O-STA

Najboljši strokovnjaki in praktiki z vsega sveta se združujejo, da bi izboljšali zdravje oceanov z reševanjem sistemskih izzivov na področju upravljanja morskih voda

28. marca 2022

Strokovnjaki iz Programa Združenih narodov za okolje, organizacije The Nature Conservancy, vlad, raziskovalnih agencij in zasebnega sektorja se združujejo, da bi izmenjali dobre prakse pri izboljšanju upravljanja morskega okolja na podlagi izkušenj, pridobljenih po vsem svetu.

LIZBONA, Portugalska--( BUSINESS WIRE )-- Zaščitena morska območja (ZMO) so ključno orodje za zmanjševanje ogroženosti biotske raznovrstnosti, varovanje morskih in obalnih habitatov, podnebne rešitve in podpiranje človeških potreb s trajnostno uporabo. Konvencija o Globalnem okvirju za biotsko raznovrstnost lahko vključuje ambiciozen cilj razširitve ZMO na 30 odstotkov do leta 2030. Vendar manj kot 3 odstotki zaščitenih morskih območij izpolnjujejo svoje cilje vpričo vse večjih lokalnih in globalnih groženj.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo za javnost je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20220628005443/en/

Dr. Lizzie McLeod, vodja globalnih grebenov pri The Nature Conservancy (Foto: Mary Kay Inc.)

Da bi se spopadli s tem izzivom, se bo skupina strokovnjakov na konferenci Združenih narodov o oceanih junija 2022 v Lizboni na Portugalskem sestala na stranskem dogodku z naslovom "Kakovost je pomembna: Izboljšanje vodenja, učinkovitega upravljanja in odpornosti zaščitenih morskih območij za številne koristi." Dogodek vključuje govorce iz zasebnega sektorja, lokalnih agencij za pomorsko znanost, predstavnike neprofitnih organizacij, vlad in medvladnih organizacij. Govorci bodo delili svoje izkušnje na področju vodenja tehnoloških inovacij in najboljše prakse pri upravljanju morja. Predstavili bodo tudi dragocena orodja, izboljšali sodelovanje, izmenjavo znanja in ponotranjanje pridobljenih izkušenj. Dr. Lizzie McLeod, vodja globalnih grebenov pri The Nature Conservancy, ugotavlja: "Močna partnerstva, vključno z zasebnim sektorjem, vladami, nevladnimi organizacijami, raziskovalci in lokalnimi skupnostmi, so bistvena za izboljšanje zdravja oceanov. Uporabljanje pridobljenih izkušenj in najboljših praks po vsem svetu za izboljšanje upravljanja oceanov je prednostna naloga ohranjanja, vključno s soustvarjanjem rešitev s ključnimi partnerji."

Na podlagi tega dogodka Program Združenih narodov za okolje (UNEP), The Nature Conservancy (TNC) in drugi partnerji s podporo Mary Kay Inc. razvijajo nabor orodij, ki nudijo pomoč odločevalcem ter tako izboljšujejo upravljanje morskih voda in podpirajo trajnostno financiranje morskih zaščitenih območjih ter usmerjajo obnovo morskih habitatov na podlagi najboljših praks z vsega sveta. Z uporabo znanstvenih inovacij in novih tehnologij ter najboljših praks s celega sveta se upravljavci morskih voda bolje spopadajo z velikimi grožnjami, ki grozijo morskim ekosistemom po vsem svetu. "ZMO so ključnega pomena za zdravje oceanov in trajnostni razvoj. Vendar brez širokega nabora različnih vrst podpore niso vedno učinkovita. Orodja za podporo pri odločanju, ki omogočajo izboljšano oblikovanje in upravljanje ZMO, izmenjavo znanja in sodelovanje, so potrebna, da se zainteresiranim deležnikom zagotovi podpora, ki jo potrebujejo za boljšo zaščito oceanov," je dejal Ole Vestergard, sodelavec za programe pri Programu Združenih narodov za okolje.

"Mary Kay z veseljem podpira TNC v sodelovanju z UNEP in drugimi strokovnjaki z vsega sveta v prizadevanju za zaščito najdragocenejšega, kar imamo: oceanov," je povedala Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica Mary Kay. "Te organizacije so na prvih bojnih črtah za ohranitev naših voda in upamo, da bodo s podporo Mary Kay imele orodja in vire, ki so potrebni za zagotovitev zdravja naših oceanov za prihodnje generacije.

Medtem ko vlade izboljšujejo svoje naravovarstvene cilje, je pravi čas, da poudarimo nove inovacije in tehnologije, ki državam pomagajo pri doseganju globalnih ciljev glede biotske raznovrstnosti in trajnostnega razvoja. Potrebna so nova orodja, ki pomagajo pri sprejemanju odločitev, in temeljne znanosti za izboljšanje zmogljivosti morskih načrtovalcev in upravljavcev za boljše upravljanje morskih habitatov ob soočenju s podnebnimi spremembami in drugimi grožnjami.

O Nature Conservancy

Organizacija The Nature Conservancy je globalna naravovarstvena organizacija, ki se ukvarja z ohranjanjem kopnega in voda, od katerih je odvisno vse življenje. Sledeč znanosti, ustvarjamo inovativne rešitve na terenu za najtežje izzive na svetu, da lahko narava in ljudje uspešno sobivajo. Spopadamo se s podnebnimi spremembami, ohranjamo pokrajine, vode in oceane v obsegu brez primere, zagotavljamo hrano in vodo na trajnosten način ter pomagamo narediti mesta bolj trajnostna. Prisotni smo v 79 državah in ozemljih, kjer uporabljamo pristop sodelovanja, ki vključuje lokalne skupnosti, vlade, zasebni sektor in druge partnerje. Če želite izvedeti več, obiščite www.nature.org ali sledite @nature_press na Twitterju.

O Programu Združenih narodov za okolje (UNEP)

UNEP je vodilni svetovni glas za okolje. Zagotavlja vodstvo in spodbuja partnerstva pri skrbi za okolje, tako da navdihuje, informira in omogoča narodom in ljudstvom, da izboljšajo kakovost svojega življenja, ne da bi pri tem ogrozili življenje prihodnjih generacij.

O Mary Kay

Mary Kay Ash je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko lepotno podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenja žensk. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Kot podjetje predano razvoju podjetništva je Mary Kay zavezano opolnomočenju žensk na njihovi poti skozi izobraževanje, mentorstvo, zagovorništvo, mreženje in inovacije. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay, ki verjame v obogatitev življenja danes za trajnostni jutri, je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana spodbujanju poslovne odličnosti, podpori raziskovanja raka, enakosti spolov, zaščiti žrtev nasilja v družini, polepšanju naših skupnosti in spodbujanju otrok, da sledijo svojim sanjam. Več o tem najdete na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu ali nas spremljajte na Twitterju.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220628005443/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. korporativne komunikacije

marykay.com/newsroom

972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Direktorica za komunikacije Misty Edgecomb, Protect Oceans, Land and Water

The Nature Conservancy

Las Vegas, Nevada (pacifiški časovni pas)

medgecomb@tnc.org , 484-343-3223

zaimki: ona/ona, Twitter: @mistyedgecomb

Vir: Mary Kay Inc.

Multimedijske vsebine

Fotografija

Dr. Lizzie McLeod, vodja globalnih grebenov pri The Nature Conservancy (Foto: Mary Kay Inc.)

Fotografija

Ole Vestergard, sodelavec za programe, Program Združenih narodov za okolje (Foto: Mary Kay Inc.)

Fotografija

Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica Mary Kay (Foto: Mary Kay Inc.)

Fotografija

Logotip The Nature Conservancy (Foto: Mary Kay Inc.)

Fotografija

Logotip Programa Združenih narodov za okolje (Foto: Mary Kay Inc.)

Fotografija

Logotip Mary Kay

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.