O-STA

GT Equipment Technologies je zdaj ''GT Solar''

MERRIMACK, New Hampshire - (BUSINESS WIRE) - 23. avgust, 2006 - Podjetje GT Equipment Technologies, Inc. je sporočilo, da je spremenilo ime v GT Solar Incorporated. Uprava in poslovanje podjetja s sedežem v Merrimacku v New Hampshireu (ZDA) ostajata nespremenjena.

Predsednik uprave GT Solar Kedar Gupta je povedal: �"Sprememba imena odraža dejstvo, da podjetje po svetu večinoma posluje v industriji solarne (fotovoltaične ali PV) energije, ali, kot bi rekel laik, sončno svetlobo spreminjamo v elektriko. To je ena najhitreje rastočih industrij na svetu, GT Solar pa je postalo eno izmed vodilnih podjetij v tej industriji. Naše ime zdaj jasno pove, da ponujamo tehnologijo, izdelavo in opremo za solarno (PV) industrijo po vsem svetu.

"GT Solar načrtuje in izdeluje multi-kristale talilne peči, reaktorje za poli-silikonsko proizvodnjo, fotovoltaične proizvodne linije za ploščice/celice/module, procese celic in testno opremo ter po meri izdelano opremo za stranke. GT prav tako raziskuje in razvija proizvodnjo za uporabo silicija, procese solarnih celic in oblikovanje kristalov.

Za več informacij o podjetju GT Solar obiščite www.gtsolar.com. Če želite GT kontaktirati po telefonu, v ZDA pokličite (603) 883-5200.

KONTAKT:

GT Equipment Technologies, Inc.

Fred Kocher,

603-883-5200,

Ext. 369

kocher@gtequipment.com