O-STA

Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v Europarku

Prihajajoči konec tedna bo v Europarku namenjen otrokom in ohranjanju slovenske glasbe in besede. V nakupovalnem središču bo namreč v petek, 17. junija, ob 17. uri, potekal 2. Polfinale projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, ki ga Radio Tednik Ptuj organizira že osmo leto. Osnovno sporočilo natečaja je otrokom približati raznolikost in zven slovenske besede v pesmi, kar je zelo pomembno za obstoj in prepoznavnost naroda. V zraku se že čuti, da je konec šolskega leta pred vrati, zato bo v Europarku še posebej veselo. Talentirane mlade pevce in njihove zveste navijače bo z energičnim nastopom razveselil glasbeni gost Sebastian.

Ohranjanje slovenskih besed, pesmi in glasbe

Projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo je nastal v sodelovanju družbe Radio Tednik Ptuj z osnovnimi šolami in občinami iz osrednje in severovzhodne Slovenije. V zadnjih osmih letih je na prireditvi sodelovalo 445 šol in kar 2.300 otrok, ki jih je spodbujalo več kot 70.000 gledalcev. Organizatorji si želijo, da bi projekt postal vseslovenski, saj sta odziv in zanimanje staršev in otrok izjemno pozitivna. Skladbe, ki jih bodo zapeli otroci, bodo predvajane na radiu, nastope pa boste lahko spremljali prek družbenih omrežjih Facebook in Youtube Radia Ptuj in Radia Celje. Najboljši pevci se bodo iz treh polfinalov uvrstili v super finale, zmagovalca pa bosta v sodelovanju s SAZASOM posnela lastno skladbo, ki se bo vrtela po radijskih kanalih Media 24. Prisluhnite mladim talentom to soboto v Europarku Maribor!

Otroška predstava

Po glasbeno obarvanem petku bo v Europarku tudi sobotno dopoldne namenjeno otrokom. To soboto, 18. junija, ob 11. uri, bo namreč na osrednjem prireditvenem prostoru v gledališču Veverice Mice na ogled animacijska "Zaljubljena predstava". Izvirno zgodbo o pomenu ljubezni do narave, živali, soljudi in knjig bosta predstavila lutki - zaljubljenca Kaja in Jaka skupaj s pevko Andrejo Zupančič. Predstava o prvi šolski ljubezni s sporočilom o sprejemanju drugačnosti vas bo pobožala pri srcu, male nadobudneže pa spodbudila k sodelovanju in socialnemu učenju.