O-STA

Prva slovenska NFT konferenca o tehnologiji sedanjosti za poslovanje v prihodnosti

Ljubljana, 2. junij 2022: Včeraj je v Kristalni palači v Ljubljani potekala 1. slovenska NFT konferenca ENEFTI, ki jo je organizirala digitalna agencija April 8 v sodelovanju s slovensko NFT skupnostjo. Konference se je v živo udeležilo 200 obiskovalcev, željnih znanja o tehnologiji nezamenljivih žetonov, nekaj manj pa jih je predavanja spremljalo v živo preko spleta.

Pod sloganom "Resni NFT pogovori, divje napovedi in zabava!" se je zvrstila serija predavanj in art panelov z namenom tehnologijo nezamenljivih žetonov in neskončno možnosti uporabe predstaviti vsem, ki jih zanimata komunikacija in poslovanje prihodnosti.

Svoje znanje so delili eni izmed prvih uporabnikov NFT-jev na Balkanu - Vitomir Jevremović (Solsea, All.art protocol) o NFT-jih onkraj zbirk, Klemen Selakovič (Fractional.Art, Aidea podcast) je delil znanje in izkušnje s frakcionalizacijo, Jure Zih (Clout.art, Sway Social) pa je pojasnil, kako izkoristiti moč NFT-jev.

Na okrogli mizi je Urša Mivšek Sitar, direktorica marketinške agencije April 8, z gosti Aleksandrom Valentinom (Turistično združenje Portorož), Jožkom Križanom (Smučarska zveza Slovenije), Alešem Pevcem (Tehnološki park Ljubljana) in Markom Cafnikom (Multiversum) razpravljala o možnostih uporabe NFT rešitev v marketingu.

"Zdaj je pravi trenutek, da vzamemo tehnologijo NFT za svojo"

Po besedah Urše Mivšek Sitar, direktorice agencije April 8, stopa tehnologija NFT iz svoje sfere na druga področja naših življenj in poslovanj. "Smo tik pred tem, da razširi svoja krila in pokaže, česa vsega je zmožna. Verjamem, da nas bo presenetila in da je zdaj pravi trenutek, da jo vzamemo za svojo. Očitno so NFT-ji res vroča tema, saj se je konference udeležilo veliko različnih ljudi iz vrst NFT navdušencev, digitalnih artistov in tistih, ki delujejo v svetu marketinga. To dejstvo pozdravljamo, saj pomeni, da gre za povezovanje med različnimi sektorji," je še povedala Urša Mivšek Sitar.

Svoje znanje in izkušnje so na art panelu z obiskovalci delili tudi artisti Katja Škorjanc (artistka pri Katie Shock, pionirka NFT umetnosti), Martin Petrič (NFT art kritik, asistent na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, prva NFT art razstava v Sloveniji), Miha Artnak (oblikovalec in kreativni direktor, avtor projekta Flat Fiat), Mina Špiler (avtorica in producentka gledaliških, medijskih in oglaševalskih projektov, pevka skupine Laibach, SWARM protokol), Jernej Sirk (predstavnik 4ART in Crypto Performer - povezovanje fizične umetnosti z NFT z biometričnim skeniranjem).

Pogled v prihodnost

NFT tehnologija bo v prihodnosti spremenila način interakcije, deljenja, trgovanja in sodelovanja med ljudmi, zato je bil del programa namenjen tudi odkrivanju novih poslovnih priložnosti in novih segmentov strank ter mreženju.

Priloge:

· Nosilna podoba ENEFTI konference

· Fotografija 1 (z leve): Marko Cafnik, Aleš Pevc, Urša Mivšek Sitar, Aleksander Valentin in Jožko Križan

Kontakt za več informacij: amelija@april8.si