O-STA

Podjetji GT Equipment Technologies in Vesuvius Fused Silica sta podpisali ekskluzivno pogodbo za dobavo in razvoj, ki bo koristil podjetjem za izdelavo silicijevih kristalov v fotovoltaičnem sektorju

MERRIMACK, New Hampshire, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 24. februar 2006 - GT Equipment Technologies, Inc. s sedežem v kraju Merrimack, New Hampshire (ZDA), vodilno svetovno podjetje za načrtovanje, sestavo in namestitev proizvodnih linij za vse stopnje izdelave fotovoltaičnih izdelkov, in belgijsko podjetje Vesuvius s sedežem v Bruslju, ki je vodilno svetovno podjetje za izdelavo težko taljivih silicijevih kristalov s pomočjo napredne tehnologije zlitih silicijevih dioksidov, sta podpisali pogodbo o strateškem partnerstvu. To partnerstvo bo omogočilo dodatne prednosti hitro rastočemu trgu fotovoltaičnih izdelkov.

GT Equipment Technologies, Inc., in njen oddelek GT Solar Technologies, vodilno podjetje za izdelavo opreme za rast večkristalnih silicijevih HEM in DSS ingotov, je podpisalo ekskluzivno pogodbo s podjetjem Vesuvius, vodilnim podjetjem za izdelavo Zyarock(R) solarnih žarilnih lončkov.

GT je Vesuviusa izbral za svojega ekskluzivnega dobavitelja Zyarock(R) solarnih žarilnih lončkov iz zlitega silicijevega dioksida, ki se uporabljajo v GT sistemih.

Partnerska pogodba prav tako določa pogoje za sodelovanje pri raziskavah in razvoju tehnologije za rast silicijevih kristalov s čimer bi maksimizirali izkoristek surovin in učinkovitost rezin. Že izvajana izmenjava strokovnjakov med podjetjema je prvi korak pri uresničevanju načrtovanih tržno-usmerjenih programov sodelovanja.

"Vesuvius je konstantno dosegal najvišje standarde kakovosti. Tako mi kot naše stranke vemo da lahko zaupamo napravam, ki so opremljene z izdelki Vesuvius," je dejal Tom Zarrella, predsednik in direktor za poslovanje podjetja GT Equipment Technologies.

Alain Bidault de Gardinville, poslovni direktor oddelka za zlite silicijeve diokside pri podjetju Vesuvius, pa meni, da je "GT Technologies popoln partner, ki bo zagotovil potrebne vire in inovativnost, ki jo potrebujemo za nadaljnji skupni razvoj obeh podjetij. Tehnologija in organizacija partnerstva obeh podjetij bosta koristila tako našim strankam kot tudi trgu."

Vesuvius je vodilni svetovni proizvajalec pri razvoju, izdelavi in trženju posebnih keramičnih zlitin, težko taljivih izdelkov in nadzornih sistemov namenjenim delovanju v zahtevnih okoljih. Izdelki podjetja Vesuvius se uporabljajo v zahtevnih industrijskih panogah, vključno z industrijo steklarstva. S svojo svetovno mrežo tovarn in tehnično usposobljenega prodajnega osebja, Vesuvius strankam podjetja GT Equipment Technologies omogoča neposredno pomoč in svetovanje ter organizira izobraževalne seminarje, programe usposabljanja, specializirane laboratorijske storitve in programe zalog žarilnih lončkov strankam po celotnem svetu.

GT Equipment Technologies, Inc. je zasebno podjetje, ki se ukvarja z izdelavo prirejene in namenske opreme za podjetja v sektorju predelave solarnih materialov in surovin, še posebej na področju fotovoltaičnih in polprevodniških izdelkov. Njegov oddelek za solarno tehnologijo izdeluje in namešča proizvodne linije "na ključ" za vsa tri področja izdelave fotovoltaičnih izdelkov; rezine, celice in module. Ameriška banka Export-Import Bank of the United States je podjetje GT Equipment Technologies označila za "Najboljšega malega okoljevarstvenega izvoznika" v ZDA v letu 2005.

GT Equipment Technologies, Inc.

Fred Kocher,

603-498-5221

kocher@gtequipment.com