O-STA

Podelili plaketo Pro Natura - Sklad prof. dr. Aleksandre Kornhauser Frazer

Z leve: Matej Cerar, član UO sklada, Nina Žuman, nagrajenka, dr. Edvard Kobal, direktor SZF, Mateja Godec, nagrajenka, dr. Aleš Musar, predsednik UO sklada.

Ljubljana, 23. 6. 2022 - Kar 13 prispelih predlogov na razpis Pro Natura - Sklad prof. dr. Aleksandre Kornhauser Frazer. Plaketa prof. dr. Aleksandre Kornhauser Frazer nagrajenkama, ki ju odlikuje tesno sodelovanje z dijaki ljutomerske gimnazije in mladostniki v regiji, prav tako denarna in knjižna nagrada.

V dvorani Državnega sveta Republike Slovenije je bila na slavnostni akademiji Slovenske znanstvene fundaciji (SZF) podeljena Plaketa prof. dr. Aleksandre Kornhauser Frazer za odlične dosežke v zgodnjem usmerjanju otrok in mladostnikov v naravoslovje. Letošnji nagrajenki sta Mateja Godec in Nina Žuman z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Plaketo podeljuje Pro Natura - Sklad prof. dr. Aleksandre Kornhauser Frazer.

Predsednik Upravnega odbora sklada dr. Aleš Musar je v obrazložitvi povedal, da je na razpis prispelo trinajst dobro utemeljenih predlogov, kar kaže na veliko prizadevnost številnih učiteljev in profesorjev pri delu z mladimi na področju naravoslovja. "Posebej cenimo, da nagrajenki tako tesno sodelujeta pri svojem delu z dijaki ljutomerske gimnazije in mladostniki v vsej regiji, da bi bilo nemogoče ločiti prizadevanja ene od druge, zato z veseljem podeljujemo plaketo obema", je dejal dr. Musar.

Vsaka nagrajenka je poleg plakete in denarne nagrade prejela še knjigo "Poti in srečanja", zadnje in avtobiografsko delo prof. dr. Aleksandre Kornhauser Frazer, ki ga je predal Matej Cerar, član Upravnega odbora sklada in vnuk prof. dr. Aleksandre Kornhauser Frazer.