O-STA

Kozmetično podjetje Mary Kay Inc. začelo sodelovati z dr. Jackom Gilbertom pri nadaljnjem preučevanju "mikrobioma" kože in njegovega vpliva na proces staranja

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc. eno izmed vodilnih svetovnih podjetij pri raziskovanju nege kože je sporočilo, da so začeli sodelovanje z dr. Jackom Gilbertom, profesorjem pediatrije na na Medicinski fakulteti Kalifornijske univerze v San Diegu in profesorjem mikrobne oceanografije na Oceanografskem inštitutu Scripps v San Diegu.


Partnerstvo je namenjeno sodelovanju raziskovalcev, zaposlenih v družbi Mary Kay, z dr. Gilbertom pri preučevanju enega izmed najpomembnejših področij, staranja in zdravja kože, ki ga hkrati zelo slabo razumemo, tj. kožnega mikrobioma.

To sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostno gradivo. Celotno različico si lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20220707005167/en/



"Če razumemo, kako običajni proces staranja vpliva na kožno mikrobioto, lahko to prinese presenetljiva nova odkritja, ki bodo oblikovala prihodnost pri razvoju kozmetičnih izdelkov," je dejala dr. Lucy Gildea, vodja inovacij, oblikovanja izdelkov in znanosti pri Mary Kay Inc. "Navdušeni smo, da bomo sodelovali z z dr. Gilbertom, da bi bolje razumeli vpliv mikrobioma na splošno zdravje kože."


Dr. Gilbert je leta 2022 bil imenovan za sodirektorja Centra za mikrobiom in metagenomiko na Kalifornijski Univerzi v San Diegu, ki je del 175 milijonov dolarjev vrednega zdravstvenega programa Nutrition for Precision Health (Prehrana za natančno zdravljenje) britanskega Nacionalnega inštituta za zdravje.


Raziskovalci pri Mary Kay upajo, da bodo s strokovnim znanjem dr. Gilberta raziskali, kako so različne lastnosti kože povezane z mikrobnimi spremembami pri ženskah. "Na tem podorčju obstajajo vrzeli v znanju," je dodala dr. Gildea. "Upamo, da jih bomo premostili."


V predhodnih raziskavah je bilo ugotovljeno, da ima človeška koža lasten kompleksen ekosistem mikrobakterij in mikroorganizmov, ki ji služijo kot zdrava podlaga. Človeška koža, naš največji organ, tako kot naše črevesje te bakterije potrebuje za optimalno delovanje. Te bakterijske skupnosti imajo tudi edinstven podpis, ki je odvisen od lokacije starosti, spola in naših interakciji z okoljem. Znanje o tem, točno kateri dejavniki prispevajo k zelo spremenljivim bakterijskim skupnostim na koži in njihovemu vplivu na proces staranja, je zelo skopo.

Partnerstvo z dr. Gilbertom je le zadnje v vrsti prizadevanj družbe Mary Kay, da bi okrepili dolgoletno prizadevanje svoje blagovne znamke za razvoj in raziskovanje zdravja kože. Mary Kay ima v svojem globalnem portfelju več kot 1.600 patentov za izdelke, tehnologije in oblikovanje embalaže.


O Mary Kay

Ustanoviteljica družbe Mary Kay je bila ena izmed prvih žensk, ki je prebila stekleni strop v industriji, in je leta 1963 uresničila svoje sanje ter ustanovila podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenja žensk. Te sanje so zrasle v več milijardno podjetje, s katerim sodelujejo milijoni neodvisnih prodajalcev v nekaj manj kot 40 državah. Podjetje, katerega delovanje je usmerjeno v razvoj podjetništva, si prizadeva za opolnomočenje žensk na njihovi poti do ekonomske neodvisnosti, pri čemer jim pomagajo z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, zato sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki se osredotočajo na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito preživelih pred nasiljem v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Za več informacij obiščite marykayglobal.com, nas poiščite na Facebooku, Instagramu in LinkedInu oz. nam sledite na Twitterju.


Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220707005167/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. poslovno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Logo podjetja



Vir: Mary Kay Inc.

Foto

Mary Kay Inc. je predstavilo sodelovanje z dr. Jackom Gilbertom, profesorjem pediatrije na na Medicinski fakulteti Kalifornijske univerze v San Diegu in profesorjem mikrobne oceanografije na Oceanografskem inštitutu Scripps v San Diegu.

Partnerstvo je namenjeno sodelovanju raziskovalcev, zaposlenih v družbi Mary Kay, z dr. Gilbertom pri preučevanju enega izmed najpomembnejših področij, staranja in zdravja kože, ki ga hkrati zelo slabo razumemo, tj. kožnega mikrobioma.. (Foto: Mary Kay Inc.)


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.