O-STA

Naložba v Mauj Telecom v višini 10 milijonov ameriških dolarjev je še utrdila vodilni položaj podjetja na trgu mobilnih storitev z dodano vrednostjo (VAS); Večinski investitor je WestBridge Capital Partners, sledita mu Intel Capital in Sequoia Capita

lMUMBAI, Indija - (BUSINESS WIRE) - 28. februar 2006 - Podjetja WestBridge Capital Partners, Intel Capital in Sequoia Capital so vložila 10 milijonov ameriških dolarjev v Mauj Telecom (People Infocom Pvt Ltd), največjega indijskega ponudnika brezžičnih rešitev. Mauj Telecom je največje indijsko podjetje za mobilno zabavo, ki ponuja mobilno glasbo, igre, mobilno poslovanje in mobilno sporočanje. Mauj Telecom razvija svoje storitve za vse vodilne programske platforme, vključno z J2ME, Smartphone, BREW, Symbian, SS7 in I-Mode. Mauj Telecom sodeluje z vodilnimi brezžičnimi operaterji in portali po vsem svetu.

Anupam Mittal, direktor podjetja People Group: "Danes je velik dan, ne samo za nas, ampak za vso mobilno VAS panogo. To je največja investicija v to panogo v Indiji in pričakujemo, da ji bo sledilo še več drugih. Še posebej nas veseli, da nam zaupajo WestBridge, Intel in Sequoia. Njihova podpora pomeni, da imamo v podjetju Mauj odlično ekipo. Investirana sredstva bomo namenili organski rasti in rasti prek prevzemov."

Arun Gupta, predsednik uprave Mauj Telecom, je dodal: "To je prvi od pomembnih mejnikov za Mauj Telecom, ki mu bo zagotovilo položaj vodilnega mobilnega VAS podjetja. S podporo partnerjev bomo zagotovo izvedli začrtano strategijo. Investirana sredstva bomo uporabili za agresivno globalno širitev na področju mobilnih melodij in mobilnih igric."

Sandeep Singhal, poslovni direktor WestBridge Capital Partners, ki bo postal član uprave Mauj Telecom, je dejal: "Podjetje Mauj Telecom je v zelo kratkem času postalo vodilno podjetje na mobilnem VAS trgu. Verjamemo, da bo uporaba mobilnih VAS storitev strmo naraščala po vsem svetu. Veseli nas, da smo postali partner in da bomo Mauj Telecomu pomagali pri nadaljnji rasti in zagotavljanju vodilne vloge na trgu."

"Uporaba brezžičnih tehnologij dosega v Indiji bliskovito rast. Usmerjenost podjetja Mauj Telecom na mobilne VAS storitve je priložnost za pomembno rast," je dejal Kumar Shiralagi, direktor indijskega podjetja Intel Capital. "Investicija v Mauj Telecom bo Intel Capitalu omogočila podajanje naših izkušenj z naložbami po vsem svetu, obenem pa bomo z Mauj Telecom tudi sodelovali pri širitvi njihovega poslovanja."

O Mauj Telecom

Mauj Telecom je po svoji ustanovitvi leta 2003 hitro postal vodilno podjetje na indijskem trgu mobilnih storitev z dodano vrednostjo. Njegov portal wap.mauj.com je najbolj popularna indijska spletna stran z mobilnimi igricami, mobilnimi melodijami in Gprs / Edge / Wap storitvami. Njihova številka 7007 je eden od najbolj uporabljanih SMS portalov v Indiji. Podjetje ima eno od najboljših uprav in infrastruktur v panogi. V pisarnah v Mumbaju, Delhiju, Chennaju, Dubaju, Londonu, in New Yorku zaposluje okoli 150 ljudi.

Vibhas Mehta,

Mobile:

+919892447007

Email: vibhas@mauj.com