O-STA

Kyocera TASKalfa Pro 15000c podjetju AlphaGraphics pomaga pridobivati posle tiskanja večjih serij

AlphaGraphics Boston je z nakupom Inkjet produkcijskega tiskalnika Kyocera Pro 15000c pridobilo konkurenčno prednost na trgu izdajanja knjig.

Ljubljana, 25. 8. 2022 - Ameriška podružnica japonske korporacije Kyocera s tiskalnikom TASKalfa Pro 15000c še naprej pridobiva pomemben tržni delež na področju proizvodnega tiskanja v ZDA. Več malih in srednje velikih podjetij se je odločilo preveriti, kako naprava revolucionira industrijo, vključno z AlphaGraphics Boston, vrhunskim podjetjem za marketing in tiskanje, ki oskrbuje območja Bostona, Walthama in Woburna v Massachusettsu. Ponujajo različne storitve, ki vključujejo celovito digitalno in ofsetno tiskanje, tiskanje velikih formatov ter storitve pošiljanja po pošti, celovite logistične storitve (Fullfilment) in distribucije.

Od namestitve Pro 15000c AlphaGraphics dosega velik uspeh na trgu proizvodnega tiskanja. Kyocerin "Cut-Sheet" Inkjet tiskalnik, ki slovi po zanesljivosti in konsistentnosti izpisov, prinaša vodilnemu podjetju na področju tiskarskih storitev v regiji AlphaGraphics še boljše možnosti za pridobivanje naročil tiskanja večjih serij.

Ko so motnje dobavne verige v celotni industriji in kasnejše zamude predstavljale tveganje za produktivnost, se je AlphaGraphics pri reševanju največjega poslovnega izziva obrnil na lokalnega pooblaščenega prodajalca naprav Kyocera NetPrint Solutions Inc. "Vedeli smo, da drugi proizvajalci uporabljajo tiskalne glave Kyocera, a ko smo pogledali Pro 15000c, smo ugotovili, da ima Kyocera hitrejši motor in boljše podajalnike," pojasnjujeta Carmine in Victoria Camerato, solastnika AlphaGraphics Boston. "Hitro smo preizkusili in potrdili izjemno kakovost izpisa Pro 15000c, v nekaj tednih pa smo napravo namestili in jo dali v proizvodnjo."

Stranke v svojih izjavah poudarjajo spremembe, ki jih je tiskalnik Pro 15000c prinesel v okolje produkcijskega tiska. Victoria Camerato pojasnjuje: "Pro 15000c smo namestili konec leta 2021 in do zdaj smo bili nad njegovo zmogljivostjo navdušeni. Kakovost je fantastična, izpadov pa skoraj ni. NetPrint Solutions in Kyocera sta bila odlična partnerja. Kot lastniki dodatnih lokacij AlphaGraphics v Walthamu in Woburnu v bližnji prihodnosti načrtujemo nakup druge enote."

Chris Miller, ustanovitelj podjetja NetPrint Solutions Inc., dodaja: "Ko združite izjemno kakovost z nizkimi stroški lastništva, Pro 15000c podjetjem, kot je Camerato, omogoča, da prodrejo na trg, ponudijo celovito storitev na enem mestu in povečajo svoj prihodek."

Ko je bila naprava nameščena, je Pro 15000c zaradi uporabe črnil z visoko gostoto in možnosti, da strankam ponudi različne formate končnih izdelkov, podjetju AlphaGraphics odprl vrata za nove priložnosti, zlasti v knjižnem založništvu. Vodilna energetska učinkovitost v sektorju prispeva tudi k nižjim obratovalnim stroškom, hkrati pa zmanjšuje ogljični odtis. Pro 15000c potrebuje manj energije kot drugi proizvodni tiskarski stroji. Če potegnemo črto, je naprava podjetju AlphaGraphics omogočila hitrejše delovanje in večjo prilagodljivost, kar je ključnega pomena za produkcijske brizgalne tiskalnike nizkega do srednjega cenovnega razreda.

"Ker smo bili v preteklosti povsem odvisni od naprav s tonerjem, nismo bili tako konkurenčni," pravi Carmine Camerato. "Zdaj lahko tiskamo hitreje, znižamo variabilne stroške in brez težav konkuriramo večjim ponudnikom in prehitimo konkurenco, ko gre za kakovost in čas izvedbe."

Od predstavitve leta 2020 je TASKalfa Pro 15000c presegel prodajo in pričakovanja strank v Združenih državah. "Strateško smo se usmerili na trg, da bi zapolnili praznino, kjer se srečata cenovna dostopnost in velika količina," pravi Michael Poulin, direktor trženja pri Kyoceri. "Ta naprava je namenjena podjetjem, ki planirajo obseg tiskanja do 3 milijone kosov na mesec. Naprava predstavlja tudi močan dodatek k obstoječi infrastrukturi, ko želite povečati produktivnost." Puolin je še dodal: "Tehnologija brizgalnih tiskalnikov je naredila digitalno tiskanje bolj konkurenčno kot kdaj koli prej in Pro 15000c izpolnjuje potrebe velike večine strank na trgu."

#

O podjetju AlphaGraphics Boston | Waltham | Woburn

Podjetje Carmine & Victoria Camerato je s prvo franšizo AlphaGraphics vstopilo na trg v središču Bostona leta 2003. Leta 2016 so kupili AlphaGraphics Waltham, ki mu je leta 2019 sledil AlphaGraphics Woburn. Camerato v omrežju AlphaGraphics veljajo za vzhajajočo zvezdo, za kar so prejeli priznanje že leta 2004, leta 2015 so bili nagrajeni z nazivom Best Operations, v 2021 pa so prejeli še prestižno nagrado Franny.


O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2021, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,5 bilijona jenov (približno 13,8 milijarde USD). Kyocera je na Forbesovi lestvici največjih javnih podjetij na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 603 mesto in je uvrščena na seznam časnika Wall Street Journal "The World's 100 Most Sustainably Managed Companies. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.


O podjetju Xenon forte

Xenon forte je podjetje z več kot 30-letno tradicijo. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera. Podjetje sodeluje s korporacijo Kyocera že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner.