O-STA

EIG zaposlil De La Rey Venterja kot glavnega izvršnega direktorja družbe MidOcean Energy

28. junija 2022 11:00 UTC

Industrijski veteran bo vodil podjetje za utekočinjeni zemeljski plin, ki je v lasti EIGja

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)-- EIG, eden vodilnih institucionalnih vlagateljev v svetovni energetski in infrastrukturni sektor, je danes sporočil, da se mu je pridružil De la Rey Venter kot glavni izvršni direktor podjetja MidOcean Energy (v nadaljevanju "MidOcean") in kot eden izvršnih direktorjev EIGja. MidOcean je podjetje pod nadzorom EIGja, ki deluje na področju utekočinjenega zemeljskega plina (UZP) in si prizadeva ustvariti raznolik, integriran portfelj, ki bi se posvetil zgolj temu področju z visokokakovostnimi delujočimi projekti UZP, ki bi se ponašali z močnim denarnim tokom. Gospod Venter je industrijski veteran s 25-letnimi globalnimi izkušnjami na področju poslovanja, sklepanja poslov in vodenja podjetij v rudarstvu, raziskovanju in proizvodnji ter v sektorju UZP. Med drugim je opravljal funkcijo izvršnega podpredsednika podjetja Integrated Gas Ventures, ki je odgovorno za večino Shellovih sredstev UZP in zemeljskega plina, prej pa je bil tudi globalni vodja družbe Shell za področje UZP. Svojo novo funkcijo bo opravljal v londonski pisarni družbe EIG.

"UZP je ključni dejavnik energetskega prehoda in vse bolj geopolitično strateški vir energije," je povedal R. Blair Thomas, predsednik in glavni izvršni direktor družbe EIG. "EIG je že dolgo eden ključnih ponudnikov kapitala v tem sektorju in je že investiral v devet projektov UZP po vsem svetu, ki vključujejo tako utekočinjanje kot ponovno uplinjanje. S tem, ko smo na čelo družbe MidOcean postavili osebo De la Reyovega kalibra, še dodatno dokazujemo našo zavezanost UZPju in energetskemu prehodu. Izrekamo dobrodošlico De la Reyu in smo navdušeni nad prihodnostjo, ki jo bo pomagal oblikovati v podjetju MidOcean."

Gospod Venter je dodal: "Vizija družbe EIG za MidOcean predstavlja prepričljivo ponudbo za svet, ki bo še dolgo potreboval UZP. Vsi mi močno verjamemo v pomembno vlogo UZPja kot dela družine nizkoogljičnih in ničogljičnih plinov pri prehodu sveta na prihodnost brez ogljika. Veselim se sodelovanja z ekipo, da bomo na podlagi obsežnih dosežkov skupine EIG na področju globalnega UZPja zgradili pomembno podjetje, ki bo imelo resničen vpliv na ta zelo pomemben sektor svetovne energetske industrije."

Gospod Venter se je podjetju Shell prvič pridružil leta 2002. Poleg funkcij izvršnega podpredsednika pri Integrated Gas Ventures in globalnega vodje za UZP je opravljal različne funkcije po vsem svetu, med drugim je bil izvršni podpredsednik pri Upstream Joint Ventures in Gas & Power Africa ter podpredsednik pri Commercial v Katarju. Gospod Venter je bil odgovoren tudi za Shellova proizvodna programa CCUS in Blue Hydrogen. Gospod Venter je z odliko pridobil naziv MBA na Mednarodnem inštitutu za menedžment (IMD) v Švici, diplomo iz trgovinskih ved (Cum Laude) na Univerzi Northwest ter diplomo iz financ in upravljanja naložb (Cum Laude) na Univerzi v Johannesburgu, oboje v Južni Afriki.

O družbi EIG

EIG je eden vodilnih institucionalnih vlagateljev v svetovni energetski in infrastrukturni sektor, ki je 31. marca 2022 upravljal 25,0 milijard ameriških dolarjev. Družba EIG je specializirana za zasebne naložbe v energetsko in z njo povezano infrastrukturo na svetovni ravni. V svoji 40-letni zgodovini je EIG namenil 40,1 milijarde dolarjev energetskemu sektorju prek 380 projektov ali podjetij v 38 državah na šestih celinah. Med strankami družbe EIG so številni vodilni pokojninski načrti, zavarovalnice, donacije, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. Družba EIG ima sedež v Washingtonu v ZDA, pisarne pa v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani EIG na naslovu www.eigpartners.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220628005081/en/

Kontakti

Mediji

FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Vir: EIG

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.