno kopiranje v oblaku C2 Surveillance

Ljubljana, 26. 5. 2022 - Synology je objavil, da je na voljo Surveillance Station 9.0, najnovejša posodobitev temeljne rešitve za postavitev celovitega in razširljivega sistema za nadzor. Skupaj z lokalno rešitvijo Synology uvaja tudi C2 Surveillance, spremljevalno storitev v oblaku, ki je namenjena varnostnemu kopiranju in skupni rabi posnetkov.

"Z več kot 500.000 aktivnimi namestitvami in več kot 2,5 milijona upravljanimi kamerami si je Surveillance Station prislužila svoje mesto kot ena najbolj priljubljenih in zaupanja vrednih VMS (sistemi za video nadzor) rešitev tako med zasebnimi kot poslovnimi uporabniki," je povedal Tony Lin, produktni vodja, zadolžen za rešitve za nadzor v podjetju Synology. "Predstavljene novosti poosebljajo našo zavezanost nenehnemu nadgrajevanju zmogljivosti naših obstoječih izdelkov, ki so pripravljeni za vse bolj zapletene namestitve."

Vsaka sekunda šteje

V podporo vse bolj zahtevnim implementacijam ima Surveillance Station 9.0 preoblikovan uporabniški vmesnik, ki brezhibno združuje različne vire, kot so na primer kamere, zemljevidi, nadzor predvajanja in opozorila v eno nadzorno ploščo, ki nudi izboljšan pregled nadzorovanega prostora.

Uporabniki lahko zdaj v nekaj minutah nastavijo na stotine kamer z novim poenostavljenim čarovnikom, ki omogoča paketno konfiguracijo z uvozom vnaprej izpolnjene preglednice ali s kopiranjem nastavitev iz že nameščenih kamer.

Varno in zasebno

Surveillance Station 9.0 omogoča podjetjem, da posnetkom dodajo ločen nivo kodirane zaščite za primer kraje, trajne poškodbe ali druge vrste ogroženosti naprave NVR, diskov ali administrativnih poverilnic. Za izboljšanje zasebnosti in zaščite pred notranjimi napadi lahko neposredni prenos videa in upravljanje s podatki opravljajo tudi z uporabo kodiranega protokola SRTP/HTTPS.

Oddaljeno upravljanje posodobitev za spletne in lokalne snemalne strežnike v centraliziranem sistemu upravljanja (CMS) olajša ohranjanje varnosti in odpornosti sistema nadzora z večmestno namestitvijo, kar zagotavlja, da vse naprave prejmejo najnovejše varnostne popravke in izboljšave funkcionalnosti.

"Ob predstavitvi nadgradnje enega od naših najpomembnejših izdelkov lahko s ponosom povemo, da bo varovanje prostorov za velike in majhne uporabnike v bodoče bolj prijetno in celovito," je dejal Lin. "V Surveillance Station 9.0 je vse preprosto bolj na dosegu roke."

Zaščita podatkov v oblaku

Synology je za zaščito podatkov šel še korak dlje. Surveillance Station 9.0 podpira dvojno snemanje in omogoča istočasno pretakanje nadzornih posnetkov v C2 Surveillance, ki je posebej zasnovan za zmanjšanje potencialne izgube podatkov na le nekaj sekund. C2 Surveillance zagotavlja, da so posnetki vedno dostopni tudi po katastrofalnem dogodku ali v primeru kraje sistemov iz prostorov, ki jih varujejo.

Spletni portal nove storitve uporabnikom omogoča pregledovanje posnetkov od koderkoli, ne da bi morali obnoviti velike količine podatkov iz varnostnega strežnika, kot tudi v primeru, da morajo deliti posnetke z organi oblasti ne glede na to, ali je snemalni strežnik še vedno na voljo in deluje.

"C2 Surveillance ohranja in ščiti nadzorne posnetke tudi v najbolj ranljivih situacijah," je dejal Lin. "Domači uporabniki in podjetja so lahko brez skrbi in ni jim treba vlagati v drage in zapletene rešitve - popolna zaščita podatkov je res le en klik stran."

Dosegljivost

Surveillance Station 9.0 je na voljo za vse sisteme Synology.1 Uporabniki, ki želijo nadgraditi svoj sistem, lahko najdejo več podrobnosti na povezavi.

C2 Surveillance je že na voljo v različnih paketih, ki se začnejo z osnovnim, ki stane 1 USD na mesec za vsako kamero. Storitev bodo uporabniki lahko brezplačno preizkusili do 31. oktobra 2022.

1. Potreben je operacijski sistem DSM 6.2.4 ali novejši.

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana