O-STA

Izbrana sta letošnja štipendista Rotary kluba Ljubljana

Rotary klub Ljubljana že od leta 1989 spodbuja mlade z različnih področji s podeljevanjem štipendij za nadaljevanje študija. Na včerajšnji slavnostni podelitvi sta štipendiji prejela Manja Pančur, ki bo v jeseni nadaljevala študij na magistrskem programu na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, in Matevž Matjašec, ki študira fiziko na King's College v Londonu.

Oba dobitnika blestita na svojih področjih. Manja Pančur je s sedmimi leti začela igrati prečno flavto na glasbeni šoli Nazarje. Srednješolsko izobraževanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Trenutno zaključuje dodiplomski študij koncertne smeri flavta na Univerzi za upodabljajočo umetnost na Dunaju. Tekom procesa izobraževanja je bila prejemnica številnih nagrad, redno pa se udeležuje tudi dodatnih izobraževanj. Štipendija, v vrednosti 10.000 € bo odlična popotnica za nadaljnji študij. Štipendijo Rotary kluba v vrednosti 4.000 € prejme še Matevž Matjašec, ki se je po uspešno opravljeni maturi na gimnaziji Šentvid odločil za študij fizike na King's College. Prva dva letnika je opravil z odliko in se uvrstil med najboljših 5 % študentov generacije. Projektno sodeluje tudi z Inštitutom Jožefa Štefana v Ljubljani.

"Neizmerno sem hvaležna Rotary klubu Ljubljana, da je prepoznal mojo strast, ki jo gojim do glasbe, in trud, ki ga vlagam v svoj razvoj. Prejeta štipendija mi predstavlja še dodatno vzpodbudo na moji poti," pove Manca. "Cenim, da je Rotary klub Ljubljana izbral mene in me podprl. Štipendija bo odlična popotnica za moje nadaljnjo izobraževanje," še zaključi Matevž.

Člani Rotary kluba so v mesecu maju organizirali 32. Veliki rotarijski ples, katerega namen je ob dobri glasbi in plesu zbrati prispevke, ki bodo nadobudne mlade popeljali na pot uspeha. "Cilj Rotary organizacije je pomagati v vsakdanjem življenju. Skladno s tem ciljem se trudimo, da bi nadarjenim in perspektivnim dijakom in študentom odprli vrata do lepše prihodnosti," so povedali pri Rotary klubu Ljubljana in nadaljevali, da so izjemno ponosni, da vsako leto podeljujejo štipendije mladih talentom. "S štipendijami želimo mlade podpreti na njihovi študijski poti na priznanih ustanovah in pri razvoju strokovnih znanj. Saj veste, na mladih svet stoji."