O-STA

Huawei MateBook D 16: Popolna naprava za hibridno delo

Huawei MateBook D 16
Huawei MateBook D 16
Huawei MateBook D 16

Vas zanesljivi spremljevalec med delom in študijem

Najnovejši prenosni računalnik Huawei MateBook D16 bo postal vaš zanesljivi spremljevalec v dobi hibridnega načina dela, saj je zasnovan, da sprosti vašo ustvarjalno moč!

Globalno tehnološko podjetje Huawei je predstavilo Huawei MateBook D16, visoko zmogljiv prenosni računalnik s kar 40,64-centimetrskim (16-palčnim) zaslonom. Poleg velikega zaslona naprava za pametne pisarne združuje značilne elemente serije MateBook v estetiki, inovativnost in pametnih izkušnjah rabe, s številnimi tehnološkimi izboljšavami. Vključno s popolnoma novim očem prijaznim zaslonom Huawei FullView, visoko zmogljivimi procesorji 12. generacije Intel Core serije H, kovinskim ohišjem in zmogljivostmi sodelovanja med različnimi napravami.

Z velikim zaslonom do polne produktivnosti

Na podlagi obsežnih raziskav zahtev in želja uporabnikov, je bilo ugotovljen porast zanimanja za prenosne računalnike z večjimi 16-palčnimi zasloni, kot posledica povečanega obsega dela in izobraževanja na daljavo. Huawei se je zato odločil ponuditi visoko zmogljiv in lahki model MateBook D16, ki izpolnjujejo in celo presega potrebe sodobnega uporabnika.

Huawei je 16-palčnega vgradil v ohišje, v kakršnega drugi izdelovalci vgrajujejo 39,6-centimetrske (15,6-palčne) zaslone, s čimer jim je uspelo povečati zaslonsko površino brez povečanja ohišja naprave. Prenosni računalnik Huawei MateBook D16 odlikuje čudovit in impresiven zaslon Full View z 90-odstotnim[footnoteRef:1] razmerjem med zaslonom in telesom ter razmerje stranic 16:10, ki omogoča neprimerno večjo produktivnost med brskanjem po spletnih straneh ter delu s pisarniškimi dokumenti, bazami podatkov in grafikoni. Poleg tega je produktivnost zagotovljena tudi na poti, po zaslugi lahkega kovinskega ohišja[footnoteRef:2], ki je s težo samo 1,7 kg[footnoteRef:3] podobno težko kot ohišja nekaterih 15,6-palčnih tekmecev[footnoteRef:4]. [1: Podatek pridobljen v laboratoriju podjetja Huawei. Razmerje med zaslonom in ohišjem je dobljeno z upoštevanjem aktivne zaslonske površine in površine ohišja, v katerem je.] [2: Iz kovine so zadnji, zgornji in spodnji pokrov ter stranici, kjer so priključki. Vrtljivi tečaj je narejen iz nekovinskega materiala.] [3: Prenosni računalnik tehta približno 1,7 kg, kar je blizu teži nekaterih priljubljenih modelov z manjšimi 15,6-palčnimi zasloni.] [4: Podatki so bili dobljeni v laboratoriju podjetja Huawei in se lahko razlikujejo zaradi različnih konfiguracij, izdelava in načinov meritev.]

Zaslon novega prenosnega računalnika zahvaljujoč certifikatu nizkih emisij modre svetlobe TÜV Rheinland[footnoteRef:5] (za strojno rešitev), poskrbi za varovanje oči. A mu kljub temu uspeva natančna reprodukcija barv brez neželenega rumenega odtenka. Poleg tega je na voljo funkcija zatemnjevanja, ki preprečuje nepotrebno utrujenost oči. [5: Zaslon je pridobil certifikat TÜV Rheinland Low Blue Light. Izdelek ni medicinski pripomoček in ga ni mogoča uporabljati za zdravljenje.]

Zmogljivosti pomagajo sprostiti ustvarjalnost

Prenosni računalnik Huawei MateBook D16 poganjajo procesorji 12. generacije Intel Core serije H do modela i7 (12700H)[footnoteRef:6] s termično močjo 40 vatov. Za brezhibno večopravilnost in zapletene naloge procesor nadgrajujeta dvokanalni delovni pomnilnik RAM ter bogat nabor hitrih pogonov SSD. [6: Na voljo sta še procesorja Intel Core i5 - 12500H in 12450H]

Visoke zmogljivosti so mogoče, ker je v novi prenosni računalnik vgrajen hladilni sistem Huawei Shark fin z lopaticami ventilatorja povzetih po plavutih morskih psov. Da bi lahko v celoti izkoristili potencial prenosnega računalnika Huawei MateBook D16 med različno zapletenimi pisarniškimi opravili, lahko preprosto preklapljate med standardnim in zmogljivim načinom delovanja hladilnega sistema.

Procesorske in zmogljivosti hladilnega sistema niso edina odlika novega prenosnega računalnika. Zahvaljujoč inovativni antenski tehnologiji HUAWEI Metaline Antenna je namreč zagotovljeno brezskrbno delovanje brezžičnih vmesnikov. Celo pri šibkem signalu brezžičnega omrežja Wi-Fi je hitrost prenosa povečana za 50 %, medtem ko so zamudni časi med igranjem iger ali video konferenco krajši za 57 oziroma 67 %

Kljub nenavadno nizki teži ima prenosni računalnik Huawei MateBook D15 vgrajeno tipkovnico z 1,5-milimetrskim hodom tipki, ki so po vzoru pristajanja vesoljskih sond zasnovane za mehko zaustavljanje v krajnem položaju. S tem zagotavljajo udobno tipkanje tudi med celodnevnim delom. Poleg tega je na voljo ločena numerična številčnica, ki v dobršni meri poenostavi delo z grafikoni, preglednicami oziroma opravila, ki zahtevajo pogost vnos številk.

Pametni konferenčni klici

Zaradi vse bolj priljubljenega modela hibridnega dela potrebujemo zanesljivo napravo, na katero se lahko povsod zanesete, ko se morate povezati s sodelavci od daleč preko video povezave. Huawei MateBook D16 je skladno s tem opremljen s sistemom za pametne konference. Kristalno čisto sliko zagotavlja kamera polne visoke razločljivosti (1080p), katere delo je bogato podkrepljeno z algoritmi umetne inteligence. Zahvaljujoč kakovosti slike in pametnim funkcijam je zato sodelovanje v video konferenci pravi užitek.

Med video klicem funkcija sledenja FollowCam prilagaja zaslon v realnem času, da ostane govornik v središču posnetka. Tudi, ko se premika, ne izgubite pristnega stika z njim. Z umetno inteligenco podkrepljen način očesnega stika (Eye Contact) medtem poskrbi za bolj naraven potek pogovora.

Med opravljanjem video klica je najbolj zoprna stvar, če vam pogled stalno uhaja k neurejeni okolici ali pa vas motijo ljudje, ki občasno vstopajo v vidno polje kamere. Preprečevanju tega je namenjen način navideznega ozadja (AI Camera's Virtual background), za delovanje katerega so zaslužni zmogljivi algoritmi umetne inteligence. Omogoča namreč, da med video povezavo nastavite ozadje po svojih željah.

Poleg slike je za uspešno video konferenco zaslužen še zvok. Novi prenosni računalnik Huawei MateBook D16 je zato opremljen s štirimi mikrofoni vzdolž robov ohišja, ki so zadolženi za spremljanje zvokov iz virov oddaljenih do pet metrov[footnoteRef:7]. Vgrajeni algoritmi pa poskrbijo za učinkovito zmanjševanje hrupa, medtem ko vam tehnologija izboljšanja zvoka (Personal Voice Enhancement)[footnoteRef:8] pomaga, da ste osredotočeni na govornika. [7: Podatki so bili dobljeni v laboratoriju podjetja Huawei. Meritev je bila opravljana v prostoru in v tihem okolju. Dejanski učinek je pogojen za dejavniki okolja.] [8: Na voljo samo na nekaterih prenosnih računalnikih Huawei s programom PC Manager različice 11.1.6 ali novejše Funkcija zahteva žične slušalke z mikrofonom, ki so priključene preko 3,5 mm priključka. Učinek je lahko različen glede na način uporabe, značilnosti slušalk in dejavnikov okolja.]

Pametna izkušnja sodelovanja med napravami

S funkcijo super naprave (Super Device)[footnoteRef:9] prenosni računalnik Huawei MateBook D16 odpira novo raven sodelovanja med napravami. Dovolj bo, da dodatno napravo, kot so računalniška miš, tipkovnica, slušalke, zvočniki ali tiskalnik, približate prenosnemu računalniku, ki jih samodejno odkrije in ponudi možnost hitrega povezovanja[footnoteRef:10]. [9: Funkcijo podpirajo samo nekaterim pametni telefoni, tablični računalniki, monitorji in prenosnik računalniki z nameščenim programom PC Manager različice 12.0.1 ali novejšim.] [10: Za vsa vprašanja glede združljivosti se obrnite na uradne spletne strani podjetja Huawei.]

Tako kot pametni telefon tudi tablični računalnik zlahka povežete s prenosnim računalnikom Huawei MateBook D16, kateremu lahko služi tudi kot dodatni zaslon. V načinu zrcaljenja (Mirror) je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen oziroma podvojen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom, kot to profesionalni uporabniki počnejo na dodatni grafični tablici. Način razširitve (Extend) spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Inovativni način sodelovanja (Collaborate) pa medtem omogoča resnično interakcijo med dvema različnima platformama. Omogoča namreč preprosto prenašanje vsebin, kot so besedila, fotografije ali dokumenti med povezanimi napravami po sistemu povleci-in-spusti.

Huawei MateBook D16 lahko povežete tudi z monitorjem Huawei MateView, da svoje delo vidite na še večjem zaslonu. Novi prenosni računalnik med drugim podpira tudi upravljanje datotek in z umetno inteligenco podprto iskanje na povezanih napravah in internetu.

Popolna naprava za hibridno pisarniško okolje

Če pogledate na velik zaslon prenosnega računalnika Huawei MateBook D in upoštevate bogat nabor pametnih in z umetno inteligenco podprtih funkcij, katere nudi, je preprosto razmeti, zakaj je popoln pripomoček za doseganje visoke produktivnost v hibridnih pisarniških okoljih. Poleg že omenjenega je opremljen še z majhnim napajalnikom moči 65 vatov druge generacije, da ostajate povezani, kjerkoli že ste.

Cena in razpoložljivost

Prenosni računalnik Huawei MateBook D16 bo na voljo po priporočenih cenah od 899 €.

Povezan ekosistem naprav

Danes središče pametnega ekosistema velikokrat predstavljajo pametni telefoni. Na tem področju je Huawei v zadnjem času močno okrepil ponudbo, in sicer z modeloma Huawei P50 Pro in Huawei P50 Pocket. Njima pa se pridružujejo še druge pametne naprave, ki olajšajo vsakdanje življenje. Najprej so tu pametni telefoni Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo še pametne ure serij Huawei Watch GT 3 Pro, Huawei Watch GT 3 in Huawei Watch GT Runner ter monitorja MateView in MateView GT.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po celem svetu.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Kontakt za medije:

Andrej Pirnat, PR manager

e: andrej@sidera.si