O-STA

Big Bang in Sancta Domenica v strateško partnerstvo

Ljubljana, 12. julij 2022 - Big Bang je podpisal pogodbo za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža Sancta Domenica, enega izmed največjih in najuspešnejših hrvaških trgovcev z zabavno in uporabno elektroniko. Posel morajo potrditi še pristojne agencije za varstvo konkurence.

Big Bang je že več let preučeval možnosti širitve v regiji, s strateškim partnerstvom med obema podjetjema pa nastaja močan regijski igralec s 30 poslovalnicami v dveh državah, dvema sodobnima spletnima trgovinama, vodilnim položajem na trgu s šestimi milijoni kupcev in več kot 550 zaposlenimi. Big Bang, Big Partner in Skupina Sancta Domenica so v letu 2021 skupaj ustvarili 255 milijonov evrov prihodkov, do leta 2025 pa je načrtovana rast skupnih prihodkov na več kot 300 milijonov evrov.

"Obe podjetji imata zelo podoben fokus poslovanja, saj kupca postavljata na prvo mesto, tehnologija pa je zapisana v DNK obeh podjetij. Že danes sta Big Bang in Sancta Domenica najboljša na svojih trgih, jutri pa bosta začela svojo skupno pot v regiji. Verjamem, da bomo s skupno, večjo zgodbo lahko kupcem na obeh trgih zagotovili še večji nabor izdelkov in najboljšo uporabniško izkušnjo. Prepričan sem, da je to pravilna smer nadaljnjega razvoja ob prihajajoči 30-letnici naše blagovne znamke," je povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang.

"Vesela sem, da mi je uspelo najti strateškega partnerja za Sancta Domenico, ki razume našo zgodbo, pozna panogo in tudi sam kupce ter zaposlene postavlja na prvo mesto. Sancta Domenica bo tudi v okviru partnerstva z Big Bang ohranila svojo blagovno znamko, v podjetju pa ostajajo tudi ključni kadri, ki so v zadnjih letih večkrat dokazali, da so kos vsem izzivom," je povedala Vesna Ramljak, lastnica in direktorica Sancta Domenica, ki bo imela tudi v prihodnje strateško vlogo v podjetju.

Fotografije: https://we.tl/t-XFkAMnDpyr